ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון
לפני חודשיים. יום שני, 27 באפריל 2026 בשעה 14:10

(חלק א׳ כאן)

(חלק ב׳ כאן)

(חלק ג׳ כאן)

(חלק ד׳ כאן)

(חלק ה׳ כאן)

(חלק ו׳ כאן)

 

"אלי," הוא אמר. הקול שלו היה שקט מאוד, כמעט נבלע בזמזום המזגן. "אני צריך לבדוק את קצות העצבים שלך, לראות שהתגובות תקינות. אני צריך שתנסי להישאר רגועה, בסדר?"

אלי שאבה אוויר בקול חנוק וקטוע. הגוף שלה נדרך בבת אחת. שרירי הישבן שלה ננעלו נגד המזרן, והאגן שלה התרומם, נדחף אל תוך האצבע שלו מעצמו.

ד״ר שטרן השאיר את היד במקומה. קבועה, לחוצה. הוא הרגיש את הרעד שעבר בה דרך הכפפה, ואת הדופק שהלם בעוצמה כנגד קצה הלטקס הלח. החזה שלה עלה וירד בפרצים מהירים תחת החולצה הרחבה.

"תנשמי, אלי," הוא אמר. הקול שלו היה נמוך, קרוב.

אלי שאבה אוויר בקול חנוק וקטוע. הגוף שלה נדרך בבת אחת. שרירי הישבן שלה ננעלו נגד המזרן, והאגן שלה התרומם, נדחף אל תוך האצבע שלו מעצמו.

שטרן השאיר את היד במקומה. קבועה, לחוצה. הוא הרגיש את הרעד שעבר בה דרך הכפפה, ואת הדופק שהלם בעוצמה כנגד קצה הלטקס הלח. החזה שלה עלה וירד בפרצים מהירים תחת החולצה הרחבה.

"תנשמי, אלי," הוא אמר. הקול שלו היה נמוך, קרוב.


האגן שלה נשאר באוויר. שרירי הישבן שלה נותרו מכווצים, דוחפים אותה לקראת קצה האצבע שלו בכוח פיזי עיוור שהיא לא הצליחה לעצור. ד"ר שטרן לא נסוג. הוא שמר על היד שלו יציבה לחלוטין, מאפשר לגוף שלה להישען על הלטקס הלח.

הוא יישר מעט את גבו. כשהוא דיבר, הקול שלו חתך את השקט באבחה אחת. הוא חזר להיות קר, שטוח, וענייני לחלוטין.

"את יודעת במה אני נוגע עכשיו, אלי?" הוא שאל.

השקט בחדר הפך כבד. היא לא ענתה. העיניים שלה נשארו מכוסות תחת כפות הידיים הרועדות, והראש שלה רק נע מצד לצד בתנועת סירוב קטנה על המזרן. החזה שלה המשיך לעלות ולרדת בפרצים מהירים.

"אני... לא," היא הצליחה להוציא. הקול שלה היה חנוק ושבור.

"זה הדגדגן שלך אלי," הוא אמר בקול שטוח, נטול כל מבוכה. "פקעת של אלפי קצות עצבים שממוקמת ממש כאן, מעל הפתח שלך."

הוא צירף את האגודל שלו אל האצבע המורה. הלטקס הלח השמיע צליל חיכוך חרישי בתוך השקט כשהוא אחז בכיפה הקטנה והנפוחה בין שתי אצבעותיו.

"נכון שלא עשית את זה מעולם, אלי?" הוא שאל. הקול שלו נשאר שטוח, חסר רחמים.

הוא התחיל לגלגל את הרקמה הרגישה בין האצבע לאגודל, מחליק על העור המתוח בתנועות קצובות ומדויקות.

"בגלל זה השרירים שלך כל כך מכווצים כל הזמן," הוא המשיך, והגביר מעט את המהירות. התנועה שלו הפכה חדה יותר, מסובבת את האצבע על מוקד העצבים ולוחצת קלות עם האגודל. "הגוף שלך אוגר את כל הסטרס בתוך מערכת השרירים של רצפת האגן. את חיה במצב של התגוננות מתמדת, והמערכת שלך פשוט לא מכירה את מנגנון שחרור הלחץ הזה."

אלי לא הייתה מסוגלת לענות. היבבה השבורה שלה התחלפה באנקה ארוכה, רועדת ובלתי נשלטת שנמלטה מגרונה. ראשה נשמט לאחור על המזרן, חושף את צווארה המתוח, והידיים שלה לפתו את קצוות הכיסא עד שהמפרקים שלה הלבינו.

