זו העוגה שאמא שלי הכינה לנו תמיד בימים חמים, היא ללא אפיה ומוגשת קרה והיא שוקולדית ומאוד מאוד טעימה!
המצרכים:
(לעוגה בתבנית גדולה או שתי בינוניות)
=========================
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (אישית אני מעדיפה סקי של שטראוס)
200 ג' חמאה לא מלוחה או מרגרינה (חמאה יותר טעים ואפילו יותר בריא)
300 ג' שוקולד מריר
200 ג' שוקולד חלב
500 ג' ביסקוויטים פתי בר
1 כפית נס קפה
3 כפות מים
חצי כוס חלב או נס קפה קר
אופן ההכנה:
========
להמיס בקערת פיירקס במיקרוגל את החמאה והשוקולד כשהם חתוכים לקוביות + 3 כפות מים. להוסיף כפית נס קפה ולבחוש היטב.
להשאיר ספל (מאג) מלא מהקרם ואת שאר הקרם לערבב את השאר בקערה עם הגבינה הלבנה.
לטבול את הפתי בר בחלב/נס קפה ו"לרצף" את התבנית בשכבת ביסקוויטים.
לשפוך את תערובת הגבינה והשוקולד על הביסקוויטים ולצפות בעוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב/קפה.
לשפוך את הקרם ששמרנו במאג על הביסקוויטים בצורה אחידה.
לכסות את התבנית בנייר אלומיניום או ניילון נצמד ולהכניס למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
(ומאוד לא פשוט לחכות 😄
בתאבון וחג שמח!
לפני 18 שנים. 31 במאי 2006 בשעה 21:56