קודם כול, מאט סטטיסטיקה.
בין 10 ל15% של נשים לעולם לא חוו אורגזם במהלך חיהן.
כ75% נשים לא מגיעות לאורגזם תוך כדי יחסי מין "קונבנציאונלים". רובן יכולות "לגמור" בנסיבות מסוימות, לדוגמה תוך כדי מין אורלי או בעזרת צעצויי מין. עם כי מספר רב של נשים (עד 25%) מסוגלות להגיע לאורגזם רק בזמן עוננות ורק לבד - ואינן מגיעות לפורקן עם נוכח פרטנר נוסף, אפילו עם הוא צופה בלבד. תופעה קיימת גם בקרב גברים, אך נדירה בהרבה.
כ10% נשים אינן יודעות איפה נמצע להן דגדגן. כ30% גברים הטרוסקסואלים אינם יודעים איפה נמצע דגדגן לבנות זוגתן.
כ17% נשים מסוגלות להגיע לאורגזם מחדירה בלבד – ללא גירוי מקביל של דגדגן.
לפי סקר שנערך על ידי מגזין נשים "Red Book." – כ 52 % נשים מזיפות אורגזמות בעופן קבוע, וכ43% מדווחות על קושי\בעיה מסויימת בחיי מין – שעמום, חוסר גירוי, חוסר יכולת "לגמור", או תחושות לא נעימות.
כ10% נשים חוו לפחות פעם אחת בחיהן שרשרת אורגזמות. כ1% חובה שרשרת אורגזמות בעופן קבוע – ויכולות להגיע אליהן על פי רצון.
קרוב ל100% של גברים מעוננים בעופן קבוע. אצל נשים מספר זה עומד על 65 %.
פנטזיית העונס היה הפנטזיה השכיחה ביותר גם בקרב גברים וגם בקרב נשים – עם כי אצל נשים היא נפוצה בהרבה (לפי מחקרים כ85% לעומט 40% אצל גברים). מחקרים רבים מראים גם קשר ישיר בין פנטזיות עונס, שיבושי תפקוד מיני ורגשות אשם – אצל גברים ונשים.
מבכינה פיזית – אפשר להגיד שכול אישה ואישה – עם אין לה בעיה רפואית מובהקת – יכולה להגיע לשרשרת אורגזמות.
האמנם?
כול אחד מאיתנו יכול לרוץ מאראטון – עם יש לנו רגליים, עם יש לנו לב סביר, ואין איזה מחלה כרונית שהתפתחה כתוצעה מחוסר תנועה. אף אחד מאיתנו אינו יכול לרוץ מאראטון "כאן ועכשיו" – בלי הכנה מוקדמת, בלי אימון, בלי התעניינות ובלי מתרה מרתקת. נדמה שגברים מסוגלים "לרוץ" למרחקים קצרים מהר – אך אין להם את האימון הנדרש למאראטון. נדמה שנשים יכולות "לרוץ" למרחקים ערוכים בהרבה מבלי להתעייף – אך ברובן יש להן בעיה להשתתף במרוץ מלחתכילה. לשני המינים סקס בכלל ועוננות בפרט היא התנהגות סאקראלית, מוסטרת וחבויה, לרובם מבישת – ולכולם מושרשת איפשהו בין האבני יסוד המסטוריים של התנהגות. היא מסובבת טקסים וגורמת אחריה שרשרת של השלכות ערוכות לכת.
בפוסט הבא אתייחס לנקודות הבאות:
1. פנטזיית העונס – וקשר שלה לעוננות וליחסים בין אישיים
2. למה זה שונה אצל גברים ואצל נשים – ולמה זה דומה.
פוסט נכתב בעקבות בלוג של איש יקר אחד astaro שמו
ולפוסט הזה:
http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=229150&blog_id=45026
לפני 14 שנים. 2 במאי 2010 בשעה 14:29