סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוהבת שירה.

לפני 14 שנים. 24 באפריל 2010 בשעה 6:53

מעניין כי מכל מה שכתבתי עד היום הכלוב, מה שזכה להכי הרבה התייחסות היה בלוג בו סיפרתי שניסיתי לערבב טחינה וטונה. הו-הו, איזה זעזוע נשמע בין הסורגים, עשרות תגובות נרעשות.
כשאני כותבת ברצינות ומגלה את ליבי החבול התגובות מינוריות. אך טונה בטחינה? השם ישמור.

אז אחזור לקולינריה ואפרסם מה לא לאכול. למתקשים בקריאה: מה לללאאא לאכול. באמת, זה נורא.

התבקשתי לעבור בדירה של קולגה שלי שהיה גר בסביבה, לקחת ממנה משהו ולשלוח בדואר. פשוט מאד.
אותו קולגה עזב את הדירה לפני שלושה וחצי שבועות, אך השאיר אחריו ריהוט וחפצים רבים. ידעתי כי לא יהיה לו איכפת אם אשאל כמה מהם לשימושי הפרטי, דבר שהוסיף למוטיבציה שלי.
נכנסתי לדירתו (אל תשאלו איך) וראשית חוכמה נטלתי את שהייתי צריכה לשלוח. אחר כך התפניתי לסיור בדירה. מילאתי תרמיל גדול בכל טוב, דיסקים וסרטים, מכשיר טלפון אלחוטי, תאורת חירום פלואורסנטית, משקוליות ריצה ועוד.
הסיור ארך זמן רב ובסופו גיליתי את עצמי רעבה.
חיטטתי במקרר ולא גיליתי בו בשורות גדולות. אבל... על השיש במטבח ניצבה כוס שהביאה אותי למחשבות. מדובר בכוס TO GO של רשת בתי קפה. כוס גדולה, 300 עד 350 סמ"ק להערכתי. ובתוכה, הס פן תעיר, קפה הפוך.

אותו קולגה, אקרא לו S, אוהב קפה הפוך. שתיתי איתו פעמים רבות, ובעוד אני מתאנה לאספרסואים כפולים, הוא היה לוגם הפוכים (מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין קפה הפוך לקפוצ'ינו? בגילי הגיע הזמן שאדע). כאלה שהחלב החם בהם הוקצף והפך סמיך וקטיפתי. לי זה נראה כמשקה עדין מדי, אך טעמו של S הוא כבודו.

התבוננתי בפנים הכוס. S לא שתה ממנה והיא נותרה שלמה למעט אידוי טבעי של הנוזלים. החלב שהיה בה החמיץ זה מכבר ובכוס נחה שכבת חומר בצבע חום-בז'-ירקרק. המדע והאומנות טרם החליטו על שם הולם לצבע שכזה. אך החומר הזה, למיטב ידיעותיי, הוא גבינה. חלב שהתקשה נקרא גבינה. אז ככה: אני אוהבת גבינה, אני אוהבת קפה, ולכן חשבתי כי אין סיבה שלא אוהב גבינה בטעם קפה.
זה לא כזה חסר הגיון. יש גבינה עם קצח, יש גבינות עם עורקיי יין, גבינות שנעטפות בעלי דפנה, אפילו גבינות עם אגוזי מלך. אז למה לא לנסות גבינת קפה? אולי זה יהיה הגילוי האקראי הבא (יש מילה טובה יותר ל- SERENDIPITY ?), ואז ארשום עליו פטנט? נדמה לי שגם הטארט טאטן התגלה במקרה, כך גם הגומי ואפילו המצאת הבטון. אז אולי הגיע תורי לנסות?

ריחרחתי. הריח היה נכון. סרחון של גבינה ורמזים של קפה. משמע, אני בדרך הנכונה.
בעזרת כפית טעמתי קצת. לא משהו גדול, אבל היו לי גרועים יותר. כעת טעמתי הרבה.
הטעם השאריתי התפרץ רק כעבור חצי דקה. מ-ז-ע-ז-ע, וגם זה בלשון המעטה.
טעם של... השפכה של היפופוטם סוכרתי, או הקאה רוויית ליחה במחלקת ריאות בהדסה. באמת, נורא.
אני יודעת כי למרות אזהרותיי יהיו כאלה שיחפצו לנסות אך אני מפצירה בכם: השמרו לנפשותיכם.

סיכום השיעור: אין לאכול קפה הפוך שהתגבן.
לספקנים: אל תגידו שלא הזהרתי.
למען מחווה לשכנינו הערבים: דיר באלק, הדא מוש ג'יבנה, הדא חרא.

שולץ s - את אמיצה!!
וקרעת אותי עם ה"טעם של... השפכה של היפופוטם סוכרתי".
:)
לפני 14 שנים
poetry lover - אני אמיצה? אתה הבאת שלושה ילדים, ואני היא האמיצה?

