בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

Clotted Blood

And with tears of blood he cleansed the hand,
The hand that held the steel:
For only blood can wipe out blood,
And only tears can heal.
Oscar Wilde / The Ballad of Reading Gaol
לפני 13 שנים. 21 ביוני 2011 בשעה 15:26

.
אז כפי שלימדו אותי מאז שהייתי קטן – מה שמקיימים צריך להבטיח (או להפך).

יום ראשון: 50ג' קמח לבן + 50מ"ל מים. מערבבים ומשהים מכוסה בבד טטרה למשך יום. מערבבים כשלוש עד ארבע פעמים במהלך היום.
יום שני: מוסיפים 100ג' קמח + 100מ"ל מים. מכסים ומערבבים שלוש עד ארבע פעמים במהלך היום.
יום שלישי: לא מוסיפים דבר, אך ממשיכים לערבב כשלוש עד ארבע פעמים במהלך היום.
יום רביעי: מוסיפים 200ג' קמח +200מ"ל מים. מכסים, מערבבים שלוש עד ארבע פעמים במהלך היום.
יום חמישי: מערבבים שלוש ארבע פעמים במהלך היום.
יום שישי השאור מוכן.

המתכון הנ"ל זהו מתכון לשאור יבש שמיועד לאלו שאינם מכינים לחם לעיתים קרובות. אני מכין פעמיים בשבוע ולכן השאור שלי דליל (אם אני תקוע ברפיח או במקום אחר, אנג'לינה מאכילה אותו פעמיים בשבוע כדי שלא יתקלקל. אסביר אח"כ). ההבדל טמון בכמות המים. בכל יום אני מוסיף ב 50 מ"ל מים יותר מהמצוין מעלה. את השאור היבש, עטוף בניילון נצמד או בכלי מתאים ומכוסה, שומרים במקרר. לקראת הכנת הלחם יש לדלל אותו בכוס מים עד שיתפרק לחלוטין תוך כדי ערבוב ואז להוסיף קמח ליצירת עיסה חלקה (מה שבעצם אני מקבל מראש כי אני מראש מכין שאור דליל) ולהשהות למשך כעשר שעות.
ככה מכינים שמרים טבעיים המתקראים מחמצת או בשמם התנ"כי "השאור". כיוון שלא היה זמן להתפיח את השאור, אכלנו במשך ארבעים שנה מצות ובסוף הגענו לארץ כנען. יש לדבר הזה משמעות היסטורית כי לולי השאור היינו מגיעים לקנדה.

השאור שלי בן שש לערך (אולי מעט יותר. הכנתי אותו איפשהו לקראת לבנון השנייה). אציין שעבור קיום הבטחה בחרתי בקמח לבן בכוונה ולא בקמח שיפון או חיטה מלאה כי נוח יותר לעבוד אתו ולדעתי כדאי להתחיל ממנו ורק אח"כ לעלות כיתה.

עד כאן עושים פעם אחת בחיים. מכאן עושים בכל פעם שמכינים לחם.
הוצאתי את השאור הדליל שלי מהמקרר, הוספתי לו חצי כוס קמח וחצי כוס מים והשהיתי אותו על השיש, מכוסה למשך שעתיים (וכך הגעתי לנקודה אליה מגיע השאור היבש המדולל אחרי השהייה בת עשר שעות).
הכנתי מראש שתי ביצים, כף סוכר, רבע כוס שמן זית, וקילו פחות כוס וחצי קמח. שתי כוסות של מים פושרים לערך (או חלב).

וככה זה נראה (וכך אמור גם להראות השאור היבש המדולל):


*שאור הוא בעצם פטריית שמרים, דהיינו תרבית חיידקים. כדי שתכירו אותו טוב יותר, הנחתי בסמוך לו את הקמבוצ'ה שגם היא סוג של פטריית שמרים. אומרים שפרט לתסמונת הכלוב, היא מרפאה הכל. הנגועים בתסמונת הכלוב מתבקשים להרשם לכיתה טיפולית ושאלוהים יעזור לכם.
בחלוף שעתיים רוקנתי את השאור לתוך קערה. רואים בתמונה שרוקנתי אותו כמעט לחלוטין, השארתי רק מעט על הדפנות ולתוך אותה הקערה הוספתי את שאר המצרכים. את החלב או המים מוסיפים בסוף ובהדרגה, תוך כדי לישה. לא לשכוח שבלילת השאור רטובה ולכן כמות המים תלויה באיכות הקמח (קמח שיפון סופג פחות מים מקמח לבן).


