לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אקטים של שליטה ודומיננטיות ונילית

The Evil Smurfette
לפני 20 שעות • 29 באוג׳ 2026
The Evil Smurfette • 29 באוג׳ 2026
אם מחרמן אותי כשאתם רבים בפורומים, זה נקרא ניצול של הפלטפורמה?
כחש​(נשלטת)
כחש​(נשלטת) • 29 באוג׳ 2026
טלי35 כתב/ה:
ברייה כתב/ה:
ArchAngel כתב/ה:
ברייה כתב/ה:
1. האם מותר להתחרמן מהסיטואציה? כן. והייתי אומרת ש״מותר״ היא כמעט מילה מוזרה כאן, כי עוררות אינה בקשת רשות. ראית משהו, המערכת המינית עשתה דינג. מדובר בנתון פסיכולוגי ולא בהחלטה מוסרית. אחר כך אפשר לקחת את המבנה, להפוך אותו לפנטזיה, לאונן עליו, לשחק אותו בהסכמה עם מישהו שרוצה להיות א. והכול טוב.

2. האם בזמן האירוע היה ראוי להתערב? כאן כבר נכנסים שיקול דעת, אחריות ופעולה. ולפי התיאור של פותח השרשור יש לפחות סימן שאמור היה לגרום לו להרים אנטנה: ״א מלמלה במרמור.״ כלומר, הוא לא תיאר אישה שנהנית ממשחק חברתי מוסכם. והוא עצמו סיפק אינדיקציה לאי-הנוחות שהיא הרגישה.

רק שאני לא בטוחה שהיה צריך מיד לקום מול כולם ולהכריז ״נ! חדלי מבריונותך! שחררי את א ואת בני ישראל!״
אני כנראה הייתי אומרת לה ״שבי״ ומביאה את המים, כי אין לנו מספיק מידע לדעת שהאירוע הצדיק עימות, וכי תיק הראיות המלא נשאר על השולחן בחדר אוכל. ליד הקנקן.

מה שכן, הכישורים של הכלוב לא מפסיקים להפתיע אותי. בשני עמודים הצלחנו לייצר תסריט
בו נ היא בריונית.
בו א היא חלשה ממנה.
בו נ הורסת לה את הנפש.
בו א אינה יכולה להתנגד.
בו א עובדת חדשה שאף אחד עוד לא מכיר.
בו נ עובדת ותיקה ומוערכת שכולם מעריצים.
בו מדובר ב״רמיסה״.
בו האחרים מאפשרים לבריונית ״לשגשג״.
בו יש דפוס של פגיעה, ולא אירוע בודד.
והיד עוד נטויה💪

עם כל סעיף 1 אני מסכימה.
אבל לגבי סעיף 2, להיות אמפתי לאחרים לא אומר להגיב בצורה אובר דרמטית ולמהר לצאת לעימות חזיתי.
אפשר לעשות את זה באופן ענייני מאוד, די אלגנטי אפילו. פשוט לגרום לעובדת השנייה לראות שרואים אותה ואת חוסר הנוחות שלה, ולגרום לה להרגיש שזה בסדר שהיא לא תקום עכשיו אם היא לא רוצה בזה.
אני מדברת על לא לפספס סימני חוסר נוחות של זרים ולא לההשתמש בפנטזיות בדס"מיות אישיות שלנו, שבכלל לא היו שם, כתירוץ.
לא היה צורך להגחיך את מה שאמרתי. כי הייתי פועלת בדיוק כמוך, אומרת "שבי" והולכת להביא מים בעצמי ומקלילה את הסיטואציה הזו, לא מתחילה לנאום בצורה מגוחכת לאף אחד, לא מנסה לחנך כי זה במילא לא עובד. רק מראה לנ' שאני רואה שלא נוח לה, ואם טעיתי בהנחה שתגיד שזה בסדר, או תמשיך לעשות מה שנראה לה נכון, ונתקדם הלאה.