לגבי ההיפופוטם, אבקש להבהיר שאני רק מדמיינת. מעולם לא הייתי מעורבת בקשר רומנטי או אינטימי עם היפופוטם.
בטח ובטח שלא היפופוטם סוכרתי.
לפני 14 שנים
love69{miz hyde} - נו טוב טעמת,
נשארת לעמוד שאפו,על העמידות.
לא של החלב שהחמיץ.
ההבדל בין הפוך לקפוצינו
למעשה בכוס
קפוצינו שליש קפה-אספרסו
שליש חלב,ושליש חלב מוקצף,
את ההפוף יגישו לך בכוס זזכוזית
ותראי את שלושת הצבעים בדרך כלל
שבת שלום
L}{
לפני 14 שנים
poetry lover - אם הבנתי נכון, אז הפוך זה קפוצ'ינו בכוס זכוכית. כן?
הנה, למדתי. תודה.
שבת שלום.
לפני 14 שנים
astaro - ברמת פלצנות קפה אין דבר כזה הפוך, זאת המצאה לישראלים שקשה להם עם קפה חזק. אספרסו כפול זאת אכן הדרך הנכונה :). בארץ ההבדל הוא שבהפוך יש יותר חלב.

תרשמי הזמנה לפוסט אמיתי אחד בבקשה, זה הרבה יותר מעניין מנסיונות לשתות קפה מקולקל.

לפני 14 שנים
poetry lover - תודה על המידע וארשום לפני את הזמנתך.
דווקא יש אחד בקנה, אודות בדסמ, סטטיסטיקה וקריפטוגרפיה.
אני רק צריכה ללטשו.
לפני 14 שנים
מקפיד - את כותבת "הדא חרא."

בכפר קנא לי נצרת יש מסעדה ששמה (בכל הרצינות) באב אל חרא. אולי שם זאת מנה קבועה?
לפני 14 שנים
poetry lover - באב בערבית, משמע דלת.
באב אל חרא, משמע דלת הצואה, או פי הטבעת.
מה שמצחיד שבכתיבתך השמטת אות. במקום "ליד" כתבת "לי", כך שכתוב בכפר קנא-לי נצרת יש מסעדה...
לפי שם המסעדה זה צריך להיות לא כפר קנא-לי אלא כפר אנא-לי.
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - הסקרנות הקולינרית שלך בהחלט מעוררת התפעלות / התפלצות (:
את הפנצילין גילו כבר, אנא הניחי לעובשים להרקב מחוץ לפיך, פרט לאותם עובשים שאכן ראויים למאכל אדם, כי בהמה את בהחלט אינך!
אהבתי מאוד את מחוות הדו קיום, וזו הזדמנות להזהיר ממסעדת השיפוד והמשהו (הדחקתי כנראה את שמה מרוב זעזוע, זו המסעדה שפונים בה שמאלה בשביל שאחרי תחנת הדלק) במעיליא, לכל חובבי האוכל הטעים - דלגו על המקום הזה. טעים זה לא. אכיל בקושי. לפחות החתולה האפורה קיבלה משלוח מכובד של 3/4 סטייק לבן ושיפוד וחצי פרגית מיובשת.
לפני 14 שנים
poetry lover - הסקרנות הרגה את החתול, אומר הפתגם, ולדעתי הוא מת באורח מכובד וראוי. בשם הסקרנות והרצון לדעת כבר עשיתי דברים מטופשים בהרבה.
לגבי ההמלצה, תודה. אזכור.
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - רק את תעשי את הלימוד הקולונארי כדי להשתכנע לטעום משהו ירוק בן חודש.
טיפשות או חוכמה?
בהתחשב בפוסט שלך על הגויים שכיסחת אני אלך על החוכמה.
לפני 14 שנים
poetry lover - כשאחזור לארץ תיקח אותי לארוחת גבינות?
ללא קפה, אני מתכוונת.
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - מבטיח.
אפשר קפה אבל בצד.
אני אצא משם על הרגלים ובדרך הביתה או על אלונקה ובדרך לחדר מיון?
סתם אני משמיץ אני יודע שאת לא מתקיפה מי שבא עלייך עם מוצרלה.
אגב גבינת פרמז'ן יכולה לשמש נשק לא רע נכון?
לפני 14 שנים
poetry lover - יש גבינות תוקפניות יותר.
גורגונזולה יכולה להמם גבר אלים ממרחק מאתיים צעד.
ניחוח פקורינו בשלה יכול לגרום בחילה גם לחזיר בר.
גבינת מונסטר יכולה לשמש כאמצעי חקירה בשב"כ.

וכמו שאמר ידיד שלי, יוצא צנחנים, כשהריח גבינת סטילטון:
זה בדיוק כמו אחרי מסע כומתה, כשכולם הורידו נעליים...
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - היית חייבת?
להזכיר לי חבורת גברים מזיעים שמורידים נעליים?
לפחות לך זה עשה טוב על הנשמה?
נשמה... :-)
לפני 14 שנים
poetry lover - למען האמת המדעית אני מוכנה ללכת רחוק מאד. אז חבורת חיילים מיוזעים אינה המקום הכי הזוי אליו אפנה בחיפוש אחר אנלוגיה או מטאפורה.
לחלופין, יש שיר שיכורים באווארי ובו השורה הבלתי נשכחת:
שוויצה קייזה, דאמן לוך...
ובעברית: גבינה שוייצרית, חור של אישה...
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - תיקנת במשהו...
אני לא יודע לגבי הנשים הבוואריות אבל ...
לפני 14 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י