לתוך קערת השאור הוספתי (הערביות אצלנו מכנות את זה "האכלתי את השאור") בינתיים את הכוס וחצי קמח שהפרדתי מהקילו ושתי כוסות מים (או פחות אם מעוניינים בשאור יבש) והנחתי בכלי מכוסה על השיש עד שלבי סיום האפייה.

הנה הוא השאור השבע שלי שעוד מעט יעלה בועות וכדור הבצק. עכשיו צריך להתפיח את הבצק למשך כשעה. את הבצק אני מתפיח בקערת נירוסטה מכוסה במגבת מטבח או בניילון נצמד.


והנה כך נראה כל העסק הזה בחלוף חצי שעה:


טוב, חלפה השעה שלי. הבצק שלי שתפח נראה כך:


לשתי אותו בשנית, הוספתי כפית של מלח תוך כדי לישה (מי שאוהב יותר מלוח, שיוסיף יותר) וכאשר שב אל מימדיו הראשוניים, קיפלתי אותו קיפול של ספר:


והופה! לתוך תבנית מיוחדת (למי שאין אז תבנית רגילה):


כיסיתי אותו והשארתי אותו על השיש לעוד שעה, כדי שיתפח בשנית. בעוד חצי שעה אצוק מים לתוך תבנית ריקה, אניח אותה בתנור ואדליק אותו ל 220 מעלות כדי לתת ללחם מעט פריכות תוך כדי אפייה.

הנה, בחלוף שעה ככה הם נראים:


משחתי על הלחם מעט שמן זית מלמעלה ויאללה לתנור ב- 180 מעלות למשך ארבעים וחמש דקות.


הנה הוא. הוא נראה כמו פטרייה בגלל שתפח מאוד ולכן כשאחתוך אותו, מיד לכשיתקרר, הוא יהיה רך ומפתה. מי שמחזיק מעצמו, להבדיל ממני, בוגר נפשית, מוזמן לקנות תבנית יותר גדולה או לחילופין להקטין את כמות הקמח בכוס אחת (זה בסדר, שאר מצרכים לא משנים את כמותם. מה נראה לכם שבמדבר משה התרוצץ עם משקל וכפות מדידה?) ואז ללחם לא תהיה הצורה המגניבה של פטרייה. בכל מקרה, בינתיים שיתקרר על הרשת.


זהו. אני משער ש- TADAM:


זה הזמן לערבב את השאור עבור הפעם הבאה שתפח בינתיים ונראה כך:


לכסות ולהניח במקרר.

*מים או חלב או חובצה, עם ביצים בלי ביצים, כף של דבש או בלעדיה, עם תבלינים או זרעים, הכל הולך. אבל! ככל שהלחם סוטה מהבצק "שאור-קמח-מים" בסיסי, כך הוא כבד יותר ולכן אם משתוללים עם התוספות ובכ"ז רוצים לשמור על פריכותו, צריך להוסיף, בנוסף לשאור, חצי מכמות שמרים יבשים. כך מקבלים אותו גם פריך וגם בטעם של לחם אמיתי.

בקרוב: צייד חזירי בר וביתורם, עישון צלופחים בתנאי טבע, יישון חברי הכלוב ליצירת נשק כימי נגד חייזרים ואיך עושים שלום עם פלסטינאים (לגבי האחרון התלוצצתי).

זהו.

מתוקף אישיותה - וואו.
הפתעת אותי.בענק.
אני אופה לחמ (ולא לחינם זה גם ראשי הניק שלי :-) )
ואין כמו 'משחקי' בצק עבורי.
ואתה, כל כך לא הצטייירת לי שאיש בצק...

טוב, הולכת לעמוד בפינה...:-)

איזה הפתעה מדליקה!!!
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - חמודה.
את יודעת, ככה זה גמדים. יש להם ימבה הפתעות בכובע פומפון. וצאי מהפינה בבקשה, את אורחת כבוד כאן.
לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - ווהוווווווו!!!!!!
כמה חיכיתי :)

אני בגיחת כלוב קצרצרה אז אתעמק רק מאוחר יותר ואני בטוחה שיהיו לי שאלות, אבל תודה רבה רבה גמד אמיץ וגם אמין!

