סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מולד

BlueBear
לפני שנה • 9 במרץ 2023
BlueBear • 9 במרץ 2023
אני אישית חושב שהנטיה המולדת היחידה היא סטרייט ונילי.
כל נטיה מינית אחרת היא שינויים שקורים אצלנו מחוויות ומיקרו חוויות (כן המצאתי) ולכן לעולם לא נוכל לשים את האצבע על מה גורם לשינוי. אנחנו נוכל לשים את האצבע על המקרה שגרם לנו להבין את התגובה שלנו. המקרה שהפך את התת מודע למודע, אבל לא את כל הדברים הקטנים שהובילו אותנו לדרך שבה אנחנו נמצאים.
אני לא חושב שיש אחד שיכול להגיד שהמיניות שלו בגיל 20 נשארה בדיוק כמו שהייתה בגיל 15 ולא יכול להגיד שהמיניות שלו בגיל 30 היא כמו שהייתה בגיל 20.
אנחנו תמיד מפתחים ומגיבים לחוויות ומה שקורה סביבנו וכל שינוי קטנטן בחוויות האלה ואיך שהמח שלנו מגיב אליהן יכול לשלוח אותנו לדרך אחרת לגמרי.

אז לא, אני לא חושב שמישהו נולד הומו או שמישהי נולדת כלסבית. אני לא חושב שמישהו נולד עם ריגוש מלהכאיב או לספוג כאב.
אבל אני חושב שברגע שהגענו לדרך כלשהי, אנחנו יכולים וצריכים לקבל את עצמנו ככה. גם כי אנחנו לא מבינים את המח שלנו אפילו אם אנחנו רוצים לחשוב שכן ואי אפשר לשנות במודע את מה שאלפי חוויות בתת מודע עשו. אז למרות שזה לא מלידה, זאת גם לא בחירה.
TinyBoy
לפני שנה • 9 במרץ 2023
TinyBoy • 9 במרץ 2023
אם השאלה היא לגבי בדס"מ באופן כללי מבלי להתייחס לצד בשוט יהיה אפשר לומר שמולד,
כי כך או כך חלק יגדלו לצד השולט והאחרים לצד הנשלט,
אם השאלה היא לגבי צד ספציפי הייתי אומר שכולנו נולדים סקרנים, עוד לא מודעים לגבולות
שלנו עד שמציבים לנו אותם, באופן מעשי אנו חסרי אונים בחסות המבוגרים אשר דואגים
לכל צורכנו, כלומר נשלטים, מאידך המרדף אחר השליטה בשל אותה סקרנות לגלות את העולם
מתעצמת, אמנם איננו מבינים עדיין הרבה דברים, אבל תמיד ננסה לנוע, להתקדם, לגעת ולטעום
כל דבר שנמצא בדרכנו, גם אם ישנם מכשולים אנחנו ננסה לעקוף אותם כי אנו בשלב שעוד לא
מודעים לסכנות הסובבות אותנו כאמור עד שמציבים לנו גבולות, כלומר יש בנו צד שחפץ בשליטה,
אך אנחנו נולדים תלויים באחרים, כך שהשליטה לא באמת בידינו, יגדלו ויחנכו אותנו כל אחד אחרת,
חלקנו נגלה חוזקות וחלקנו נגלה חולשות, חוויות שנחווה במהלך חיינו הן בעיקר אלה שתעצבנה את
אופיינו ואישיותנו, לא יודע לומר אם בחרנו בזה, באופן מסויים אנו נקלעים לצד שלנו בשוט במסגרת
אותן חוויות שעיצבו אותנו, אולם כן יש ביכולתנו לבחור ולשנות תפיסות וגישות, החיים הם רצף של
החלטות, כל צעד שלנו זה החלטה, כך שבבגרותנו אמנם יש לנו שליטה, אך אם לא נעבוד על עצמנו
בהתאם ליעדים שאנו מציבים לעצמנו ההחלטות שאנו נקבל תהיינה גם בהתאם לאופי והאישיות
שהתעצבו בילדותנו.
קטלב​(מתחלף)
לפני שנה • 9 במרץ 2023
קטלב​(מתחלף) • 9 במרץ 2023
BlueBear כתב/ה:
כל נטיה מינית אחרת היא שינויים שקורים אצלנו מחוויות ומיקרו חוויות (כן המצאתי) ולכן לעולם לא נוכל לשים את האצבע על מה גורם לשינוי. אנחנו נוכל לשים את האצבע על המקרה שגרם לנו להבין את התגובה שלנו. המקרה שהפך את התת מודע למודע, אבל לא את כל הדברים הקטנים שהובילו אותנו לדרך שבה אנחנו נמצאים.
אני לא חושב שיש אחד שיכול להגיד שהמיניות שלו בגיל 20 נשארה בדיוק כמו שהייתה בגיל 15 ולא יכול להגיד שהמיניות שלו בגיל 30 היא כמו שהייתה בגיל 20.
אנחנו תמיד מפתחים ומגיבים לחוויות ומה שקורה סביבנו וכל שינוי קטנטן בחוויות האלה ואיך שהמח שלנו מגיב אליהן יכול לשלוח אותנו לדרך אחרת לגמרי.

