סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הצעות לשם תתקבלנה בברכה

"תכתבי" הוא אמר לי.
"לשם מה?" שאלתי
"זה יעזור לך" הוא הבטיח.

תום ימי התום 14.12.2011
מה שהיה כבר לא יהיה 13.02.2014
לפני 12 שנים. 7 באוגוסט 2012 בשעה 13:24

מייל שקבלתי ומבקשת לבדוק אם מישהו יודע מה המקור החז"לי של זה

ואם מישהו נתקל ביישום של הדברים:

 

שום קלוף, בצל קלוף וביצה קלופה שעבר עליהם הלילה - סכנה לאכלם.
אמר רבי שמעון בר יוחאי, חמישה דברים העושה אותם מתחייב בנפשו ודמו בראשו. האוכל שום קלוף, בצל קלוף וביצה קלופה שעבר עליהם הלילה, רוח רעה שורה עליהם. עם זאת, הסכנה קיימת רק באם לא נותר בהן שרשם וקליפתם, אך אם נותר שרשם וקליפתם אין סכנה באכילתן (נידה י"ז.(

המעניין הוא שישנו איסור "הלכתי " להשאיר בצל חתוך ולאכלו לאחר זמן.אני מוכרח לציין שעד שקראתי מאמר זה לא הבנתי כלל למה,  אולי עתה דברים מתבררים.

 אני בד"כ לא נוהג להעביר מיילים אולם הפעם סקרנותי גוברת ואשמח לשמוע תגובותיכם,ואם למי מכם ישנו המקור בחז"ל ונימוק אשמח מאד לקרא.

ב-1919,כאשר השפעת הרגה 40 מיליון בני אדם, היה אותו רופא אשר ביקר בחוות חקלאיות רבות אשר נדבקו בשפעת, כדי לראות כיצד יוכל לעזור להם להילחם במחלה. רבים מן החקלאים ומשפחותיהם אכן הלכו לעולמם.

הרופא הגיע אל חקלאי מסוים ולהפתעתו כולם היו בריאים. כאשר הרופא שאל את החקלאי מה הוא עשה שגרם לכך שמצבו יהיה שונה מכל השאר, האשה השיבה שהיא שמה בצל לא מקולף בתוך כל חדר בביתה (יש להניח שלא יותר משני חדרים, באותה תקופה). הרופא התקשה להאמין שזו הסיבה שבני הבית לא נדבקו במחלה. הוא ביקש מהאשה כי תתן לו אחד מן הבצלים כדי לבדוק אותו במיקרוסקופ. האשה נתנה לרופא את אחד הבצלים ובבדיקתו הוא גילה את וירוס השפעת בתוך הבצל. ללא ספק, הבצל ספג לתוכו את גורם המחלה, ובכך שמר על בריאות בניה המשפחה.

אני שמעתי את הסיפור הזה מהספרית שלי. היא אמרה שלפני מספר שנים, רבים מעובדיה חלו בשפעת, וכן גם רבים מלקוחותיה. בשנה שלאחר מכן היא שמה כמה קעריות עם בצלים בתוך המספרה. להפתעתה, איש מעובדיה לא חלה. זה בהחלט עובד. נסו זאת וראו מה קורה. אנו ניסינו זאת, בשנה האחרונה, ולא חלינו בשפעת.

בכל זאת, יש איזושהי הערה לענין הזה, כי אני שלחתי זאת לידידה ב-אורגון, אשה אשר תמיד תורמת לי חומר בנושאי בריאות. היא השיבה לי כך:

"תודה עבור התזכורת. אני לא יודעת בנוגע לסיפור של החקלאי... אבל, אני כן ידועת שאני חליתי בדלקת ריאות, וכמובן הייתי חולה מאד. נתקלתי במאמר שבו נכתב כי יש לחתוך את שתי קצות הבצל ולהכניסו לתוך צנצנת ריקה, שאותה יש להניח סמוך לחולה למשך הלילה. נאמר שם שהבצל יהיה שחור בבוקר, בגלל החיידקים שיספוק. אכן, זה בדיוק מה שקרה.... הבצל היה ממש הרוס ואני התחלתי להרגיש יותר טוב.

עוד קראתי במאמר שבצלים ושומים שמניחים אותם בחדר הצילו רבים במגפה השחורה, לפני שנים רבות. יש להם תכונות אנטיבקטריות ואנטיספטיות."

פעמים רבות, כאשר יש לנו בעיות בבטן, אנו לא יודעים מה להאשים. אולי אשמים הבצלים שאכלנו. בצלים סופגים בקטריות וזו הסיבה שהם כל כך יעילים במניעת הצטננות והשפעת. אך זו גם הסיבה שאסור לנו לאכול בצל שהיה מונח זמן מסויים אחרי שנחתך.