אם תקראי את ההודעה הראשונה שלו שוב, תראי שהוא בעצמו אמר שאחת מהן היא עובדת ותיקה ודומיננטית, והשנייה עם פחות ותק ולא בדיוק עם מעמד כמוה.
סבבה, לא עובדת חדשה לגמרי, אבל עדיין, לפי התיאור שלו הן לא בדיוק שוות וזאת לא סיטואציה הוגנת. כן יש שם פערי כוחות, כן זאת סביבת עבודה שתלויים בה לפרנסה, אז לא היה טעם להגחיך את הנקודה הזו גם כן.

הקושי להתנגד לקום להביא מים בסיטואציה כזו, ובטח כשהיא פומבית, הוא באמת מופרך בעינייך? להיות הזו שהעובדת הדומיננטית יותר החליטה שמתייחסים אליה כשמשרתת של הצוות לא עם פונציאל הרסני מבחינתך?
כמובן שאני מסכימה איתך שנדרשת יותר מאמירה בודדת כדי שזה באמת יהרוס את הנפש, ואולי זאת כרגע זאת רק בדיחה אחת לא מוצלחת.
אבל זאת בדיוק הסיבה למה להגיב בצורה אלגנטית לטובת העובדת הפחות ותיקה שהגיבה בחוסר נוחות, יכול לעזור לבלום את זה מלהתדרדר הלאה, בדיחה אחת "קטנה ולא מזיקה" על חשבונה בכל פעם, שלאט לאט הופכת להרגל לא נעים.

גם יכול להיות שהן בעצם החברות הכי טובות שזה בדיוק הקטע שלהן, ובפעמים אחרות הן מחליפות תפקידים, פעם היא מתמרמרת ופעם השנייה.
יכול להיות שאני לא מודעת לתמונה הגדולה, אבל לא עברתי קורס בקריאת מחשבות ואני יכולה להתייחס רק בהקשר של הסיטואציה הספציפית שתיארו בפני, והיא מעוררת בי חוסר נוחות כי מושא "השליטה" הביעה בעצמה חוסר נוחות.
במציאות הייתי מתבוננת מהצד זמן רב יותר לפני שהייתי מגבשת דעה, אבל כשאני בדיון וזה הנתון היחיד שהוצג מולי- חשוב לי לציין שמה שתואר בפני לא היה סבבה מכל הסיבות שכבר ציינתי בתגובות קודמות.

ארכאנג׳ל,
לא הייתי אובר דרמטית. הרשימה שהבאתי (התעללות, בריונית ועוד) מדויקת. העתקתי אותה מהתגובות, לא המצאתי אותה. מאחורי כל הנחה שציינתי עומדת האשמה שנכתבה בפועל. וזאת בעיה. בעיה אמיתית בכלוב. אנשים שואלים איפה לקנות חולצה ומקבלים תשובות בנוסח ״אתה פה ולכן ברור שאתה בוגד״, ״למה אין לך רכב, יא אידיוט״ ו״לך תעשה כביסה, אשתך קורסת״. וכשפעם אחר פעם דיונים הופכים למשפטי שדה, בשלב מסוים זה מפסיק להיות מצחיק.

אפשר היה לעשות משהו בסיטואציה שתוארה. אפשר בהחלט לדון במה שאפשר היה לעשות ולא נעשה. אבל אי אפשר לבנות מהמידע שקיבלנו סיפור שלם על אישה מעונה, על מישהי שמתעמרת בה במקום העבודה ועל צוות שמאפשר לבריונות הזאת לשגשג, ואז לבקר את ההתחרמנות של פותח השרשור מתוך הסיפור שבנינו.