אז לא, אני לא חושב שמישהו נולד הומו או שמישהי נולדת כלסבית. אני לא חושב שמישהו נולד עם ריגוש מלהכאיב או לספוג כאב.
אבל אני חושב שברגע שהגענו לדרך כלשהי, אנחנו יכולים וצריכים לקבל את עצמנו ככה. גם כי אנחנו לא מבינים את המח שלנו אפילו אם אנחנו רוצים לחשוב שכן ואי אפשר לשנות במודע את מה שאלפי חוויות בתת מודע עשו. אז למרות שזה לא מלידה, זאת גם לא בחירה.

אלו מחשבות נאות, ללא ספק, אבל ככל הנראה, לא ממש נכונות. המוח מתעצב מגלי הורמונים בהיותו ברחם. יודעים איך לייצר את גלי ההורמונים הללו בחיות כדי לייצר כל נטייה שאתה יכול לדמיין. סביר להניח שניתן לעשות את זה גם בבני אדם באופן מכוון - ברחם - אבל קשה לי לחשוב על הרבה הצעות מחקר פחות אתיות.
אז דעות זה חשוב, אבל האנושות אספה לא מעט ידע אמיתי, שמייתר את הצורך בדעות.
BlueBear
לפני שנה • 11 במרץ 2023
BlueBear • 11 במרץ 2023
קטלב כתב/ה:
BlueBear כתב/ה:

אלו מחשבות נאות, ללא ספק, אבל ככל הנראה, לא ממש נכונות. המוח מתעצב מגלי הורמונים בהיותו ברחם. יודעים איך לייצר את גלי ההורמונים הללו בחיות כדי לייצר כל נטייה שאתה יכול לדמיין. סביר להניח שניתן לעשות את זה גם בבני אדם באופן מכוון - ברחם - אבל קשה לי לחשוב על הרבה הצעות מחקר פחות אתיות.

פעם מחקרים הראו שיש כרומוזום שמגדיר מהו גבר ומהי אישה. היום יש מחקרים שסותרים את זה.
פעם היו מחקרים שהראו שסיגריות לא מזיקות, היום יש מחקרים שמראים שהם גורם עיקרי לסרטן.
פעם מחקרים הראו ש קדם הגנה יכול למנוע סרטן בעור, היום יש מחקרים שמראים שמקדם הגנה גורם בעצמו לסרטן.
לפני יומיים הראו כתבה בחדשות 12 שתזונה קטגונית מסוכנת אבל עורך המחקר עובד באחת חברות המזון התעשיתיות שהן האויב של התזונה הקיטוגנית.

לכל מחקר יש מי שמממן את המחקר ובעלי אינטרסים. אז אני לוקח בערבון מוגבל את המחקרים האלה ומסתמך בעיקר על השכל הישר והיגיון בריא.
האם המח מתפתח ברחם? כמובן. מפה ועד לשלוט על גלי ההורמונים כדי להחליט על נטיה מינית הדרך מאוד מאוד ארוכה ולא סבירה.
Aristotle​(נשלט)
לפני שנה • 11 במרץ 2023
Aristotle​(נשלט) • 11 במרץ 2023
BlueBear כתב/ה:
קטלב כתב/ה:
BlueBear כתב/ה:

פעם מחקרים הראו שיש כרומוזום שמגדיר מהו גבר ומהי אישה. היום יש מחקרים שסותרים את זה.
פעם היו מחקרים שהראו שסיגריות לא מזיקות, היום יש מחקרים שמראים שהם גורם עיקרי לסרטן.
פעם מחקרים הראו ש קדם הגנה יכול למנוע סרטן בעור, היום יש מחקרים שמראים שמקדם הגנה גורם בעצמו לסרטן.
לפני יומיים הראו כתבה בחדשות 12 שתזונה קטגונית מסוכנת אבל עורך המחקר עובד באחת חברות המזון התעשיתיות שהן האויב של התזונה הקיטוגנית.

