שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

יומן

לפני 15 שנים. 21 במרץ 2009 בשעה 9:06

כבר ניסיתי הרבה מתכונים וזה יצא ממש טוב. בפעם הבאה אני אנסה להוסיף טיפה קקאו בין התבלינים. מתכון של דיליה סמית' רק בלי ציפוי הגבינה.

100 גר' קמח מלא תופח
1.5 כפיות תבלינים חמים. שמתי חצי כפית קינמון, חצי כפית אגוז מוסקט טיפה ציפורן וג'ינג'ר יבש
חצי כפית סודה לשתיה
---------> לערבב את כל אלה ביחד.

90 גר' סוכר חום כהה
ביצה אחת
75 מ"ל שמן טרי
קליפת תפוז שלם
---------> לטרוף במטרפה עד שנמס הסוכר

100 גר' גזר מגורד גס
75 גר' אגוזי פקאן שבורים גס

לערבב את תערובת הקמח עם תערובת הסוכר רק עד המינימום שצריך. להוסיף את הגזר והאגוזים ולערבב עוד קצת.

בתוך תבנית מאורכת אחת למרוח חמאה ולצפות קלות בקמח. לפזר את התערובת ולשים בתנור.
170 C למשך חצי שעה.

כשזה בתנור לסחוט מיץ מהתפוז, להוסיף סוכר חום באותו הנפח בערך, וקצת מיץ מלימון. לערבב להמסת הסוכר.
כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה לדקור אותה הרבה עם קיסם ולפזר את סירופ התפוז מלמעלה.

ממש טעים ויפה.

כורך על עורך - גררר לגמרי
לפני 15 שנים
התבגרות מאוחרת - אינדיד
לפני 15 שנים
anima - יאמי
תביאי ביס
לפני 15 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י