למען הסר ספק, ברור לי מאין זה מגיע אצלך. הסברת. ואדם עם הרגישות שלך עשוי במקרים מסוימים להציל אולי אפילו חיים, בדיוק מפני שישאל לא פעם אחת אם הכול בסדר אלא פעמיים. גם את המצבים שתיארת לא מצצת מהאצבע. הם הגיוניים, אפשריים ומתרחשים במציאות. וכשאנחנו נתקלים בהם, יש לנו חובה מוסרית לא לעמוד מנגד. אבל האפשרות שזה מה שקרה כאן אינה הוכחה שזה מה שקרה כאן. יכול להיות שא׳ אכן סובלת מבריונות מתמשכת. יכול להיות שנ׳ מנצלת את מעמדה. יכול להיות שהצוות כולו מאפשר את זה. ובאותה המידה יכול להיות שלא. אנחנו פשוט לא יודעים.

לכן עדיף לחלק את הדיונים לנושאים. לענות על כל נושא בנפרד ואם זה חשוב, להשאיר מקום עבור הנאום לעצרת האו״ם שממציא אוכלוסיה. פשוט להוסיף אפשרות לתרחיש ״לתחושתי… ואם זה המצב אז״ במקום לקבוע עובדות. ככה לא צריך משפט שדה, אין גזר דין מוות לחרמנות, וגם א׳ המסכנה יכולה סופסוף לאכול את ארוחת הצהריים שלה בשקט.

ואיך כמה וכמה דמויות מפתח פה יורדות בהתלהבות על ארכי ומטיפות לה מה ואיך נכון לעשות ולכתוב בפורום כשהיא כתבה פה (עם מלא סייגים והתנצלויות) וניסתה להאיר עבור כולנו *עוד* נקודה שחשוב לשים עליה את הלב - וכן, זו נקודה חשובה - הפורום הרי נועד גם לזה.

בריונות משרד זה גם פה

אני דווקא פחות מסכימה עם הכיוון הזה, למרות שאני לגמרי מבינה את הכוונה, ואפילו מסכימה שהנקודה שהיא העלתה חשובה.

הכלוב הוא מקום של פנטזיות, מיניות ודברים שלא בהכרח עוברים אצלי את ועדת האתיקה הפנימית לפני שהם מגיעים לפורום. לא כל דבר חייב להפוך להזדמנות לשיעור בחינוך מוסרי, גם כשמדובר בנושא שאני באמת חושבת שהוא חשוב. אז אני דווקא לא רוצה שנגיע למקום בו בכל פעם שמופיעה פה סיטואציה כזו, עוצרים את הדיון, ממסגרים אותה מוסרית ומזכירים לכולם מה נכון לעשות.
מרוב שכל כך רוצים לשמור על שיח בטוח ואתי, מגיעים למקום שאי אפשר לדבר על BDSM .
Kitty frank
Kitty frank • 29 באוג׳ 2026
The Evil Smurfette כתב/ה:

ניצול משובח!! מוזמנת לזרוק סטייק ולהתרחק ולראות את כל הכלבים נלחמים במכלאה עם שיניים וידיים על חייהם רק בשביל הבידור הזול שלך. טוב די, עכשיו חירמנתי את עצמי.
The Evil Smurfette
The Evil Smurfette • 29 באוג׳ 2026
Kitty frank כתב/ה:
The Evil Smurfette כתב/ה:

ניצול משובח!! מוזמנת לזרוק סטייק ולהתרחק ולראות את כל הכלבים נלחמים במכלאה עם שיניים וידיים על חייהם רק בשביל הבידור הזול שלך. טוב די, עכשיו חירמנתי את עצמי.

אחות לניצול קלאסי🤣
ArchAngel​(שולטת)
לפני 19 שעות • 29 באוג׳ 2026
ArchAngel​(שולטת) • 29 באוג׳ 2026
ברייה כתב/ה:
לא הייתי אובר דרמטית. הרשימה שהבאתי (התעללות, בריונית ועוד) מדויקת. העתקתי אותה מהתגובות, לא המצאתי אותה. מאחורי כל הנחה שציינתי עומדת האשמה שנכתבה בפועל. וזאת בעיה. בעיה אמיתית בכלוב. אנשים שואלים איפה לקנות חולצה ומקבלים תשובות בנוסח ״אתה פה ולכן ברור שאתה בוגד״, ״למה אין לך רכב, יא אידיוט״ ו״לך תעשה כביסה, אשתך קורסת״. וכשפעם אחר פעם דיונים הופכים למשפטי שדה, בשלב מסוים זה מפסיק להיות מצחיק.