איזה כיף:)
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - נו, הבטחתי לא?
הייתי בדרך לשלוח לך IM אדומה. אבל מצאת אותי.
וברור, כל שאלה אני כאן. (-:
לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - תזמון של.. הממ.. הממ.. לא עולה לי. אני במקום אחר:)
לפני 13 שנים
Josephin​(לא בעסק) - וואא זו חתיכת עבודה , כל הכבוד על הסבלנות ,אני בטוחה שזה שווה המתנה של שבוע ימים.
אני לא הייתי מסוגלת לעשות את זה, אני אוהבת להיכן צ'יק צ'ק אפיה או בישול, ולא מקופסאות שימורים :-)
יפה לך אליפל, אפשר להזמין כיכר לחם :-)
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - לא, לחם זה לא צ'יק צ'ק, אבל מצד שני כאשר מכינים אותו פעמיים בשבוע זה הופך להיות צ'יק צ'ק באמת.
לפני 13 שנים
digi's foxy - ואוו מגניב

אני קוראת אותך כבר המון זמן
מניחה שאתה אצלי במועדפים כמעט שנה
מפאט חוסר הכרות במציאות אני כמעט ולא מגיבה לך

אבל הפעם אני חייבת לומר תודה
ובהחלט הולכת לישם את זה

רק שאלה כל כמה זמן מאכילים את השעור היבש ?
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - שאלה נהדרת וסליחה שלא ציינתי.

לכן שאור יבש עדיף על רטוב עבור אלו שלא מכינים לחם פעם פעמיים בשבוע כמוני כי ניתן לשמור אותו במקרר עד חודש ימים!
אם לא הכנת לחם במהלך החודש, לא נורא, קחי חתיכה של שאור (חצי) את השאר תזרקי, תוסיפי מים וקמח עד המרקם של בצק, תלושי אותו ותתפיחי על השיש 10 שעות. ולמקרר. וככה פעם בחודש אם אינך מכינה לחם. צריך פשוט לחדש אותו. הוא אשכרה צריך לאכול והוא ניזון מקמח ומים טריים.
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - איזו תמונה עפה לי בראש, אתה לא מבין :)
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - איזה?
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - הפוסט השני שלי, פסקה ראשונה.
דמיינתי אותך במקומי, עם כל הקעקועים והשרירים והענקיות שלך.
אני עוד צוחקת, בחיי !
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - מה מצחיק בזה? יש לי סינור ורוד עם ציצים שקיבלתי במתנה מהחברים ואני אשכרה משתמש בו. אבל פן אני לא עושה, גם לא גבות.
(רגע משגר לך את הגבות שלי שיהיה לך עוד יותר על מה להסתלבט) (-:
אבל מאיושה את יודעת מה טוב בכל הגודל שלי? אני רק מקרב את הידיים אל הבצק והוא לש את עצמו מרוב פחד.
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - מאוד מצחיק. כל זה על עקב, עטוף בסינור עם חוטיני מבצבץ מאחור. מאוד משעשע.
לעומת זאת הגבות לא כל כך שעשעו אותי. כבר מההכנה ציפיתי למשהו גרגמלי. בסהכ גבות של גבר. כן תהיתי מדוע היא לא תוקפת את הרווח שביניהן עם פינצטה בזמן שאתה ישן . . .

לגבי הגודל, פתאום הבנתי שבטח ממש לא קשה לך ללוש בעצם. ואני חושבת על זה שבזמן הכנת הבריוש המסורתי לשבועות השנה, אחרי שהמיקסר של קנווד החל להעלות עשן, נאלצתי ללוש בעצמי בצקים ביגון ואנחה, וכמעט ששמתי קץ לחיי.
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - ממתי בריוש זה תימני? את היית אמורה להכין לחוח, מאיה. ואגב, נכון שלחוח מכינים דומה לאופן בו מכינים שאור? (-:
עם ביצה חומה וסחוג מפלפים טחונים ידנית ועגבניות מגורדות טריות. מה פתאום בריוש? את נורמאלית?

