לפני חודשיים. 24 בפברואר 2024 בשעה 9:32
שואלים אותי הרבה למה אין לנודלס שאני מכין בבית צבע כמו במסעדה?
התשובה היא רוטב סויה כהה,
אותו רוטב מעניק את הגוון הכהה שנדבק לאטריות.
הרוטב המדובר ברוב הגרסאות לא טעים בפני עצמו ואפילו די מריר ולא נעים.
אני מציע לכם לערבב מעט ממנו עם רוטב סויה יאמאסה, מירין, מעט סוכר חום וסאקה.
למה דווקא רוטב סויה של יאמאסה?
יאמאסה הוא מה שנקרא רוטב בסיס לעומת קיקומן שהוא רוטב גמור עם מליחות גבוהה (בטעם) ונוטה ליצור רטבים מאוד לא מאוזנים בעיקר לבישול.
בתאבון.