בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הידרוספירה

כי החיים האמיתיים משולים למים
המתאימים לכל ומסתגלים לכל
לפני 8 שנים. 28 בפברואר 2016 בשעה 14:10

מדוע בכלל כדאי לשלוט בעצמנו?

על פי באומייסטר, האדם הממוצע מבלה בין שלוש לארבע שעות ביום בעמידה מול פיתויים. האם המשמעות של מחקר העוגיות היא שעדיף לתת דרור ליצר על מנת לא לשחוק את מאגר השליטה העצמית אל מול כל אותם הפיתויים? לא בדיוק. "לרוב הבעיות שמטרידות אינדיבידואלים בחברה שלנו, כמו התמכרות, אכילת יתר, דעות קדומות, ביצועים נמוכים בלימודים וכדומה, יש דרגה מסוימת של מחסור בשליטה עצמית כהיבט מרכזי", הוא אומר. שליטה עצמית, אם כן, היא משאב חשוב מאוד לתפקוד שלנו, אך אם נוותר עליה מראש רק כדי לא "לבזבז" ממנה, אנו עלולים להשיג את האפקט ההפוך. הרעיון הוא להכיר את מורכבות הנושא ולהבין טוב יותר את המניעים הנסתרים להתנהגותנו ולהחלטות שאנו מקבלים, אולי אף לווסת אותם.

http://www.eol.co.il/photos/1908.jpg

תרגול פעולות שגרתיות ביד הנגדית מסייע לחיזוק השליטה העצמית.

לקבלת החלטות יש קשר כפול לשליטה עצמית. מובן מאליו, כשכוח הרצון חזק, אנו יכולים לקבל החלטות מושכלות יותר מתוך ראייה לטווח הרחוק. הממצא המפתיע במחקריו של באומייסטר הוא שהתהליך הנ"ל הוא דו-סטרי, כלומר עצם העיסוק בקבלת החלטות משפיע על משאבי השליטה העצמית. "גילינו שאותה האנרגיה המשמשת לשליטה עצמית, משמשת גם בתהליכי קבלת החלטות", הוא מסביר. דהיינו מאגר הדלק הקוגניטיבי של כוח הרצון מספק אנרגיה לצרכן נוסף - תהליך קבלת ההחלטות. אם כן, אנשים המפגינים שליטה עצמית מרובה, עלולים לקבל החלטות לא מוצלחות או להימנע מקבלת החלטות בכלל. לחלופין, אנשים המפעילים תהליכים כבדים בקבלת החלטות, נוטים להיכנע ליצרים בקלות יתרה.

לא פלא שיום מתיש של הכרעות במשרד הופך אותנו לקצרי רוח, או שהדרת רגלינו מבילויים, למשל, יוצרת לאורך זמן תחושה שדברים רבים לא עובדים לנו כמו שצריך. כשאחד שואב דלק, זה בא על חשבון השני.

באומייסטר לא משתמש במושג אנרגיה כמשל. לדבריו ראיות שהתגלו די במקרה מצביעות על מעורבות של גורמים פיזיולוגיים בכוח הרצון. "גילינו את תפקידו של גלוקוז בשליטה עצמית, פחות או יותר בטעות", הוא אומר. "בזמן שבחנו תיאוריות שונות, גילינו שכשאנשים אכלו משהו, השליטה העצמית שלהם השתפרה ". המוח הוא צרכן האנרגיה הראשי בגוף והוא מקבל אותה מהגלוקוז שבדם. היות ששליטה עצמית היא תהליך קוגניטיבי, רמות הגלוקוז בדם יכולות לנבא את מידת כוח הרצון שלנו. כך,"חידוש מלאי הגלוקוז בדם, אפילו עם  שתיית לימונדה בלבד, ישפר את ביצועי השליטה העצמית".

http://www.eol.co.il/articles/592

 

בטיול לתוך עצמי​(שולט) - מעניין ומשכיל - תודה!
לפני 8 שנים
Afifit - תודה לך (:
לפני 8 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י