וכן אני לש טוב יש לי ידיים ענקיות, מפחידות. את יכולה להסכל בתמונות באלבום. כשאני מדבר עם נשים, אני מסתיר אותן מאחורי הגב. תשמעי לגבי הגבות, זה לא רעיון טוב, את יודעת... כי זה מתחיל בגבות ונגמר ברימל. כאילו נראה לך? וחטיני בכלל... LOL. מה עשית ממני, מאיה!
ומה פתאום בריוש?!
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - אני לא יודעת איך מכינים לחוח. אפייתי התימנית מסתכמת במלאווח פעם אחת, ולא היה לי חשק לחזור שנית.
אני אופה בעיקר מאפים צרפתים. וידיים ענקיות זה לא מפחיד.
וזה לא נגמר בשום דבר. זה מתחיל באמצע של הגבות ונגמר באמצע של הגבות. נראה לך שהייתי מרשה למישהו להפוך גבר גבר כמוך לטרנסווסטיט ??
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - מאיושה! אני יכול לקחת אותך לאמא שלי? יש לה ראש פתוח לאללה אבל היא בכ"ז תצטרך הסבר למה זה "טרנסווסטית". ואחרי שהיא תבין מה זה, גם תסבירי לה שלטעון באוזניי חבריי שיש לי עיניים של ילדה, זה מה זה בושות!

(ראית בתמונות את הידיים שלי, שאת מדברת?)

בכ"ז, קחי מתכונים מאמא שלך, שמרי באיזו מגירה. לכי תדעי אולי מתישהו יבוא לך חשק להכין איזה פטוט או לחוח. אני מאוד אוהב אוכל בכלל ואוכל אוטנטי בפרט ושיהיה חריף!

אני טוב בלקפל את הבצק של המלאווח. זה מרגיע אותי. עם כל המשיחות האלה של שמן בין העלים והקיפולים. זה כיף.
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - (ראיתי את הידיים. למה שידיים של גבר יפחידו אותי? שום גבר לא ירים עלי יד!)

שמן ??
כמה לא אותנטי מצידך. רק חמאה !
לפני 13 שנים
Anjelina{Eliphal} - hands off
mine :-)
לפני 13 שנים
מתוקף אישיותה - רק לגלות לך,
שבמאפיות , יש לא מעט אמירות על ידיהם של האופים...

כל אופה יש לו צורת עבודה שונה
וישר מתחילות המחשבות של כולם -
האם זו עדות ליכולת אחרת? :-)

הכי כיף זה לראות אופים שמסוגלים לעצב לחמניות ב2 ידים , במקביל...
תענוג :-))))
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - אז זהו שלכך התכוונתי. שידיים אומרות המון. שלי אומרות נוקשות וחוסר גמישות. שלומיאליות ממש.
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - fine !!
take him !!!

:))))
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - there is enough for every one. and there will be leftover for the dogs too
לפני 13 שנים
Anjelina{Eliphal} - BUT BUT IT means i have to SHARE!!!!!!!! You know how i am :-(
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - I DONT DO SHARING, SO YOU CAN HAVE HIM ALL TO YOURSELF :)

(I PREFER PUPPIES ANYWAY . . . )
לפני 13 שנים
Anjelina{Eliphal} - giggling
Dont i will pee myself laughing
לפני 13 שנים
הרמאפרודיטה - OMG

(-פעם ראשונה שאני אשכרה כותבת את זה באנגלית ולא באמג כהרגלי . . . )

DONG SAY THAT IM PUBLIC !!!
SO NOT SEXY !!!
לפני 13 שנים
להבה חשופה - אליפל היקר :-)

תגיד, החלטת לעצבן אותי? שנים אני מבקשת ממך לפרסם את כתבייך, ש נ י ם ו.. נאדה גורניישט.

וכעת אצטרך להתחנן בפנייך יובל שנים למען תפרסם ספר נוסף של כל המתכונים שלך? [מזל שיש לי את כל המתכונים המצויינים שלך רשומים במחברתי} .

אנא במטוטא ממך, לפחות תפרסם, כאן את המתכונים שלך, עוגת הגבינה המהוללה שלך מככבת בגדול.!!

אשמח ל"משלוחה" של לחמים לשבת :-))

}}{{.