ד״ר שטרן המשיך לדבר, מתעלם לחלוטין מהקולות שהשמיעה, צופה בתגובות שלה כמו מבעד לזכוכית של מעבדה. "הגוף דורש פורקן תחושתי כדי לאפס את המערכת העצבית," הוא הסביר. הוא החליק את קצה האצבע שוב, לוחץ ומשחרר בקצב שהלך וגבר במכוון. "כשמונעים ממנו את הפעולה הזו לאורך שנים, הרקמה הופכת לנוקשה. הקיר שהתלוננת עליו? הוא לא אנטומי, אלי. הוא תוצאה של קיפאון תחושתי."

האצבע שלו המשיכה לנוע. תנועות מעגליות, קטנות ואיטיות. תחת הלטקס הלח, הוא יכול היה להרגיש את השינוי ברקמה. הכיפה הקטנה התמלאה בדם, התנפחה והפכה נוקשה ובולטת יותר כנגד הכפפה שלו.

"ששש..." הוא הסה אותה. הטון שלו נשאר שטוח. "לנשום, אלי."

"הרבה נשים נוהגות לגעת שם כדי להפיג מתח," הוא המשיך. הקול שלו נשאר יציב, מהדהד בחלל הקר. "גירוי מכוון של קצות העצבים האלו משחרר אנדורפינים למחזור הדם. זה מנגנון טבעי של הגוף להורדת סטרס, שיכוך כאב והרפיית שרירים."

הוא הגביר מעט את הלחץ, משלים סיבוב איטי נוסף.

אלי פלטה יבבה קטנה וגרונית. האגן שלה נדחף מעלה, רועד באוויר, מייצר חיכוך חזק יותר מול האצבע שלו. כפות הידיים שלה נשמטו מהפנים ונשלחו מטה, נאחזות במתכות הברזל של הכיסא בעוצמה.

"אבל את לא עושה את זה, נכון אלי?" הוא המשיך. הוא לא שאל אותה, הוא הציב בפניה עובדה. "הרקמה הזו מגיבה עכשיו בעוצמה קיצונית, כי היא חסרת כל ניסיון קודם. המערכת העצבית שלך מעולם לא התמודדה עם המסלול הזה, ולכן היא לא יודעת איך לווסת את העומס התחושתי."

הוא לא שינה את הקצב. כל תנועה מעגלית של האצבע שלו הייתה זהה לחלוטין לקודמתה. מכנית. חסרת רחמים בדיוק שלה.

האגן שלה רעד באוויר בפרכוס קל. כל שריר בירכיים שלה רטט תחת האור הלבן. היא ניסתה להניע את האגן שלה, תנועה עיוורת שנועדה אולי לברוח או אולי להעמיק עוד קצת את המגע, אבל ד״ר שטרן רק קיבע את היד שלו חזק יותר. הוא לא אפשר לה לשלוט בזווית או בעוצמה, כופה על הגוף שלה לקבל בדיוק את קצב הגירוי שהוא הכתיב.

"עכשיו, כשאנחנו מאלצים את המערכת להגיב לגירוי מתמשך," הוא אמר, מעביר את האגודל שלו בתנועת מחיצה קטנה שהוציאה מאלי צעקה חנוקה וקצרה, "השרירים ילמדו להרפות. זו תגובה מותנית."

הוא לא הפסיק את התנועה, אבל המבט שלו התרומם מהכפפות אל הפנים שלה. החזה שלה עלה וירד מתחת לחולצה הרחבה בקצב תזזיתי. השיער שלה היה מפוזר בסבך כהה על סדין הנייר הקרוע. העיניים שלה היו פעורות, מלאות דמעות, בוהות בתקרת הניאון שמעליהן בלי באמת לפקס את המבט. הנשימות שלה נשמעו כמו שריטות קטנות ונואשות באוויר הקר.

ד"ר שטרן בחן אותה. הוא ראה את הווריד בצוואר שלה פועם במהירות מואצת. ההתנגדות שלה נמחקה. הפחד הפרימלי שהניע אותה קודם הומר עכשיו לתגובה פיזיולוגית טהורה, עיוורת. הוא שלט לחלוטין במערכת העצבית שלה. השרירים שניסו לסגור עליו קודם בפאניקה, היו עכשיו משועבדים באופן מוחלט לקצב הגירוי שהוא הכתיב. לא הייתה לה שום דרך להתנגד.

הוא הגביר את הקצב.

האגודל והאצבע שלו נעו עכשיו יחד בתנועה מהירה, רציפה ונוקשה יותר. החיכוך של הלטקס הלח השמיע צליל מהיר וקצוב בחלל המרפאה.