שאריות בצל הן רעילות

היתה לי הזדמנות נפלאה לסייר במפעל "מולינס – מוצרי מזון", המייצרים מיונז. בהזדמנות זו עלו שאלות בנוגע להרעלות מזון, כי רציתי לחלוק עמם מה שלמדתי מכימאי.

אד, שהיה המדריך שלנו, הוא כימאי מזון אשף. במהלך הסיור, מישהו שאל אם באמת יש להיות מודאגים ממיונז. אנשים תמיד מודאגים שמיונז יתקלקל. תשובתו של אד היתה כי כל מיונז שיוצר באופן תעשייתי הוא בטוח לגמרי.

"אין אפילו צורך לשמור מיונז כזה במקרר החשמלי. לא יזיק אם יוחזק במקרר, אך ממש אין צורך בכך". אד הסביר כי גורם החומציות במיונז(pH)  נקבע לנקודה כזו שבה הבקטריות אינן יכולות לשרוד. הוא המשיך לדבר על הפיקניק הקייצי, עם קערת סלט תפוחי האדמה המונחת על השולחן, וכיצד כולם מאשימים את המיונז כאשר מישהו נעשה חולה.

אד אמר כי כאשר מדווח על הרעלת המזון, הדבר הראשון שהאחראים מחפשים הוא מתי ה"קרבן" אכל לאחרונה בצל ומהיכן הגיע אותו בצל (בסלט תפוחי האדמה?). אד אומר שהגורם איננו המיונז (אם הוא לא מיוצר בבית) אשר מתקלקל בחוץ. אלו כנראה הבצלים, ואם לא הבצלים, אז תפוחי האדמה. הוא הסביר כי בצלים הם מגנט ענק לבקטריות, במיוחד בצל לא מבושל. לעולם אין לתכנן שמירת חלק מבצל חתוך לשימוש מאוחר יותר. הוא טוען שזה לא בטוח אפילו אם נשים את שארית הבצל בתוך שקית עם רוכסן ונכניס את השקית למקרר. שארית כזו כבר מזוהמת מרגע שהבצל נחתך אפילו לזמן קצר, כך שהיא עלולה להיות מסוכנת עבורנו. (במיוחד יש להיזהר מאותם בצלים שאנו מכניסים מראש לתוך כריכי הנקניקיות שלנו בפארק!). אד אומר כי אם ניקח שארית בצל ונבשל אותה כמו מטורפים, היא כנראה תהיה בסדר, אבל אם נחתוך אותה שארית ונשים אותה בכריך שלנו, אני מחפשים צרות. הן הבצל והן תפוחי האדמה שבסלט ימשכו אליהם וגדלו בקטריות הרבה יותר מהר מאשר מיונז תעשייתי יתחיל אפילו בהתפרקות.

ועוד, אסור לכלבים לאכול בצל. קיבותיהם אינן יכולות לעכל בצל. אנא, זכרו שמסוכן לחתוך בצל ולנסות לשמרו לבישול ביום המחר, הוא הופך להיות רעיל ביותר, גם אחרי לילה אחד, ויוצר בקטריות רעילות העלולות לגרום להפרשת מרירות ולהרעלת מזון. 

 



 

strong man - ואאוווו השכלתי.
לפני 12 שנים
מתנערת - ציני או ר - ציני?
לפני 12 שנים
strong man - מה נשמעתי ציני ? רציני לגמרי
לפני 12 שנים
נסיכת הלילה​(שולטת) - כל יום לומדים משהו חדש
תודה
לפני 12 שנים
מתנערת - מי אומר שזה באמת נכון?
אני עם פרצוף תוהה שואל כרגע.
לפני 12 שנים
מתוקף אישיותה - הסתכלתי בגוגל.
ראיתי שהסיפור הזה נמצא בכל האתרים הדתים.
ומצאתי באחד האתרים את התשובה -
http://rabanim.info/?nav=send&searchnow=%20%EE%E5%FA%F8%20%EC%E0%EB%E5%EC&h=&currPage=1

להלכה מותר לאכול שום, בצל או ביצה קלופים שעבר עליהם לינת לילה, אולם המהדרין מחמירים שלא לאוכלם

מכאן שהענין הוא תלוי אמונה.

ונכון, לכלבים אסור לאכול בצל.
אבל כלבים, בניגוד לבני אדם, לא יאכלו אותו כי יש להם עדין מנגנונים טבעים של יכולת סינון לגבי אוכל שתורם להם ושאינו תורם להם.