לפני 13 שנים
Brave Dwarf - להבונת, ולא רק כי אני מת מדאגה לך, אני מבטיח לך שלקראת אוקטובר אני אפרסם כאן עוד מתכון עם תמונות. אבל באמת באמת מבטיח. את יודעת מה? יש לי מתכון לעוגת גבינה שנאפית חמש שעות בגיגית של מים. אני חושב שזה יהיה ממש כיף לפרסם ומה עוד שאהיה אז בדרגה גבוהה יותר מעכשיו אז היא תהיה מה זה מכובדת!
שמרי עליך. אני מתחנן.
לפני 13 שנים
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי} - שמעתם כולם? הוא אמר עוד מתכון. יש עדים.
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - יולי. את מצחיקה אני כבר רואה אותי נשען על הקיר תוך כדי חיפוש.
אני מבטיח. מילה של גמד. עד אוקטובר.
ותודה.
לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - כן!
חמש שעות. גיגית מים.
כזה אני רוצה. עם דרגה או בלי.

אתן תמורה משלי.
לפני 13 שנים
צמח בר​(נשלטת) - נהדר.
תודה :)
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - בבקשה, צמח בר.
לפני 13 שנים
איזמרלדה - גמד, תעשה לי לחם...... :-)
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - LOL
זה גם לוקח פחות מתשעה חודשים.
לפני 13 שנים
השולט אור​(שולט) - אוקיי, רגע של כנות.
אני לא אופה, והתמונה הראשונה נראית כאילו צף בה קקי.
אבל ההמשך מעניין ואפילו יפה :)

ה ש א ל ה: יוצא טעים?
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - אני אופה לחם פעמיים בשבוע, אנחנו לא קונים לחמים. אז אני מניח שכן.

בתמונה הראשונה מופיעות שתי תרביות של בקטריות. אחת שנקראת "שאור" והשניה שנקראת "קמבוצ'ה". לקמבוצ'ה יש מרקם של מדוזה. העיגול העליון הוא זקן יותר וסינן דרכו כבר לא מעט סוכר. החלק התחתון והשקוף, צעיר עדיין ולכן הוא נראה לך כמו נוזל. אבל הוא לא. כמו שאמרתי, יש לו מרקם של ג'לי.
אחרי שקמבוצ'ה מסננת דרכה את מי הסוכר (או תה מסוכר), הנוזל משנה את הרכבו. קודם כל, בגלל שמדובר בתרבית שמרים, יש בו את כל הויטמינים מסדרת B. בנוסף הוא משנה את החומצתיות של הנוזל שגם לה יש תכונות בריאותיות שונות כמו ייצוב מטבולי וחידוש הכבד וכד'. משקה קמבוצ'ה יכול להגיע עד אחוז אחד של אלכהול.

תרבית נוספת שאני מחזיק בבית זאת תרבית חלב. מה שאנחנו מכנים "יוגורט". שגם לה יש לתכונות רפואיות שונות. (-:

לפני 13 שנים
השולט אור​(שולט) - מהמם אתה :)
עכשיו למדתי שאם יש דבר שאתה ממש לוקח אותו ברצינות זה בישול או אפייה :)

בתיאבון יקרים :)
לפני 13 שנים
פייה{O} - בטח עושה ריח מדהים לכל השכונה.
מעורר קנאה ותיאבון גם יחד, מה חבל שאני כה גרועה בדברים האלו.
תביא מתכון קל ופשוט, לא תרביות שצריך לטפח!
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - אהה ריח זה משהו. ניסיתי לצלם אותו, אבל לא הלך.

נאחחח. מתכון פשוט זה לא פונקציה. גם לא מעניין לצלם אותו ולהתעסק אתו האמת. את יודעת מה אמרתי ללחם כשמשחתי עליו לבנה (גם אני מכין בעצמי)?

לחם, אתה יודע שהיום אתה כוכב?!
לפני 13 שנים
יהלום נא - וואוו

השבוע קיבלתי הוראה לא לאכול לחם המכיל שמרים (בין היתר, רשימת ה"מה לא" ארוכה יותר) וחשבתי שקל למצוא לחמי מחמצת בחנויות.
מה שהתברר כטעות.
אז חשבתי להכין לחם שאור (מקמח מלא) לבד.
אחרי שקראתי את הפוסט הזה, ולגמרי הלכתי לאיבוד, נראה לי הרבה יותר הגיוני לוותר על לחם לגמרי :(
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - LOL. זה לא כזה מורכב. באמת. יש שם חלק שעושים רק פעם אחת ואח"כ מתחילים רק מהשלב השני כל הזמן.
לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - או קיי, חזרתי הביתה אחרי כמה ימים וסופסוף אפשר להתחיל.