זה מעניין שאת וכל היתר שהתחילו לרדת עלי עושים לי בדיוק את מה שאתם מאשימים אותי בו.
אתם מניחים עלי הנחות ממש לא נעימות, מפרשים את המילים שלי בדרכים מרחיקות לכת, ויוצאים מנקודת הנחה ששפטתי את כותב הפוסט וקראתי לו או רמזתי שהוא אידיוט ושאר הפנינים.

אני בכלל לא התחייסתי לכותב הפוסט, ולא התעסקתי בלהוציא אותו חלאה או לשפוט אותו למה התחרמן מזה. ממש לא. הוא לא מושא התגובות שלי.
לא ניתחתי את האישיות שלו, התחייסתי אך ורק לסיטואציה שתיאר שבה העובדת הפחות ותיקה והשקטה יותר הביעה חוסר נוחות מול העובדת הדומיננטית שדיברה אליה בצורת גסת רוח. כשמישהו מביע חוסר נוחות ההסכמה שלו מוטלת בספק,
הסכמה היא הבסיס לבדס"מ, ולכן כדאי לשים לב לנקודה הזו.

לרגע לא אמרתי שהפנטזיה לא לגטימית אלא תהייתי והרגשתי לא בנוח לגבי הביצוע במציאות!

אין פה שום דבר מופרך או קטנוני, זה די בסיסי שחוסר הסכמה הוא נורה אדומה, שצריך לרגע להתעכב עליה- לא בדרמה, לא בעימות חזיתי, בסה"כ לשים קצת לב לצד החלש יותר והאם הוא באמת בסדר עם זה.

יש פה מלא סייגים שכתבתי כמו שציינה טלי35 ואתם כולכם בחרתם לדלג עליהם, דברתי הרבה בגוף ראשון "לדעתי, לתחושתי", אפילו התנצלות מסוימת כבר מההודעה הראשונה שלי עוד הרבה לפני שמישהו מכם ניסה להוציא אותי חרא.
בדקתי שוב ואין אפילו פעם אחת שדיברתי בגוף "אתה" ובטח שלא כתבתי לו "אתה ככה וככה", דברתי בגוף אני ועל איך אני חוויתי את הסיטואציה שתיאר.

ולאן אתם לקחתם את זה! זה בדיוק מה שאת כותבת שאת שונאת שעושים! שאפשר לכתוב בכלוב א', לבוא בכוונה טובה, להשתדל לא לפגוע באף אחד, רק להביע דעה פחות פופולרית, ואנשים יעוות את זה ל-ב' (או ל-ז', בעצם) ותחטוף מלא חרא כי מישהו עיוות את הכוונות שלך וכל היתר קופצים על הרכבת הזו.

ולא, לא עשיתי דבר דומה לכותב הפוסט, התעסקתי רק בסיטואציה, ואפילו כשאמרתי שהוא היה חלק שקט בסיטואציה (מה שנכון, הוא באמת היה קהל שקט בסיטואציה- איפה הטעות?), שפטתי אך ורק לכף זכות ואמרתי שהוא בטח לא היה מודע ולא התכוון, ולרגע לא הוצאתי אותו בן אדם זבל שעושה דווקא, לעומת מה שאתם עושים לי עכשיו.

אם את או מישהו רוצה לענות לי בתגובה מאשימה או שתוציא אותי מגזימה שמדמיינת, תנו לחסוך לכם את כל המלל, כי סיימתי להתגונן ולנסות להסביר בתקווה שתועילו להפסיק לרדת עלי.
תעשו מה שאתם רוצים עם מה שכתבתי עכשיו, אם אתם לא רוצים להתעכב על להבין אותי, סבבה. אני לא אגיב כאן יותר אם זה היחס.
ברייה​{לא!!!מחפשת}
ברייה​{לא!!!מחפשת} • 29 באוג׳ 2026
ArchAngel כתב/ה:
ברייה כתב/ה:

זה מעניין שאת וכל היתר שהתחילו לרדת עלי עושים לי בדיוק את מה שאתם מאשימים אותי בו.
אתם מניחים עלי הנחות ממש לא נעימות, מפרשים את המילים שלי בדרכים מרחיקות לכת, ויוצאים מנקודת הנחה ששפטתי את כותב הפוסט וקראתי לו או רמזתי שהוא אידיוט ושאר הפנינים.