"המערכת מתקרבת לעומס יתר," הוא אמר, קולו נשאר נטול רחמים ומדוד כפי שהיה. "את תרגישי עכשיו את הכיווץ המקסימלי, ואחריו תגיע הקריסה."

אלי לא יכלה להגיב. הפה שלה היה פתוח לרווחה בשאיפות קטועות. האגן שלה התפתל באוויר, מתחכך באצבעות שלו בתנועות קטנות ונואשות. ד"ר שטרן הידק את האמות שלו נגד השוקיים שלה, מקבע אותה חזק יותר למזרן ומונע ממנה כל תזוזה שתשבש את זווית הלחיצה. הוא דחף את האגודל שלו פנימה בעוצמה רבה יותר, חוסם כל אפשרות לנסיגה.


ואז, גל של כיווצים אלימים עבר לאורך כל פלג גופה התחתון. האגן שלה ננעל באוויר לשנייה אחת ארוכה, רועד בעוצמה שגרמה לתושבות המתכת לחרוק תחת העקבים שלה. זעקה דקה נקרעה מהגרון שלה. שרירי הירכיים שלה התהדקו סביב האמות שלו בחוזקה.

אבל העוויתות לא פסקו. גל רדף גל, מרעיד את הבטן התחתונה שלה ברצף מהיר ובלתי נשלט. היא רעדה כולה על סדין הנייר הקרוע, פולטת שרשרת של יבבות קטועות, חסרות אוויר. הגוף שלה פעל עכשיו מתוך מנגנון ביולוגי זר לחלוטין, תגובת שרשרת שהיא לא ידעה איך לעצור.

ד״ר שטרן לא הזיז את היד. הוא שמר על נקודת הלחץ המדויקת.

ואז, בניגוד מוחלט לכל אינסטינקט הבריחה שהניע אותה עד כה, האגן שלה נדחף כלפי מעלה בפעם האחרונה. היא התקשתה וסחטה את הרקמות שלה אל תוך האצבע שלו בעוצמה נואשת, מחלצת מגרונה אנקה ארוכה ושבורה.

ואז, בבת אחת, הכל קרס.

האגן שלה צנח בחזרה אל המזרן בחבטה. כל הגוף שלה נשמט, מרוקן מכוח, מתנשם בכבדות תחת האור הלבן והמסנוור.

ד"ר שטרן משך את ידו לאחור. צליל הניתוק של הלטקס הלח נשמע היטב בתוך השקט הכבד שחזר לחדר.

הוא קם מהשרפרף בתנועה אחת חלקה, מזדקף למלוא גובהו. פניו היו חתומות. הוא שלח את ידו ישירות אל ידית המתכת שעדיין בלטה מתוכה.

"השרירים נרפו," הוא ציין ביובש.

הוא סובב את הבורג. קליק. כפות המתכת נסגרו בחזרה זו על זו בתוכה, והוא משך את הספקולום החוצה בתנועה חלקה ורציפה.

ד״ר שטרן השליך את המכשיר אל תוך כיור הנירוסטה. קול המתכת שפגעה במתכת ניפץ את השקט בחדר. הוא הפנה אליה את גבו, קורע את הכפפות מידיו בתנועה חדה וזורק אותן לפח האשפה.

"תתלבשי, אלי," הוא אמר בלי להביט בה. הוא הושיט יד אל הפרגוד הלבן וסגר אותו סביבה בחבטה מהירה של טבעות פלסטיק על מסילת האלומיניום. "אני מחכה לך במשרד שלי."

קול הצעדים שלו התרחק.

לפני חודשיים. יום שישי, 24 באפריל 2026 בשעה 15:10

(חלק א׳ כאן)

(חלק ב׳ כאן)

(חלק ג׳ כאן)

(חלק ד׳ כאן)

(חלק ה׳ כאן)

 

ד"ר שטרן סיים את ההתמחות שלו בגניקולוגיה ב-Johns Hopkins, המוסד שהיה עבורו יעד עוד מאז שהיה ילד וחלם להיות רופא. הוא דורג בראש רשימת הסטודנטים המצטיינים בעשור האחרון ומשם הדרך לקריירה בינלאומית הייתה לו סלולה. הוא פרסם עשרות מאמרים במגזינים המובילים של עולם הרפואה ועד היום רופאים מכל העולם מתקשרים כדי להתייעץ איתו על מקרים מורכבים.

למעלה מעשרים שנה הוא עבד כמו מכונה. אלפי נשים פישקו רגליים על הכיסא מולו. דוגמניות, שחקניות, נשים עוצרות נשימה. אבל תחת האור הלבן, כולן היו בדיוק אותו הדבר: רקמות, שרירים, שחלות, רחם. במשך שני עשורים לא עברה לו בראש חצי מחשבה שלא קשורה לפרוטוקול. המבט תמיד נשאר קליני. 