את השאור הראשוני, המכוסה בבד טטרה, שומרים על השיש (בחום הדרומי שלנו) או במקרר?
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - פלשיק, על השיש חמודה. עכשיו תראי, אני לא יודע אם הבית שלכם ממוזג למשל או שאת משתמשת במאורר. אם את רואה שהשאור מתכסה במעין קרום של יובש כסי בניילון נצמד (לא מת על זה כי זאת תרבית והיא חייבת לנשום, אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה).

אחרי שתכיני את הלחם פעם אחת, אז כבר תתפיחי את השאור על השיש במשך מספר שעות, תערבבי ולמקרר (אם רטוב, אם את מכינה שאור יבש יותר אז לא צריך לערבב מן הסתם). אבל כל ההכנה מתנהלת על השיש. קחי לך קופסא נוחה עם מכסה שתתאים למקרר שלך לאח"כ.

אגב! היום הכנתי לחם שוב וחשבתי על כי לא רשמתי פטנט של אשתי השניה. היא לא משתמשת בתבנית בכלל. בעלה, סרגיי, הביא לה רעף (אשכרה) מחרס, היא מכניסה את הרעף לתנור כאשר היא מחממת אותו ואת בצק הלחם מניחה על הרעף וככה אופה אותו. זה יוצא כמו בטאבון (-:



לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - ואו!
מהמם!


(באוגוסט. באוגוסט אני מגישה את כל העבודות שלי ויהיה לי זמן לחשוב לפחות עד נובמבר:))

תודה רבה! (אני נוטה, לאות תודה על מדריכים וטיפים, לשלוח קצת מהתוצרת. אני מניחה שלא יהיה לך צורך בצ'קמו'קלחם של פעם ראשונה, אז מציעה עוגת שמרים נפלאה בתמורה, בדואר רשום :o))
לפני 13 שנים
Brave Dwarf - או במייל (-:
(אם יצליח לך, פלשיק, ותהיי מרוצה, אני אהיה מה זה מאושר!)
לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - עכשיו נחה אצלי על השיש, בקערה שעושה כבוד ומכוסה בבד טטרה (כפי שנאלצתי להתוודות בפני הקופאית בשילב - גבינות, גבינות. זה לגבינות.), התערובת הראשונית שעושה מינגלינג ומתרגלת לעצמה.

**מחזיקה אצבעות**

לפני 13 שנים
Brave Dwarf - LOL אצלנו בסופרפארם חושבים שיש לי עשירייה ולא תאומים. כי אני עושה הכל בבד טטרה. לבנה (מיוגורט כבשים), מכסה את הקמבוצ'ה שלי, מסנן דרך טטרה מרקים צחים וצירים לרטבים, מכסה את הבצקים, עושה
בסיס לג'יל ממרקחות. הכל בבד טטרה LOL.

תכתבי לי מפעם לפעמם לפה או לאדומות איך עובר התהליך. בינתיים אשתי השניה ששמעה שהנה מישהיא מכינה לחם לפי המתכון שאת הבסיס שלו היא לימדה אותי (כן כן, זאת היא האשמה) יש לה כל רגע רעיון חדש ואוקיינוס של פתרונות לבעיות שעדיין לא צצו (כמו "מה קורה אם היפופוטם אוכל את השאור." "אבל הם לא גרים באפריקה!" וכד')


לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - הווווווו!!!! היום היום זה היום השישי:)

עד כה הוא עשה עלי רושם טוב, ריח מעט חמוץ אבל הבנתי שזה בסדר..
עכשיו אני לומדת לבחינה, מאוחר יותר אכין בצק לחם בהתרגשות, חיל ורעדה..

המון דברים אתה יודע להכין!
לפני 13 שנים
flashback{ג"ו} - **עדכון מהשיש**
יש לי שתי קערות שנחות להן כעת על השיש.
אחת עם קמח לחם לבן, השניה עם קמח מלא (אין לי אלוהים. אני חיה על הקצה.)

ווייי!:)
לפני 13 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י