בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

למה אין פה מלכים? אבל יש הרבה מלכות.

איה74
לפני 4 שנים • 17 באפר׳ 2020
איה74 • 17 באפר׳ 2020
ארקאיינג'ל, יש אזורים בארהב שיקראו לך madam וזה לא יראה לך מוזר (זכור לי פוסט שלך על זה). גם באירופה יש פניות מנומסות יותר לנשים מגיברת או דודה.
אולי זה פשוט כי אנחנו לוונטינים?
מסכימה עם מי שאמר שגברים בדרכ יותר פיזיים ולכן השולט מקצין את זה. רוב הנשים שואבות את הכוחות שלהן ממקורות אחרים.
רוב, אבל לא כולן.
תחת אש
לפני 4 שנים • 17 באפר׳ 2020
תחת אש • 17 באפר׳ 2020
למה אין ביצים בסופר
ArchAngel​(שולטת)
לפני 4 שנים • 17 באפר׳ 2020
ArchAngel​(שולטת) • 17 באפר׳ 2020
כן, התגובה שלי מבוססת על פוסט בעניין שכתבתי בבלוג icon_smile.gif

ועדיין, madam הוא כינוי ריאליסטי הרבה יותר מ"מלכה" או "אלילה", כי הוא כן נמצא בשימוש מציאותי בחברות מסיומות.
ואיכשהו "מלכה" (או המקבילות הלועזיות שלה) נמצאות בשימוש פופולרי יותר מגברת, מאדאם וכו'

לעומת מאדאם, בשום מקום באירופה, או בעולם, לא יפנו במציאות היומיומית לאישה מכובדת בתואר של "מלכה" או "אלילה", זה כינוי ששמור רק לעולם הבדס"מי.
ומסיבה כלשהי בעולם הבדס"מ מעדיפים לפנות לנשים שולטות בכינויים כאלו, במקום בכינויים שיכולים לייצג אותן בכבוד גם בעולם שבחוץ.
זאת בעוד שכלפי שולט מקובל לפנות אך ורק בכינויים שמייצגים כבוד גם בעולם שבחוץ.
ומסיבה כלשהי לפנות אליו בכינוי פנטזיוני נתפס כמגוחך. "אליל", "מלכי"... יש סיבה שהרוב נמענים מכך ומעדיפים את השימוש ב"אדוני".

כשאני רואה ששני המינים זוכים ליחס שונה למרות כשהם בוחרים באותו התפקיד, ההנחה שלי היא שזה נובע מעניין מגדרי. מהאופן שבו נשיות וגבריות נתפסת בחברה שלנו ואיך התפיסה הזו משפיעה על התפיסה שלנו החברה את דמות השולט מול דמות השולטת.
כש"להיות גבר" ביום-יום אומר להיות אסרטיבי, מוביל, יוזם ואלו גם התכונות שמצופות משולט... לא מן הנמנע שכינויי היום-יום ישתלבו בתוך הבדס"מ, שכינויים פנטזיוניים ירגישו פחות אותנטיים.
לעומת כש"להיות אישה" ביום-יום אומר להיות בעמדה פסיבית ועדינה יותר, וכשאלו לא תכונות שמצופות משולטת אז הפנטזיה באה "לפצות".
Audhild{Agnar}
לפני 4 שנים • 17 באפר׳ 2020
Audhild{Agnar} • 17 באפר׳ 2020
זה נשמע לי כמו הרבה בלגן. אני כנראה בוואקום חברתי. אני מעדיפה את התואר ליידי (כי אני באמת. קיבלתי מתנה, תואר סקוטי). לשולט שלי (ובעלי) אני קוראת לעיתים קרובות מלך שלי.

וגם, נתקלתי פה לא בבלוג אחד שבו הכותב מתייחס לעצמו כמלך, או כאל.
MidnightM
לפני 4 שנים • 18 באפר׳ 2020

דווקא יש 🥰

MidnightM • 18 באפר׳ 2020
והוא אכן כזה
Gabriel
לפני 4 שנים • 18 באפר׳ 2020
Gabriel • 18 באפר׳ 2020
אההמממ ... יש פה מלאך אחד... 😏
יואליטו{צעצוע שבור}
לפני 4 שנים • 11 במאי 2020