אבל הערב משהו קרה. הוא ישב שם, בין רגליה של הבחורה המכווצת הזו והרגיש את הדופק שלו בועט לו בגרון. הנשימה שלו הפכה קצת יותר מהירה. הוא הרגיש את הזיעה הקרה מצטברת על קו המצח שלו.

ד"ר שטרן שלף זוג כפפות חדשות. כפות הידיים שלו היו לחות מזיעה והוא היה צריך להיאבק כדי להכניס אותן פנימה. הלטקס נמתח על עורו והצליף בפרקי ידיו בצליל חד.

הוא הסתובב אל מגש הנירוסטה שעמד לצידו, שלח יד אל הכלים המבריקים והרים את הספקולום. הוא החזיק את המכשיר באוויר, מעל לברכיים שלה, בדיוק בקו הראייה שלה.

"ראית פעם את המכשיר הזה, אלי?" הוא שאל.

אלי הנידה בראשה לשלילה בתנועה מהירה ומבוהלת. היא נעצה מבט בברזל המבריק, והאישונים שלה התרחבו בבהלה. היא נשכה את השפה התחתונה שלה בכוח. הרגליים שלה החלו לרעוד בתוך תושבות המתכת. 

"דוקטור...  יש דרך אחרת לעשות את זה?" היא שאלה בקול רועד. "אני מבטיחה לא להתנגד! אני אהיה הכי רגועה שאני יכולה... רק אל תשתמש בזה."

ד"ר שטרן הביט בה. הוא ראה איך היא שולחת שוב את כפות הידיים שלה כדי לכסות את הפנים. שתי דמעות זלגו במורד הלחיים שלה ונעלמו מתחת לאצבעות.

הוא הרגיש צביטה חדה במרכז החזה וחשב לרגע פשוט לוותר. לשחרר אותה משם. אבל הוא ידע שהוא מוכרח להצמד לפרוטוקול הקליני שהוא מכיר. הוא רופא למען השם, ויש לו עבודה לסיים. הוא הידק את האצבעות שלו סביב הידית.

"אני מבין שזה נראה מאיים, אלי," הוא אמר, והקול שלו רעד לרגע לפני שייצב אותו חזרה לטון המקצועי שלו. "באמת שאני מבין. אבל אין לי דרך אחרת. אני מוכרח לראות מה קורה אצלך בפנים, והספקולום הוא הדרך היחידה שמאפשרת לי לעשות את זה כמו שצריך."

"אסביר לך איך הוא עובד," הוא אמר בקול בטוח. "המכשיר עשוי משתי כפות חלקות. אני מחדיר אותו כשהן סגורות, ואז, כשהוא בפנים, אני פותח אותן לאט בעזרת הבורג הזה. זה מאפשר לדפנות הנרתיק שלך להיפתח בעדינות כדי שאוכל לראות את צוואר הרחם."הוא המתין עוד כמה שניות, נותן לה לנשום. אלי נשארה עם הידיים על הפנים, היבבות שלה היו חרישיות וקצובות.

"אני אעשה את זה הכי לאט שאפשר, אלי. אני מבטיח," הוא הוסיף בקול נמוך. "אבל אני חייב שתורידי את הידיים מהפנים. אני צריך שתנשמי איתי."

היא הורידה את הידיים לאט. העיניים שלה היו אדומות ורטובות והשפה התחתונה שלה נראתה פצועה.

הוא דחף את עצמו על השרפרף חזרה אל מגש המכשירים, הרים ממנו שוב את שפופרת הפלסטיק ולחץ כמות נדיבה של ג'ל שקוף ישירות על כפות המתכת. "אני מורח על המכשיר המון חומר סיכוך," הוא אמר. "זה יעזור לו להחליק אלייך פנימה בקלות." הוא החל לקרב את הספקולום אל הפתח שלה.

בתנועה חדה אחת, ולפני שד"ר שטרן הספיק להגיב, היא משכה את שתי הרגליים שלה לאחור. העקבים שלה נחלצו מתוך תושבות המתכת והברזלים צלצלו באוויר הריק. היא נעצה את כפות הרגליים היחפות במזרן ודחפה את עצמה במעלה הכיסא, מתרחקת ככל האפשר מהידיים שלו ומהמכשיר. סדין הנייר נקרע תחתיה ברעש צורם.

"לא! אני לא יכולה!" היא יבבה. היא נצמדה למשענת העליונה של הכיסא, אוספת את הברכיים קרוב לחזה ומתנשמת בפרצים קצרים של אוויר.

