סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 20 שנים. 28 באוקטובר 2004 בשעה 11:19

לרגל ימי ההולדת המרובים, מתכון לעוגה טעימה בטירוף!!!

עוגת שמנת פירורים
=============

לבצק הפריך:
----------------
2 ביצים
100 ג' חמאה/מרגרינה
2 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
כפית תמצית וניל
קורט מלח


למילוי:
--------
150 ג' חמאה רכה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3 גביעי שמנת חמוצה


מערבבים היטב יחד את כל החומרים לבצק, אופים בחום גבוה כ- 10 דקות.
מצננים את הקרום העליון, מגררים במזלג ושומרים בצד.

מערבבים היטב את החמאה, ביצים, סוכר ווניל. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מורחים את כל הכמות על הבצק האפוי, מכסים את שכבת המילוי בפירורים שגרדנו קודם ומקררים היטב לכמה שעות במקרר (מכוסה בניילון נצמד או נייר אלומיניום שלא יתפוס ריחות מהמקרר!)

אוכלים מהר לפני שייגמר...

בתאבון!!!

ותודה לדליה, השכנה לשעבר שלי, שאפתה לי את העוגה בכל ילדותי, כשהייתי באה לעשות בייביסיטינג לבנות המקסימות שלה, וכשגדלו - נתנה לי את המתכון כדי שאוכל להכין לבד.


להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י