סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוהבת שירה.

לפני 14 שנים. 25 באפריל 2010 בשעה 19:58

אני אוהבת שמן זית אך לא מנעוריי. כילדה לא הכרתי שמן זית. את האהבה לצהוב-הירוק הזה פיתחתי במקביל להתפעמותי מספר הספרים. הזית סימל לי את ישראל הרחוקה ואני החלטתי שאוהב את פריו. אז לא כל כך הצלחתי לאהוב זיתים, אבל את שמנם אני אוהבת מאד.
במקום מגוריי קשה להשיג שמן כתית מעולה. אין כאן מודעות. הכי טוב שיש זה להגיע לחנות של הלבנוני, ולקנות שם אוכל ים תיכוני - חומוס, טחינה, שמן זית, אפילו באקלאווה.
התפתיתי ורכשתי גלון שלם של שמן זית מזן סורי. מריר וטוב.

זה הרגע ליצירתיות. ספרו לי בבקשה מה ניתן לעשות בשמן מלבד טיגון ותיבול.

קצרים - לשתות אותו עם כפית מיץ לימון טרי שניהם נוגדי חימצון מצוינים.
נגד כוויות זה מצון - אם נכווית שימי שמן זית מיד וזה עובר.
יובש בעור - לדוגמא במרפקים אחרי שלושה ימים שלוש פעמים ביום זה יעלם.
לפני 14 שנים
poetry lover - אנסה זאת.
אמרח שמן במרפקים, אשתה עם מיץ לימון ו... אלך לשחק באש.
תודה.
לפני 14 שנים
astaro - מסאז'
לפני 14 שנים
astaro - נזכרתי במשהוא, בתקופת רומא הגלדיאטורים היו מושכים אצמם בשמן לפני קרבות, מורידים את עודפי השמן אם כלי שנראה קצת כמו כף נעליים ומוכרים אותו לנשים עשירות כמעורר תשוקה, בדיעבד התברר שזה עובד, הפרומונים שיש על העור של גבר מזיע מדליקים נשים.
לפני 14 שנים
poetry lover - יאמי, טעים.
לפני 14 שנים
astaro - המאסז' או הגלדיאטורים?
לפני 14 שנים
poetry lover - המסאז' שמקבלים מהגלאדיאטורים.
לפני 14 שנים
astaro - רמאית!
לפני 14 שנים
חֵפֶץ - רוטב/ממרח פסטו
לפני 14 שנים
poetry lover - אתה מתכוון להכנה עצמית של פסטו?
גדול עלי.
או רק להוסיף לפסטו קיים ולערבב?
לפני 14 שנים
חֵפֶץ - הכנה עצמית. סופר-פשוט.
שמים במעבד מזון: בזיליקום (רק העלים, והרבה!), שיני שום, צנוברים, מלח (עדיף גס)... מתחילים על יבש, ואז ממשיכים לעבד תוך כדי הוספה הדרגתית של שמן זית עד שמגיעים למרקם הרצוי. ולסיום מעבדים פנימה גם קצת גבינה מגוררת כלשהי (למשל פרמזן או קשקבל). בתאבון.
לפני 14 שנים
לילימיי​(שולטת) - (:

צלוחית שטוחה עם שמן זית,
מזליפים קצת בלסמי משובח.
בוצעים חלה חמה
וטובלים.

לפני 14 שנים
שפחריפה - כנ"ל בתוספת מלח גס.
לפני 14 שנים
poetry lover - לילימיי, את מכשפה!
רק מלקרא את הצעתך עליתי קילו.
ובכל זאת אני אוהבת אותך.
שפחריפה, את לקחת את הצעתה של לילימיי, ובנוסך זרית מלח על הפצעים. אין גבולות? }{
לפני 14 שנים
האדון - כתוספת לגבינות מלוחות -בולגריות וכד'
מצוין יחד עם יוגורט חמוץ +מעט מלח
לפצעים חצקונים וכד'
לידיים עם סדקים בעור +לימון לערבב למרוח זה עובר תוך יום
לשפתיים סדוקות
לכיסוי ירקות מוחמצים תוספת שכבה מעל למניעת היווצרות עובש
שיהיה שבוע ניפלא
לפני 14 שנים
poetry lover - באופן רישמי, עכשיו אני רעבה.
בדמיון, לחם טרי עם שמן זית, גבינות עם שמן זית, חמוצים, יוגורט, הכל.
אחר כך כשאחזור לישראל אצטרך לשלם אובר-ווייט על הישבן שלי.
שבוע נפלא גם לך.
לפני 14 שנים
Bent - מניסיון עדיף לא להשתמש בו כתחליף ללוב אנאלי.

מניסיון + סבלנות, בקבוקון מלא שמן זית + פלפל חריף / מקלות קינמון / נענע מנטה וכן הלאה, הופך לשמן מסאגים מעניין (לסרי הסבלנות ניתן לערבב את זמן הזית כבסיס עם תמציות מתאימות).

חוקן, שאלות בנושא לפרטי :).

שמן זית + חינה + מכחול + ים (ראיתי את הפוסט האחרון שהיא מאיימת לקחת אותך לצייר עליך באוסטריה), ואמרתי כבר תחת לאחרונה? :)





לפני 14 שנים
poetry lover - אתה מאד יצירתי.
לא הייתי בכוון.
לפני 14 שנים
Bent - מה דיברנו על אוכל?
לפני 14 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י