בעידן הקודם של סיפורי הבישולים שלי לקראת שבת, קראתי לפינה: "יום שישי"
חשבתי להמשיך את המסורת אבל היום באמצע שיעור לשון, בעת שהתלמידים חידדו את מוחם בהברקות לשוניות למינהן,
(חתיכת מורה סוטה שכמוך, גם בשיעור יש לך בראש את הכלוב)
צצה לי הברקה והחלטתי לקרא לדיווח השבועי: "מנגינת הטעמים"
עכשיו נשאר לקוות שיהיה לי תמיד זמן פנוי וגם מרץ, לספר על הבישולים לקראת שבת.
(מממ.... למי שעוד לא תהה על קנקני אני הרבה עסוקה ולעיתים משתמשת במילה "עסוקה" לתרץ. את עצלנותי :))) )
השבוע חגגתי יום הולדת. (9/10, כן יחד עם מאסטר ערן)
בני הבית קנו לי מתנה סיר ווק גדול, בדיוק כזה שייחלתי.
(טוב זה די אינטרסנטי שהרי הם הולכים להנות ממנו לא פחות ממני... אבל הוסיפו לזה בושם יוקרתי וזה כבר כייף)
לכבוד הווק המהמם החלטתי לעשות שבת מקפיצה.
בני מיהר להזמין שני חברים לארוחה
נראה לי שגם הקטנה תזמין חברה, כך שנסב לשולחן סך הכל 7 איש. קטן עלי לגמרי.
למנת פתיחה אקפיץ פטריות מסוגים שונים עם בצל וקצת שום ותבלינים ואמלא קונכיות בצק. עם רוטב פטריות.
מי שכרסו תשתוקק לבשר גם בפתיחה אמלא קונכיות בכבדי עוף מוקפצים עם יין אדום ורוטב שזיפים וצימוקים חריף מתוק.
סביב הקונכיות יעמדו אחר כבוד צלחות הסלטים:
כרוב כבוש עם חתיכות פסטרמה
כרוב עם גזר אגוזים ואיטריות יבשות (פעם המצאתי וזה טעים...)
גזר מרוקאי
חסה עם אגוזים, צנוברים ופיסטוקים
עשבי תיבול עם עגבניות שרי
חציל עם האש עם טחינה
סלט בורגול
וולדרוף עם מעט מיונז והרבה תפוח ואננס
פלפלים צבעוניים קלויים
למנה העיקרית אקפיץ מבחר ירקות. בעיקר ירקות שורש ואמלא עוף שלם עם התערובת. העוף יושחם בתנור עם תפוחי אדמה קטנים עגולים.
אורז צהוב עם אפונה
חתיכות חזה עוף מוקפצות עם קישואים גזר סלרי ופלפל אדום
פרחי כרובית קטנים מוקפצים עם סלרי ובצל ירוק
פשטידת קישואים
פשטידת בצל
ולמתוקים (לא מכירה מתוק מוקפץ אז בלי הקפצה)
אגסים אפויים ברוטב יין, עוגת פירות וגלידת פירות
ולמי שכל זה לא יספיק
שיקפוץ לי