המתכון הבסיסי הוא של לחם ארז ועליו הוספתי את התוספות שלי. עד לפני שנה לא אפיתי וזאת עוגה בחושה כזאת קלה להכנה, שהצליחה אפילו למאותגרת מטבחית כמוני. כדי שהמתכון יצליח חשוב להקפיד על סדר ההכנה ועל כמויות מדוייקות וזהו. מדובר בעוגה טעימה-טעימה, שאין בה כמעט זכר לטעם הגזר, אבל הזהרו, למרות שהיא נקלטת כעוגה בריאה ודלת קלוריות בגלל הגזר, זה ממש לא כך ולהפך.
זיון מוח אחרון לפני המתכון - תעשו לעצמכם טובה וקנו סט של כוסות מדידה וסט של כפות מדידה. זה עולה שקלים בודדים ושווה ביותר כשמחליטים לאפות.
ואיך זה בכלל קשור לסאדו? אם הגעתם עד לכאן ואתם לא אופים, אתם מזוכיסטים:)
וברצינות, את העוגה הזאת הבאתי לכל מפגש מהכלוב שהוזמנתי אליו לאחרונה ותמיד ביקשו ממני לפרסם את המתכון, אז הנה אני עושה את זה סופסוף.
המצרכים:
2 כוסות גזר מגורר (בערך 5 גזרים בינוניים) - בסופר ניתן לקנות גזר מגורר מוכן. שקית אחת מספיקה ונשאר עודף.
ספריי שמן/חמאה לציפוי התבנית
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן (לא חובה)
1 כפית אבקת אגוז מוסקט
1 כפית הל לאפייה (לא חובה)
3 ביצים גדולות
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
ואפשר גם:
חצי כוס חמוציות מיובשות
חצי כוס פיסטוקים קלופים ללא מלח, חתוכים.
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. אם אופים בתבנית סיליקון - 170 מעלות.
במקצפה של מיקסר או ידנית מקציפים ביצים+סוכר עד שהתערובת מקבלת צבע צהוב בהיר וללא גושי סוכר
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן ומערבבים
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים 2 דקות (המהדררין מנפים את שניהם יחד לתוך הקערה)
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים
מוסיפים גזר ומערבבים
מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, חמוציות ומערבבים
- משמנים את התבנית בספריי שמן או חמאה או בחמאה אמיתית - ציפוי דק אך אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית של אינגלייש קייק או לתבנית עם החרוט באמצע.
אופים כ-50 דקות.
העוגה מוכנה כשקיסם עץ שננעץ בה יוצא יבש. חשוב לנעוץ עד לתחתית, כי לפעמים היא נותרת רטובה הרבה אחרי שהלמעלה מוכן ובמקרה כזה, מעבירים את התנור למצב של אפייה תחתית בלבד.
בתבנית סיליקון זמן האפייה יותר קרוב לשעה.
בהצלחה ותהנו.
לפני 15 שנים. 7 באוקטובר 2009 בשעה 19:21