סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 18 שנים. 16 בינואר 2006 בשעה 0:37

מרק ירקות אמיתי:
============

המצרכים:
-------------

ירקות טריים כגון:

בטטה
תפו"א
גזר
שורש סלרי
עלי סלרי
כרובית
ברוקולי
פטריות
קישוא
בצל
שום
עגבניה
פלפל אדום (גמבה)
וכל מה שיש בבית/בחנות ואתם אוהבים...


תבלינים:
רוטב סויה
מלח
פלפל שחור
טבסקו
מוסקט מגורר
פפריקה
וכו'


אופן ההכנה:
----------------


חותכים את כל הירקות ומכניסים לסיר גדול
ממלאים במים, מוסיפים כפית מלח ומרתיחים
מבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים
מתבלים לפי הטעם
מבשלים עוד כמה דקות


וזהו...
הבית מריח נפלא,
ויש מרק טעים ובריא ודל קלוריות למלא את הבטן ולחמם את הגוף

בתאבון!

Succubus​(אחרת) - לא, לא, לא.
זאת הטעות של המון בשלנים מנוסים. "איזה ירקות שיש". ואז, אלה שיש להם את החוש והנסיון כדי ליצור את ההרכב הנכון, יוצא להם מרק מ-א-מם, ואלה שלא - ביכס. אנמי ומגעיל.
במרק ירקות צריך לשים את היחס הנכון של צבעים, טעמים וריחות, ומי שאין לו חוש לזה, עדיף לו מתכון מדויק.
ושלא יגידו שאני לא תורמת גם דברים חיוביים: כמון וקימל במרק זה טוב. שני גבעולי בזיליקום במרק זה סוף הדרך. הבזיליקום טוב גם במרק עוף, אגב.
לפני 18 שנים
פייה{O} - קימל?!
על SSC שמעת?
אמנת ז'נבה? משהו?
קימל זה מגעיל!!
לפני 18 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - אף פעם לא יצא לי מרק איכסי ואנמי...
אבל כנראה זה כי אני מערבבת נכון אינטואיטיבית (:
ותודה על הטיפים
לפני 18 שנים
Succubus​(אחרת) - ברור, זאת הייתה הנקודה שלי! ש*את* יודעת להכין את זה, אז "כל הירקות שיש" זה בסדר לך. אבל אנשים שבאמת צריכים מתכונים - פויה מה שיוצא להם.
הממ. נראה לי שאני אלך לעשות מרק. פתחת לי את התאבון. :-)
לפני 18 שנים
להבה חשופה - יאמי יקרה:))

איך ידעת שזה בדיוק המרק שאני זקוקה לו היום?

תודה על הכל ..

אוהבת - להבה }{ }{ }{
לפני 18 שנים
Yosefus​(שולט) - עזבי אותך משטויות, מרק עדשים ועם הרבה כמון, כמו זה שהרגע חיסלתי.
לפני 18 שנים
Tainted​(לא בעסק) - אימצתי את המתכון!
לפני 18 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י