צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הכל התחיל בקליק

מרד ליום אחד
לפני 10 שנים. 10 באוקטובר 2013 בשעה 15:57

בעידן הקודם  של סיפורי הבישולים שלי לקראת שבת, קראתי לפינה: "יום  שישי"

חשבתי להמשיך את המסורת  אבל היום באמצע שיעור לשון, בעת שהתלמידים חידדו את מוחם בהברקות לשוניות למינהן,

(חתיכת מורה  סוטה שכמוך, גם בשיעור יש לך בראש את הכלוב)

צצה לי הברקה והחלטתי לקרא לדיווח השבועי: "מנגינת הטעמים"

עכשיו נשאר  לקוות שיהיה לי תמיד זמן פנוי וגם מרץ, לספר על הבישולים לקראת שבת.

(מממ.... למי שעוד לא תהה על קנקני אני  הרבה עסוקה ולעיתים משתמשת במילה "עסוקה" לתרץ. את עצלנותי :)))   )

 

השבוע חגגתי יום הולדת. (9/10, כן יחד עם מאסטר ערן)

בני הבית קנו לי מתנה  סיר ווק גדול, בדיוק כזה שייחלתי.

(טוב  זה די אינטרסנטי שהרי הם הולכים להנות ממנו לא פחות ממני... אבל הוסיפו לזה בושם יוקרתי וזה כבר כייף)

לכבוד הווק המהמם החלטתי לעשות שבת מקפיצה.

בני מיהר להזמין שני חברים לארוחה

נראה לי שגם הקטנה  תזמין חברה, כך שנסב לשולחן סך הכל 7 איש. קטן עלי לגמרי.

למנת פתיחה אקפיץ פטריות מסוגים שונים עם בצל וקצת שום ותבלינים  ואמלא קונכיות בצק. עם רוטב פטריות.

מי  שכרסו  תשתוקק לבשר גם בפתיחה אמלא קונכיות  בכבדי עוף מוקפצים עם יין אדום ורוטב שזיפים וצימוקים  חריף מתוק.

סביב הקונכיות יעמדו אחר כבוד צלחות הסלטים:

כרוב כבוש עם חתיכות פסטרמה

כרוב עם גזר אגוזים ואיטריות יבשות  (פעם המצאתי וזה טעים...)

גזר מרוקאי

חסה עם אגוזים, צנוברים ופיסטוקים

עשבי תיבול עם עגבניות שרי

חציל עם האש עם טחינה

סלט בורגול

וולדרוף עם מעט מיונז והרבה תפוח ואננס

פלפלים  צבעוניים קלויים

למנה העיקרית אקפיץ מבחר ירקות. בעיקר ירקות שורש ואמלא עוף שלם עם התערובת. העוף יושחם בתנור עם תפוחי אדמה קטנים עגולים.

אורז צהוב עם אפונה

חתיכות חזה עוף מוקפצות עם קישואים גזר סלרי ופלפל אדום

פרחי כרובית  קטנים מוקפצים עם  סלרי ובצל ירוק

פשטידת  קישואים

פשטידת בצל

ולמתוקים (לא מכירה מתוק מוקפץ  אז בלי הקפצה)

אגסים אפויים ברוטב יין, עוגת פירות וגלידת פירות

ולמי שכל זה לא יספיק

שיקפוץ לי

 

Madame T​(שולטת) - קודם כל מזל טוב ליומולדתך, מנגינה יקרה, עד מאה - כעשרים! :)

דבר שני, אם מישהו נשאר רעב אחרי כל מה שתיארת לעיל אז כנראה, שהוא בור בלי תחתית :)

אני משמינה רק מלקרוא את רשימת המטעמים, שאת מתכוונת להכין :))
}{
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - חחח
דווקא היו כמה גרגרנים סביב השולחן
או כפי שאת מכנה אותם "בורות בלי תחתית",
ניסיתי לסתום אותם עם גלידה, אבל הם העדיפו להשאיר את תבנית העוף ריקה כולל החזה המוקפץ וגם כמה שניצלים שהכנתי.
נו נו בנים מתבגרים ... ככה זה ההורמונים שולטים.
תודה על הברכות.
לפני 10 שנים
Brave Dwarf - מזל טוב מנגינונת!
עד 120. הרבה אושר, הרבה נחת מעבודה, ממשפחה, מחברים. וכל מה שאת מאחלת לעצמך.
ותתחדשי על הווק.

הכל כמובן נשמע מעולה. עוד לא החלטתי איפה אני יושב.
לפני 10 שנים
Madame T​(שולטת) - על ידי, לא? :))
לפני 10 שנים
Brave Dwarf - זה ברור. אבל מאדאם, את ואני צריכים לשבת במקום ספיציפי כלשהו, ליד המאכל הכי טעים מן הסתם. אנחנו הרי לא יכולים לשבת בכל מקום. צריך להשאיר לפחות כיסא אחד בשביל הווק. (-:
המנגינה הזאת... בגללה אני שוב רעב.
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - דייייי
אתה לא תשאיר אותי ככה סקרנית
מה המאכל הכי טעים???
לפני 10 שנים
Brave Dwarf - איך אפשר לבחור פה? את נורמלית? יותר קל אם תבקשי ממני לדקלם את מלחמה ושלום של לב טולסטוי (-:
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - אמממ..
טוב נו
נוותר לך הפעם
העיקר הרווחתי עוד פרגון מכל העסק
:)))
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - תודה גמד
נראה לי שאתה אוהב להתביית בסביבת הירקות
(לפחות אני שם)
לפני 10 שנים
יערה46 - מזל טוב מנגינה
והתפריט לשבת נשמע טעיםם:)
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - איזה יופי שרואים אותך בנישת התגובות, יערה
זכיתי :)
תודה
לפני 10 שנים
Whip​(שולט) - מזל טוב, הרבה אושר, בריאות, תענוגות ומאכלים טובים :)
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - אוהוו וייפ.... לונג לונג טיים
שווה לחגוג יומולדת, כדי לראות אותך מבקר בבלוגי.
תודה על האיחולים
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - וויפ יערה מאדאם וגמד
אני טבועה במטבח אז בנתיים תגובה כוללת לכולכם.
כמה טוב שבאתם.
השולחן ארוך יש המון מקום גם לכם.
תתכבדו
:)
(כשהמטבח ישחרר אותי אגיב יותר בפרטיות.)
לפני 10 שנים
נופר001​(נשלטת) - יוואו איך בא לי גם!!! :)
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - את חמודה את, נופר
(סתם שתדעי)
תודה על הפירגון
לפני 10 שנים
ה דום שלך​(שולט) - מזל טובבבבב
ובתיאבון
לפני 10 שנים
*מנגינה*{התווים שלו} - תודה X2 ה דום שלך
:)
לפני 10 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י