אני בכלל לא התחייסתי לכותב הפוסט, ולא התעסקתי בלהוציא אותו חלאה או לשפוט אותו למה התחרמן מזה. ממש לא. הוא לא מושא התגובות שלי.
לא ניתחתי את האישיות שלו, התחייסתי אך ורק לסיטואציה שתיאר שבה העובדת הפחות ותיקה והשקטה יותר הביעה חוסר נוחות מול העובדת הדומיננטית שדיברה אליה בצורת גסת רוח. כשמישהו מביע חוסר נוחות ההסכמה שלו מוטלת בספק,
הסכמה היא הבסיס לבדס"מ, ולכן כדאי לשים לב לנקודה הזו.

לרגע לא אמרתי שהפנטזיה לא לגטימית אלא תהייתי והרגשתי לא בנוח לגבי הביצוע במציאות!

אין פה שום דבר מופרך או קטנוני, זה די בסיסי שחוסר הסכמה הוא נורה אדומה, שצריך לרגע להתעכב עליה- לא בדרמה, לא בעימות חזיתי, בסה"כ לשים קצת לב לצד החלש יותר והאם הוא באמת בסדר עם זה.

יש פה מלא סייגים שכתבתי כמו שציינה טלי35 ואתם כולכם בחרתם לדלג עליהם, דברתי הרבה בגוף ראשון "לדעתי, לתחושתי", אפילו התנצלות מסוימת כבר מההודעה הראשונה שלי עוד הרבה לפני שמישהו מכם ניסה להוציא אותי חרא.
בדקתי שוב ואין אפילו פעם אחת שדיברתי בגוף "אתה" ובטח שלא כתבתי לו "אתה ככה וככה", דברתי בגוף אני ועל איך אני חוויתי את הסיטואציה שתיאר.

ולאן אתם לקחתם את זה! זה בדיוק מה שאת כותבת שאת שונאת שעושים! שאפשר לכתוב בכלוב א', לבוא בכוונה טובה, להשתדל לא לפגוע באף אחד, רק להביע דעה פחות פופולרית, ואנשים יעוות את זה ל-ב' (או ל-ז', בעצם) ותחטוף מלא חרא כי מישהו עיוות את הכוונות שלך וכל היתר קופצים על הרכבת הזו.

ולא, לא עשיתי דבר דומה לכותב הפוסט, התעסקתי רק בסיטואציה, ואפילו כשאמרתי שהוא היה חלק שקט בסיטואציה (מה שנכון, הוא באמת היה קהל שקט בסיטואציה- איפה הטעות?), שפטתי אך ורק לכף זכות ואמרתי שהוא בטח לא היה מודע ולא התכוון, ולרגע לא הוצאתי אותו בן אדם זבל שעושה דווקא, לעומת מה שאתם עושים לי עכשיו.

אם את או מישהו רוצה לענות לי בתגובה מאשימה או שתוציא אותי מגזימה שמדמיינת, תנו לחסוך לכם את כל המלל, כי סיימתי להתגונן ולנסות להסביר בתקווה שתועילו להפסיק לרדת עלי.
תעשו מה שאתם רוצים עם מה שכתבתי עכשיו, אם אתם לא רוצים להתעכב על להבין אותי, סבבה. אני לא אגיב כאן יותר אם זה היחס.

