יש בדיחה הנפוצה בקרב נשים, שנשלפת כשהן נתקלות בעוד גבר חסר כישורים שהגיע לתפקיד שגדול על מידותיו: ברגע שמספר הנשים הבינוניות בעמדות מפתח יהיה שווה למספר הגברים הבינוניים בעמדות כאלה — נדע שהשגנו שוויון מגדרי. הבדיחה מבוססת, בין השאר, על הידיעה שכדי להגיע לעמדות מפתח, נשים צריכות להיות משכמן ומעלה, בעוד שגברים הרבה פחות.
דוגמה טובה לכך היא נשיא ארה"ב וקנצלרית גרמניה. בימים אלו מודגשים ביתר שאת כישוריו הדלים של דונלד טארמפ, בהם העדר יכולת בסיסית לנהל מדינה. האופן שבו טיפל במשבר הקורונה מחפיר, רע יותר מכל מנהיג אחר בעולם. זאת לעומת מרקל — ד"ר לכימיה קוונטית — שעושה זאת בשקט וביעילות. כבר 15 שנה שהיא מפגינה מנהיגות מקצועית מרשימה. ולא רק היא. חמש מדינות המונהגות היום על ידי נשים מתמודדות עם הקורונה בצורה מופתית, ולא במקרה. כדי להיות ראשת מדינה את צריכה להוכיח יכולות יוצאות דופן, אחרת יבחרו בגבר הבינוני שבמקרה מתמודד מולך על התפקיד.
בגרמניה יש אמנם חולים רבים, אבל שיעור התמותה נמוך ביחס למדינות השכנות. בכתבה ב"ניו יורק טיימס", שביקשה לחקור את האנומליה הזאת (הרבה חולים, מעט מתים), נמצאו שלושה גורמים מנהיגותיים שהובילו למצב הזה: הקנצלרית הורתה על מתן מענה מוקדם למשבר, דאגה לריבוי בדיקות, ובמדינה יש הרבה מחלקות לטיפול נמרץ.
בגבולה הצפוני של גרמניה שוכנת דנמרק, שמונהגת על ידי מטה פרדריקסן, ראשת הממשלה המערבית הראשונה שהכריזה על נעילת שערי המדינה לנוכח המגפה. דנמרק היתה גם בין הראשונות שסגרה בתי ספר ומוסדות ציבוריים ואסרה על מפגשים המוניים. לאחרונה הכריזה פרדריקסן שמדינה תשוב בקרוב לחיי שגרה, שכן הווירוס נמצא תחת שליטה.
גם בפינלנד המצב דומה. ראשת הממשלה היא אשה צעירה, סאנה מרין, שבשלב מוקדם למדי הקצתה כ–5 מיליארד יורו לחיזוק מערך הרפואה והודיעה גם כי המדינה תעניק סיוע פיננסי נרחב לאזרחים.
ואי אפשר בלי ג'סינדה ארדרן, שכבר שנתיים וחצי מותירה אחריה אבק למנהיגים הגברים. ראשת ממשלת ניו זילנד מקפצת מהישג להישג. לצד הגימיק שובה הלב שלה — ההודעה שארנב הפסחא ופיית השיניים מוגדרים כעובדים חיוניים, היא גם נקטה מדיניות שתוארה בעיתונות הבינלאומית כ"תקיפות לצד חמלה", ו"שקיפות מלאה לצד החלטות אסרטיביות".
גם המקרה של טייוואן מעניין. בראשה עומדת הנשיאה צאי אינג־ון, פרופ' למשפטים בעברה והאשה הראשונה שמכהנת בתפקיד. צאי הגיבה מוקדם, והצליחה לעצור את מה שהיה עלול להיות טרגדיה גדולה, בשל קירבתה של טייוואן לסין. לאחרונה היא אף תרמה מיליוני מסיכות מגן לארה"ב אול מייטי.
יש נטייה לייחס לנשים, גם בעמדות הנהגה, תכונות כמו היסטריה, אמוציונליות והעדר רציונליות. אבל כשמשווים את התגובות של כמה מנהיגים גבריים בעולם למנהיגוֹת הללו מצטיירת תמונה הפוכה. בעוד שהמנהיגות הגיבו בהיגיון, עמיתיהן הגברים התחרפנו. ראש הממשלה שלנו מנצל את המשבר להישגים פוליטיים אישיים, וחברו טראמפ מנהל את המצב בבורות, בנקמנות, ברגשנות ובטיפשות. בקיצור, היסטרי ואמוציונלי.
https://www.haaretz.co.il/misc/article-print-page/.premium-1.8763548