נפגשתי עם המצוקה. למען האמת, יש לי מפגש לילי קבוע איתה בזמן האחרון. איכשהו בכל פעם שאני חושבת שהנה, הגענו לשיא, ויותר קשה מזה כבר לא יכול להיות, בא הקטן ומראה לי מאיפה משתין הדג. מסכן קטן ומקסים שלי, זו לא אשמתו. אני סובלת רק מעירנות כפויה, בעוד הוא סובל, לצד העירנות, מכאבים מטורפים. אפשר לשמוע על הגוף הקטן והשברירי שלו את מסע הגזים. גלו גלו גלו... כל הזמן, גלו גלו גלו... מטיילים לו במערכת. המערכת שלו לא שקטה כמעט אף פעם.
לא זוכרת כאלו התמודדויות בעבר. אולי זה הזמן שעבר מאז, אולי זו יכולת ההדחקה המפורסמת של אימהות, זו שעוזרת להן להיות מסוגלות לעשות שוב את המעשה האמיץ הזה, ולהביא עוד צאצא לעולם, למרות הויה דולורוזה. לא ממש משנה. העובדה היא שעוד לא חלף חודש, וכבר אני מראה (מול עצמי בלבד, בינתיים) סימני שבירה. היום בלילה - לילה שני ברציפות שאת רובו אנחנו מעבירים על הידיים בהליכה, כשהוא לא מאפשר לי אפילו לשבת - מצאתי את עצמי מתחילה בלדבר על ליבו, שיסתום קצת, שינוח, שיירגע, ובסופו של דבר הגעתי גם לנזיפות קולניות בתינוק הקטן והחמוד שלי, זה שלא עשה דבר, זה שסובל פי כמה ממני. צעקתי עליו שיסתום. שיתן לי מנוחה. אחרכך הרגשתי עם עצמי כלכך רע, ופשוט התחלתי לבכות. מי שמכיר אותי (במיוחד בהיבט בדסמי) יודע שלבכות לא בא לי בקלות; אני לא כלכך יודעת איך בוכים. זה מנגנון תקוע אצלי. היום הדמעות פשוט נשפכו ממני בלי שליטה, מרטיבות את הלחיים, זולגות להן, עוד ועוד, כאילו באו לנקות קצת מהבושה של לצעוק על הילד שלי.
גזים אצל תינוקות
תופעת הגזים של תינוקות מתרחשת לרוב בגילאי 0 עד 3 חודשים. גזים במערכת העיכול של התינוק יכולים להיווצר ממספר גורמים : האכלת יתר, עומס של מערכת העיכול, תהליכים חדשים בפעילות מערכת, שכיבה ממושכת מדי על הגב, טונוס שרירים גבוה...
בטן התינוק זקוקה לזמן כדי ללמוד להתמודד עם פירוק ועיכול האוכל שהיא לא רגילה בו. על מנת לנסות ולהקל על בטנו של התינוק עלינו להרפות את שרירי הבטן של התינוק כדי לאפשר לגזים לצאת החוצה.
טכניקות שיאפשרו לנו להקל על כאבי הגזים של תינוקות:
1) שימוש במנשא מערבי בתנוחת ערסול כך שהתינוק ששוהה בתנוחת ערסול מרפה את שרירי בטנו, ובאותו זמן מקבל תנועה במנשא. שני אלו אלו מקלים ומרפים את שרירי הבטן ומספקים לתינוק סביבה רגועה וכך הגזים מופחתים. לא מומלץ להכניס למנשא תינוק בעת שהוא סובל מכאבי הגזים אלא להשתמש בכך בתור תרופה מונעת.
2) תנוחת ערסול בידיים בעת עמידה או ישיבה של ההורה - להחזיק את התינוק כשפניו למעלה וראשו מונחת על אחת מהאמות שלנו וידינו השנייה מתחת לברכיו. לנוע איתו בחדר כשאנו מכופפים את רגלינו ומתנועעים קלות ותוך כדי כך מקרבים את הרגליים ואת הראש תוך כדי ניעות ולשחרר.
3) כשהתינוק שוכב על הגב, יד אחת אוחזת בשתי כפות הרגליים, והשנייה מתחת לישבנו. לקרב את הרגליים לכיוון הראש של התינוק כשהתנועה מגיעה מהיד מתחת לטוסיק.
4) תנוחת נשיאה בה התינוק מוחזק על אמתנו כשראשו פונה לרצפה ובטנו מונחת על אזור שורש כף היד שלנו.בתנוחה הזאת, אפשר אם כף היד השנייה לחפון את הבטן קלות לכווץ ולשחרר.
5) עיסוי תינוקות באזור הבטן עם האגודלים עם כיוון השעון – דבר זה מקל מאוד על יציאת מעיים של התינוק..
6) בעזרת מוצץ או אצבע, לגרות את אזור הפה, להכניס ולהוציא את המוצץ, לשחק מסביב לפה כדי ליצור כיווץ בשריר הפה. כיווץ בשריר הפה יוביל לכיווצים במעי הגס שיוביל לשחרור הגזים.
לפני 13 שנים. 23 בינואר 2011 בשעה 8:57