לכל מחקר יש מי שמממן את המחקר ובעלי אינטרסים. אז אני לוקח בערבון מוגבל את המחקרים האלה ומסתמך בעיקר על השכל הישר והיגיון בריא.
האם המח מתפתח ברחם? כמובן. מפה ועד לשלוט על גלי ההורמונים כדי להחליט על נטיה מינית הדרך מאוד מאוד ארוכה ולא סבירה.

השאלה המתבקשת היא "מה יגרום לך לשנות את דעתך".
כי אני מבין שמחקרים או נתונים שסותרים את נקודת המבט שלך לא יעבדו, זה לפי מה שאמרת כרגע.

אני שוב נותן את הדוגמא האישית שלי- כשהייתי בגן נהניתי מזה שמישהי התיישבה לי על הפרצוף כחלק ממשחק.
או שאני אניח שנולדתי ככה (ויש מנגנונים שמסבירים למה זה יכל לקרות) או שספגתי משהו בזמן שגדלתי בבית הסאחי והנורמטיבי שלי שגרם לי להימשך לשליטה נשית...?

עריכה: אגב, שלא ישתמע שאני לא מכיר בהשפעה התרבותית שיש לנו על עיצוב ההטיה מינית. יצא לאחרונה סקר של gallup שבוחן את האחוז באוכלוסיה שמגדיר את עצמו כ-LGBT בארה"ב, יש פער עצום בין הדורות. אגב, אנחנו עומדים על כ-20% בדור ה-Z שזה נתון מטורף בכל קנה מידה.
bondman​(נשלט){FLR}
לפני שנה • 11 במרץ 2023
bondman​(נשלט){FLR} • 11 במרץ 2023
מזכיר לי את הדילמה:
האם אנשים שמתאמנים ביוגה הם גמישים?
או שאנשים גמישים ימשכו מראש יותר ליוגה?
icon_smile.gif
ארגמןן​(אחרת)
לפני שנה • 11 במרץ 2023
ארגמןן​(אחרת) • 11 במרץ 2023
זה לא בדיוק דילמה כי זה לא בדיוק סותר.
גם בדסמ מולד או נרכש זה לא סותר. יכול להיות גם פן מולד וגם משהו נרכש שיושב על המולד הזה. זה כמו פוטנציאל למחלות תורשתיות מסויימות (המולד) שמתפרצות עקב מקרים מסויימים (הנרכש).
אבל דנו פה על הנושא הזה כל כך הרבה פעמים. שורה תחתונה מבחינתי, שכל אחד יחקור ויבדוק ויגיע למסקנה שעושה לו הכי טוב. זה מה שחשוב.
'סוף של קצה
לפני שנה • 11 במרץ 2023
'סוף של קצה • 11 במרץ 2023
נרכש, חד וחלק.
כמו חריף או וויסקי
קטלב​(מתחלף)
לפני שנה • 11 במרץ 2023
קטלב​(מתחלף) • 11 במרץ 2023
BlueBear כתב/ה:

כל אחד ומקורות המידע שלו. יש המאמינים בכדור שטוח ורפטיליאנים. יש המקבלים את האמת מהדוברים בשם יהוה.
ויש אנשים שחקרו ולמדו ובדקו באמת בשבילנו. קוראים להם מדענים.
ברייה​(שולטת){לא!!!מחפשת}
לפני שנה • 11 במרץ 2023
BlueBear כתב/ה:
חשיבה פרנואידית מדבקת מעצם טיבה. האנשים יכולים לעורר זה אצל זה פחד חזק ובלתי צפוי מבלי להיות מודעים לכך. הכח הלא מודע הזה הוא אחת הסיבות שקל כל-כך להפיץ תאוריות קונספירציה ופחד. כל המחקרים ממומנים ע״י בעלי אינטרסים. גם האינטרס המדעי, להגיע לפתרון הבעיה, או להגיע לפתרון טוב יותר מהפתרון הקיים, הוא אינטרס ממומן.
ההגיון הבריא כלי נפלא, אבל הוא לא יכול להתחרות במחקרים.