לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הכל התחיל בקליק

מרד ליום אחד
לפני 13 שנים. 15 ביולי 2010 בשעה 21:59

יום שישי מתדפק בפתח
ואיתו סגת הבישולים.
אני מאוד אוהבת לבשל
מעבר לניחוחות ולטעמים
מעבר לתכניות הנהדרות ברדיו ( רדיו ללא הפסקה, סוף הדרך של תכניות)
יש בזה המון יצירתיות
ועונג עילאי לראות קדירה אחר קדירה יוצאות מפרי ידי.
אבל דחילק
אני בחופש
מזה ההשתעבדות הזו למטבח?
החלטתי שיום שישי הזה
אין סירים
אין אפיה
המטבח סגור
ואני
אני בים ושכולם יקפצו.


אחחח איזו תעוזה חטפתי פתאום
מסתבר שהחופש הזה עושה לי טוב
שאפוווו לי
איזה אומץ
בחיים לא הייתי מעיזה לעשות זאת בזמן הלימודים
אבל חופש זה חופש.
יום שלם הסתובבתי בהייייי כזה
ועם הרגשה ש-וואלה מחר אני בים!


שעות הערב
אט אט מתגנבות מועקות מצפוניות לתוכי
ככה בעדינות מבקיעות את חומת ה-הייי שבניתי.
מה יהא על השבת?
הרי צריך סעודות משפחתיות
ככה פתאום לשבור מסורת רק בגלל שבא לך לים?
ובכלל
בני המשפחה כל כך אוהבים את יום שישי
את התגנבות היחידים למטבח רק כדי לטעום משהו שזה אתה נרקח.
לא
אני לא יכולה לעשות להם את זה.
אז אולי אני אבשל ואחר כך אסע לים?
לא, זה לא אותו דבר
הים הכי כייף על הבוקר מקדם מקדם כשהחוף עדיין ריק.
אז אולי אני אקנה אוכל מוכן?
פחחחחח, הכל ילך לפח, המפונקים שלי אוהבים בישולי בית.
אולי אגיד להם לבשל לבד
חס וחלילה חס וחלילה!!!!!
לא רוצה לדמיין איך יראה המטבח אחרי זה
טוב נגיד שהם ישתדלו וינקו
אבל לכבוד שבת צריך להיות מצוחצח ולי אין כוח למרק את המטבח שוב.

רגע
מה
זהו
אני נכנעת?
לא יהיה ים?

לא לא
אצלי הכניעה שמורה רק למישהו מאוד מיוחד
ובטח לא למטבח!
בשביל מה קיים הלילה
והרי שעות הלילה מביאות איתן המון השראה.
המטבח נפתח כלאחר כבוד
השרתי את הטעון השריה
קילפתי את הטעון קילוף
חתכתי את הטעון חיתוך
ועכשיו הכל ילך קל
ואם קצת מרץ אפילו אספיק לישון כמה שעות.
ומחר
חפשו אותי בים.
שיהיה לכולכם.....



האא רגע
מה אני רצה לסיים ולכתוב איחולים
הרי עוד רגע אקבל מבול של הודעות השואלות
ומה בתפריט?
אז ככה
( רצוי לקרא כשאתם שבעים 😄 )
לפתיחה עיגולי מלאווח שאני ממלא בבשר וחצילים
אופה ומקשטת ברוטב שום ועשבי תיבול.
לעיקרית- קדירה עגולה וענקית מלאה מיני ירקות ממולאים באורז ובשר:
קישואים, עגבניות, בצל, כרוב.
לצד הממולאים יעמדו תפוחי אדמה קטנים שבושלו ברוטב אדום.
לאוכלי הבשר אכין קלופס ולמי שלא מכיר זוהי עוגת בשר שבתוכה מסתתרים עיגולי ביצה קשה.
נתח פילה מדומה, צלוי ביין
ושוקיים מצופות בפרורים זהב ושומשום.
ולחלק שאני הכי אוהבת החלק המתוק
עוגת גלידה
וסירות אפרסקים ממולאים בחתיכות פרי ומעוטרים בקצפת.
הסלטים יתחכו לפני הארוחה, בכל זאת שיהיה משהו טרי טרי.


ואני
נראה לי שהים ובליל המחשבות שיביא איתו
יעשו לי כל כל טוב ויעייפו אותי
שרגע אחרי שאתיישב לארוחת שבת
אצנח על השולחן
ומקסימום אלווה את הארוחה בנחירות רקע.
שתהיה לכולם שבת מענגת ויפה.


Madame T​(שולטת) - כרגיל תיאורים מאכלים, שרק לקרוא עליהם עושה כבר חשק לאכול אותם :)

מקווה שבדילמה בין ההשתעבדות לים ניצח הים (אבל כמו שאני מכירה אותך זה לא מנע את יצירתם של שלל המאכלים מעוררי התאבון שתיארת לעיל).

מאחלת לך שבת שלום, רגועה ונעימה.
}{
לפני 13 שנים
Madame T​(שולטת) - * בין ההשתעבדות למטבח לבין הים...
לפני 13 שנים
Fenix dom​(שולט) - בתאבון .....אני רעב !
לפני 13 שנים
Josephin​(לא בעסק) - אחלה תפריט :-)
שנים שלא אכלתי קלופס, פעם אחרונה הייתה בבית ספר יסודי, היה לנו חדר אוכל ואחד מהמאכלים שהכי ציפינו להם בארוחת צוהריים היה קלופס .:-))))
איך היה בים?
שבת של דבש ומנוחה }{
לפני 13 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י