אתמול בערב היתה לי פרימיירה של סרט שאיפרתי בו, פעם ראשונה שראיתי ממש סרט מלא שאיפרתי, את הסדרה ראיתי חלקית, פרסומות וקליפים ראיתי אבל זה קצרצר ולא נחשב, וסרטי סטודנטים לא יצא לי לראות והסרט האחרון עוד לא יצא ונמצא בשלבי עריכה.
אז בעצם את הסרט הזה שצולם בחורף שעבר ראיתי לראשונה אתמול בערב.
זה כאילו הפאזל התחבר, מצלמים לפי שיקולי תקציב ואילוצים אז צילמנו לא לפי הסדר, אלא בעיקר לפי לוקיישנים, והסצנות לא היו לפי הסדר הכרונולוגי, והכל היה מבולגן כזה...
הייתי ניצבת גם בשתי סצנות, אתמול ראיתי שבסצנה אחת רואים לי בעיקר את הרגלים ורק בסצנה אחרת אני מופיעה לשבריר שניה. זה היה מצחיק כי זה היה בשחור לבן באפקט של סרט ישן והייתי לבושה ומאופרת בסגנון שנות ה 40.
בעצם זו היתה הקרנת בכורה שניה כי הראשונה היתה בפסטיבל הסרטים בחיפה ולשם לא יכולתי להגיע כי היתה לי עבודה אחרת באותו יום במרכז, אז לא היו מיליון נאומים והרמת כוסית וזה היה פחות מפואר, אבל בשבילי זה היה בכל זאת מרגש.
זה לא היה מושלם ולא הוליוודי, וזה סרט שצולם בוידאו באיכות לטלוויזיה אז בקולנוע ראו פיקסלים, אבל זה היה משהו שהייתי חלק ממנו ולכן נהנתי לראות את התוצר המוגמר.
היה נחמד לראות את השם שלי בקרדיט על מסך גדול בסינמטק, ולדעת שבעוד זמן מה זה גם יוקרן בטלוויזיה ואז אוכל להגיד גם לכל המשפחה והחברים לראות, כי לפרימיירה היו לי רק זוג כרטיסים והזמנתי רק חבר טוב אחד.
ברוח החגיגיות והחורף שחזר, החלטתי להכין מרק "גורמה" יותר מבד"כ,
פינת המתכון חוזרת:
מרק ארטישוק ירושלמי וכרובית:
-----------------------------------
1 בצל גדול
2-3 גבעולי כרישה
8-10 ארטישוקים ירושלמים
1 כרובית בינונית
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר טרי
קצת שמן זית
לחתוך את הבצל והכרישה ולטגן עד שיזהיבו בקצת שמן זית
להוסיף את הארטישוק הירושלמי נקי וחתוך לקוביות ואת הכרובית מפורקת לפרחים, לכסות במים, להרתיח, ולאחר הרתיחה להמשיך לבשל עד שהירקות רכים.
לרסק הכל בממחה ידני או מעבד מזון, לתבל לפי הטעם.
כיוון שאני רגילה ומעדיפה מרקים בהרבה צבעים החלטתי להוסיף עוד ירוק למרק הבהיר, לקחתי ראש ברוקולי, שטפתי והכנסתי בכלי פיירקס למיקרוגל בחום גבוה ל 5 דקות, פירקתי את הראש לפרחים קטנים והוספתי למרק, כך שיצא מרק בהיר עם פרחים ירוקים של ברוקולי בתוכו...
חורף חם וטעים לכולם!
לפני 17 שנים. 13 בפברואר 2007 בשעה 16:29