לפני 12 שנים
מתנערת - תודה על ההשקעה.
אז לא לנסות החורף לשים בצל בכל חדר?
יש כבר מטהרי אויר בשירותים, יש את השמנים האתריים, אז נוסיף בצל.
נכון, באמת הכלבה שהיתה לנו (מקומה בגן עדן לכלבים) לא אהבה בצל. העדיפה עגבניה (ללא קליפה), אבטיח, את הפנים שלנו. :)
לפני 12 שנים
DESERTEAGLE​(שולט) - מעניין מאד
לפני 12 שנים
מתנערת - :) נכון. אבל יהיה מעניין יותר אם יחקרו את זה ויגלו אם אמת או אמונה טפלה.
לפני 12 שנים
DESERTEAGLE​(שולט) - גם זה נכון. כך או כך הנושא מתקשר בחלקו לפוסט האחרון שלך
לפני 12 שנים
מתנערת - הדרך לבכות עוברת דרך הבצל החתוך?
לפני 12 שנים
DESERTEAGLE​(שולט) - זאת אחת הדרכים הבדוקות, לפחות להיבט הדמעות :)
לפני 12 שנים
DOM Perignon​(שולט) - אם הדברים שאת מביאה כאן היו חצי נכונים אני מן הסתם הייתי מת כבר מזמן.

לפני 12 שנים
מתנערת - גם אני. אבל כאבי בטן קרה שהיו ולא ניסיתי לקשר זאת לשום דבר.
אם כך, שומא עלי לערוך ניסוי על בשרי, להלין בצל חתוך ולצרפו לסלט יום המחרת. אם תכאב לי הבטן, עדיין אצטרך לנחש ממה זה. :)

וכעת אני מבינה, מדוע לא טוב לי כשאני אוכלת בצל חי, אפילו הוא חתוך טרי. פשוט, אני חצי כלבה.
לפני 12 שנים
גנדלף​(אחר) - חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.....
למה אתה מחמיר עם עצמך?
בוא נראה אותך בגיל 55 על קביים כשמתנערת תתרוצץ בחוץ בגשם יחפה.
:)
לפני 12 שנים
מתנערת - למה אתה שולח את דום פריניון להיות על קביים ואותי לחכות לגשם כדי לרוץ בחוץ יחפה?
(או שהתכוונת לרמוז משהו לגבי?)

לפני 12 שנים
גנדלף​(אחר) - מה כבר יכולתי לרמוז?
ולמה לא לשים אנשים על קביים אם אפשר?
לפני 12 שנים
Borderliner​(שולט) - אני חושב שאלו הבלים? עשיר בסתירות פנימיות וחוסר הגיון.
וקצת תהה שרק אני
לפני 12 שנים
מתנערת - מה הסתירות הפנימיות?
אשמח אם תפרט קצת.
לי הכל נראה מבוסס, מעוגן במחקרים שתקפותם אושררה שוב ושוב.
:)
לפני 12 שנים
Borderliner​(שולט) - גילו את וירוס השפעת בבצל מחד ומאידך לבצל ולשום תכונות אנטי בקטריאליות ואנטיספטיות.
התכונות האחרונות גורמות להשמדת מיקרובים הבאים עמם במגע ולא לספיחתם/ ולמשיכת בקטריות כמתואר.
בקיצור הבל הבלים ומצד שני שמעתי שאם לא תשלחי את התוכן הזה ל-10 אנשים לפחות והם יעבירו הלאה ל1- 10 אנשים נוספים יקרו לכם דברים נוראיים אז מוטב להמשיך ולהפיץ את ההבלים האלה למען לא יבולע לכם
לפני 12 שנים
מתנערת - ראשית, אני מקוה שהבנת שהתבדחתי בנוגע לתקפות מחקרית.
שנית, אני בעקרון לא נהגתי להעביר הלאה מכתבי שרשרת, אבל תמיד הרגשתי את החשש הקטן, מה יקרה אם יקרה משהו בכל זאת (ואפילו בלי קשר).:)
לפני 12 שנים
עמוק - אותי מצחיק הנסיון לקשור להבלים האלה את שמעון בר יוחאי.
כל מה שנדמה כעיסוק בגשמיות אצל רשב"י הוא למעשה מטאפורי ונוגע לעניינים רוחניים בלבד.
לפני 12 שנים
עמוק - כשכתבתי הבלים התייחסתי, למשל, לטענה שהימצאות של בצל בחדר "שואבת" את הוירוסים מגופו של אדם. או למשל לסיפור המצחיק על הרופא שראה ב1919 וירוסים בבצל. ב1919 אף אחד לא ראה עדיין וירוסים, שכידוע קטנים בהרבה מחיידקים. המיקרוסקופים האופטיים שהיו אז לא איפשרו את זה.
לגבי רשב"י, לא כתבתי שהדברים הומצאו אלא שהפרשנות שלהם מוטעית.
רשב"י לא כתב על עניינים גשמיים, כשם שספר הזוהר לא עוסק בעניינים גשמיים. אם רשב"י כתב על בצל, זו מטאפורה למשהו רוחני, שקטונתי מלהבינו.
לפני 12 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י