או שיש לי "דז'ה וו" או שכבר קראתי אותך פעם בדיוק ב

ArchAngel כתב/ה:
עבור אנשים רבים שליטה גברית נתפסת כהקצנה של המציאות הקיימת, ולכן שולטים זוכים לכינויים מתוך מאגר ביטויים רלוונטי למציאות, כינויים שנמצאים בשימוש יום-יומי באינטרקציות שדורשת הבעת כבוד כלפי אדם מסוים, כמו אדון/אדוני.
לעומת זאת, שליטה נשית נתפסת כסתירה למציאות, כפנטזיה שבה יחסי הכוחות בין הגבר לאישה מתהפכים לעומת "איך שזה אמור להיות", ולכן כינויים מעולם תוכן פנטזיוני כמו "מלכה" או "אלילה" שלא נמצאים בשימוש מציאותי באינטקציות חברתיות שדורשות הבעת כבוד, הפכו לפופולריים כלפי שולטות.

במילים אחרות, בעוד שולט נתפס כמי שיכול להיות אדון גם במיטה וגם במציאות, שולטות מקבלת הכתרה בין 4 קירות של חדר המיטות, כי כל עוד היא לא המלכה אליזבת' אף לא יקרא לה "המלכה" במציאות.

המחשה לכך היא כאשר הופכים את הכינויים בין המגדרים. פניה לשולט בכינוי 'מלכי' או 'אליל' נתפסת כמוזרה, לא אותנטית ולפי כך גם מעוררת גיחוך ולא תחושה של יראת כבוד כלפי מושא הכינוי.
זאת בעוד פניה לשולטת במילה 'גברתי', המקבילה הנשית של המילה 'אדוני', נתפסת כאפשרות סבירה לחלוטין, אם כי פחות מסעירה בדיוק בגלל גבולות המציאות שהיא מציבה.

אני לא מצדיקה את התפיסה הנ"ל. אבל אין זה משנה את העובדה שהחברה תופסת את היחסים בין גברים לנשים ואת תפקידי מגדרם באופן די פטריארכלי וזה משפיע גם על הנעשה בבדס"מ.
תפקידי המגדר כפי שהם נתפסים בחברה הם הסיבה גם לשוני בין צורות השליטה בסצנות המיילדום והפמדום. למשל ניוש הוא צורת השפלה נפוצה, בעוד גיברור הוא מונח שאפילו לא קיים מרוב שהאקט הזה לא יהיה אפקטיבי בחברה שבה נורמלי עבור אישה לאמץ אפילו לוק טומבוי של ממש.

אז כשמגבר מצופה להיות אסרטיבי, יוזם, חזק, כובש וכו' רק בכדי להיחשב מספיק גברי אפילו אם הוא ונילי גמור, אז כשהוא מחזיק בעמדת השולט זה נתפס כהקצנה של התפיסה הזו, ולכן אותן מילים שמשמשות לתיאור גבר מכובד ביום-יום, ממשיכות ללוות אותו גם בסשן.
וכשבאותה חברה מצופה מנשים להיות עדינות, רכות, מכילות, פסיביות (מבחינת החיזור, מבחינת החדירה וכו') בכדי להיחשב נשיות, אז להיות שולטת מרגיש כמו סתירה לתפיסה הזו, תסריט שהוא פנטזיה ביחס לאותה מציאות פטריארכלית.
הכינויים הפנטזיונים השונים שמופנים ברוב המוחלט של הפעמים כלפי שולטות ולא שולטים (כן, פה ושם יהיה איזה יוצא דופן אחד, אבל כמותית? ממש לא) משקפים את זה מבחינתי.

אגב, השימוש בכינויים פנטזיונים כלפי שולטות וכינויים ריאליסטים כלפי שולטים לא פוסח על שפות נוספות. באנגלית רוב השולטים יזכו לפניה sir, וכך גם גברים מכובדים באינטרקציה יום-יומית, בעוד כלפי שולטות פופולריים כינויים מנותקים מהמציאות כמו goddess, dominatrix וכו', שאין להם מקבילה גברית שנמצאת בשימוש באותה רמת פופולריות, אם בכלל.
גם בסצנה הרוסית (שפה נוספת שאני דוברת), הכינוי השגור כלפי שולטות הוא מילה שפירושה "הוד רוממותך" בעוד כלפי שולטים הכינוי הוא "אדון" כפי שהיו פונים איתו לאדם מכובד במציאות