סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 19 שנים. 22 בינואר 2005 בשעה 7:26

אני כל כך אוהבת את החורף!
קמתי מוקדם הבוקר, חברה טובה ישנה אצלי והיתה צריכה לצאת מוקדם. לא הצלחתי לחזור לישון אז התיישבתי מול המחשב.
פתאום נעלמה השמש והיה ריח חזק של גשם באויר ואז זה התחיל, הרעמים והברקים והטיפות האלו עם הריח הנקי הזה באויר.
הגשם הזה ששוטף את כל המתח של הימים האחרונים, את כל מה שעמד תקוע באויר, ומשאיר הכל נקי להתחלה חדשה.

הוצאתי את הרקפות שלי החוצה, הן כמוני - אוהבות את הקור והגשם.
הטיפות מנגנות לי שיר שמח, שיר של יום מקסים שעומד להתחיל עכשיו.

השותפה שלי באילת והבית כולו לרשותי, יש שקט ושלווה ומנגינה של גשם.
אני עוצמת לכמה דקות את העינים ומתמכרת למנגינה, ולריחות, ואז פוקחת אותן שוב ומציצה מבעד למרפסת לראות את העולם הרטוב שבחוץ.
אני אחזור להתכרבל לי עוד קצת במיטה, אחר כך אני אכנס למטבח ואתחיל להתעסק עם הבישולים.
יום יפה של גשם חורפי מרענן עושה לי שבת כירבולית ומענגת עם ריחות של גשם ואוכל חם ותחושה של חיבוק ופינוק...

ולפינת המתכון החורפי:

מרק תרד בולגרי - במיוחד למאסטר F
========================
חבילת תרד שטוף היטב
1/4 כוס אורז
בצל גדול קצוץ דק
2 גביעי יוגורט
2 ביצים
קצת חמאה

קוצצים את התרד דק, מאדים עם חמאה על אש בינונית
מוסיפים מים רותחים מעל קו התרד (1-2 ס"מ מעל) ולערבב את הכל ולתת להתבשל.
להוסיף את הבצל ולבשל עד לריכוך הבצל.
להוסיף את האורז ועוד קצת חמאה ולבשל עד לריכוך האורז.
להוסיף שני גביעי יוגורט מוקצפים עם שתי ביצים.
לבשל הכל על אש קטנה במשך עוד כ - 5 דקות.

בתאבון!

מייפל​(לא בעסק) - את כזאת מותק. תמיד כשאני קוראת אותך אני מרגישה שהעולם הוא מקום הרבה יותר יפה ממה שחשבתי לפני רגע :)
לפני 19 שנים
Master F​(אחר) - ים
תודה
אכין ןאספר איך היה

ותחי החורף והסערה.
הדבר היחיד שטוב יותר מפוך ביום חורף קר, זה סשן סוער בזמן סערה :)
לפני 19 שנים
לונה​(אחרת) - }}{{
לפני 19 שנים
פייה{O} - הקטע של הלהוסיף ביצים נשמע מופרך לחלוטין, אבל אני הולכת לנסות את זה גם.
וחוץ מזה, אם כבר בקשות מהקהל - רוצים מתכון לעוגיות קווקר!!
לפני 19 שנים
Master F​(אחר) - סופסוף הכנתי - מדהיםםםםםםם

שיפצרתי עם שלוש שיני שום קצוצות :)
והיה פשוט מרק מדהים.
תודה.
לפני 19 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י