אם מחלוקת מנומקת, שמכירה במפורש בערך של נקודת המוצא שלך ובכל זאת מצביעה על המקום שבו אני חושבת שאת טועה, מסווגת כ״ירידה״, באמת שאין טעם לנהל דיון. אפשר להחליף את השם מ״פורום״ ל״אזור נאומים״ או ״מגזין ב״ ולסגור את הבסטה. ושימי לב: לתגובה המקורית שלך דווקא שמתי לייק. התערבתי כשהתחילו להעיר לך שהסיפור שבנית אינו מוכח ולכן אי אפשר לדון במקרה הקונקרטי על סמך התרחיש שהצגת כאילו הוא עובדה, ואת המשכת לבסס עליו את הטיעון שלך.

אני לא חולקת על כך שהתרחיש שתיארת אפשרי. כתבתי לך במפורש שהוא אפשרי, שהוא מתרחש במציאות ושבמצבים כאלה יש חשיבות עצומה לאנשים שמזהים מצוקה ומתערבים. אני חולקת על המעבר מ״זה יכול להיות מה שקורה כאן״ ל״זה מה שקורה כאן״. אם עצם המחלוקת הזאת היא ירידה עלייך, אין לי דרך לנהל איתך דיון. לא משום שאסור לך להיפגע ממני או לחוות כך את חוסר ההסכמה המנומק שלי, אלא משום שאני לא יודעת איך אפשר לחלוק על טענה בפורום בלי לומר שהטענה, בנקודה מסוימת, אינה נכונה בעיניי.
טלי35​(שולטת)
טלי35​(שולטת) • 29 באוג׳ 2026
הוא סגרה את הפרופיל.
אפשר להפסיק לדעתי
Kitty frank
Kitty frank • 29 באוג׳ 2026
לא דיברתי כנגדה. דיברתי בעדי, ובעד האיש שפתח את השרשור ובעד החופש שלנו להתחרמן מדברים לא טהורים מוסרית. אם זה יותר מדי לה, אני מבינה. לא ששה לזה, כלל לא, אבל זה גם לא נורא בעיניי.
במרחבים ציבוריים יש מתחים, ולפעמים זה נראה שיש רוב כזה או רוב אחר. לפעמים למשל, אני אשכרה כותבת את העבודות שלי ולא מגיבה בפורום ואז זה נראה לי כאילו הצדקנים ''מנצחים''. אין טעם להתקרבן, זו לא זכות בסיסית של אדם להתקיים בכלוב.
אם אני אקלע בבר לשיחה שתיראה לי דוחה ולא מוסרית אני גם אקום מהשולחן, וזה בסדר. לא טרגדיה. משנה מקום משנה מזל icon_smile.gif
וגם ככה כולם חוזרים לפה בסוף, כי זה המקום לשלנו לבטא בסודיות את הדברים שקשה להוציא במקום אחר. זו היתה הפואנטה.
ve-ra
לפני 18 שעות • 29 באוג׳ 2026
ve-ra • 29 באוג׳ 2026
זה היה יכול להיות פרסום עם תגובות כל כך יפות ומעניינות ומחרמנות ועדינות ונעימות ואמיתיות.

אבל זה אוגוסט 2026 בכלוב, אז זה לא.
Skyggen​(נשלט)
לפני 16 שעות • 29 באוג׳ 2026
Skyggen​(נשלט) • 29 באוג׳ 2026
וואו וואו, לרגע לא דמיינתי שהשרשור הזה יילך למקום שאליו הלך. מצטער שטרגרתי פה.
אני רק חייב לומר שנבנו פה תילי תילים של השערות, פרשנויות והנחות בלתי מבוססות על בסיס 6-7 שורות.

תנוח דעתכם, הסיטואציה הייתה משועשעת למדי, ורחוקה שנות אור מכל תיאורי הבריונות שרצו פה. אולי אני הוספתי קצת צבע בשביל הדרמה. נ' וא' היו חברות טובות לפני הסיפור הזה וגם אחריו, וזה היה המקרה היחיד שאני לפחות ראיתי ביניהן משהו שהתקרב לסוג של שליטה/דומיננטיות.