ד"ר שטרן משך את היד שלו לאחור בשנייה האחרונה כדי לא לפצוע אותה. הוא הרגיש את הזיעה בתוך הכפפה מחליקה על ידית המתכת של הספקולום. הדופק שלו הלם בגרון. במשך עשרים שנה אף מטופלת לא התנהגה ככה על הכיסא שלו. הוא לא הניח את המכשיר בחזרה על המגש. הוא התרומם מהשרפרף לחצי עמידה, פניו קשים, ושלח את ידו הפנויה קדימה. האצבעות שלו ננעלו על הקרסול שלה.

"את מסכנת את עצמך, אלי!" הוא סינן. הקול שלו היה עכשיו מחוספס וקשה. "אם הייתי חצי סנטימטר בפנים עכשיו, היית נקרעת."

הוא לא חיכה לתשובה, במקום זאת הוא עשה משהו שלא עשה מעולם. הוא משך את הקרסול שלה אליו, גורר אותה על פני הנייר הקרוע בחזרה אל קצה המיטה.

"תקשיבי, אני לא הולך לעצור עכשיו, ואת לא הולכת לברוח. המכשיר הזה נכנס פנימה ואנחנו מסיימים את הבדיקה הזאת. המרפאה ריקה, אין כאן אף אחד מלבדנו, ואין לך לאן ללכת."הוא לא נתן לה בכלל הזדמנות להתנגד. ביד אחת, שעדיין תפסה את הקרסול שלה, הוא הרים את הרגל שלה והטיח את העקב בחזרה לתוך תושבת המתכת. הוא עשה את אותו הדבר עם הרגל השנייה.

כדי לוודא שלא תנסה לבעוט או לברוח לו שוב, הוא קירב את השרפרף שלו עד שנתקל בקצה המיטה. הוא נשען קדימה והניח את האמות שלו בחוזקה על השוקיים שלה, משתמש במשקל שלו כדי לקבע אותן למקומן ולמנוע ממנה לסגור עליו את הרגליים.

אלי רעדה מתחתיו. היא הרגישה את החום של הגוף שלו מבעד לחלוק הלבן. הדמעות המשיכו לזלוג על הלחיים שלה לתוך השיער המפוזר על המזרן, אבל היא הפסיקה לצעוק. היא הייתה לכודה לגמרי. נשארו רק יבבות קטנות וחנוקות של חוסר אונים.

ד"ר שטרן סידר את האחיזה שלו בספקולום. "אני מכניס את זה עכשיו," הוא הודיע ביובש.

הפעם הוא לא חיכה עוד רגע נוסף. הוא הצמיד את קצה הפלדה המרוח בג'ל אל הפתח ודחף אותו בתנועה אחת חלקה פנימה.

אלי פערה את הפה בשאיפה חדה, אבל קולה נעתק. הקור והכובד של המתכת בתוכה היו משתקים. המכשיר החליק עמוק פנימה, מרחיב אותה בכוח מכני שלא היה בו שום דבר אנושי. היא קפצה את ידיה לאגרופים חזקים על צידי הבטן שלה, נאבקת בדחף לבעוט ברגליים.

ד"ר שטרן הרגיש את המכשיר מגיע עד לצוואר הרחם. הוא עצר.

"יופי," הוא מלמל, קולו עדיין קשה מהמאמץ. "זה בפנים."

הוא הניח את האגודל על בורג המתכת הקטן בבסיס המכשיר. העיניים שלו היו מרוכזות לחלוטין.

"עכשיו יבוא הלחץ. תנשמי."

הוא התחיל לסובב את הבורג. קליק. עוד קליק.

כפות המתכת החלו להתרחק זו מזו בתוכה, פוערות את דפנות הנרתיק שלה לרווחה תחת האור הלבן. אלי הרגישה מתיחה עמוקה ובוערת שגרמה לה לקשת את הגב מהמזרן. שום דבר מעולם לא פתח אותה ככה. המנגנון המשיך להתרחב, חושף אותה מבפנים החוצה, עד ששטרן הרפה מהבורג והמכשיר ננעל במקומו בצליל יבש של פלדה.

אלי הפסיקה להילחם. המאבק נגמר. הגוף שלה היה מתוח על המזרן, פשוק ונעול סביב פלדת המכשיר שהחזיק אותה פעורה לרווחה. אין לה איך לברוח. היא כיסתה את עיניה בשתי ידיים רועדות, והדמעות זלגו בשקט מבעד לאצבעותיה אל תוך שיערה. נשמעו רק יבבות קטנות וקצובות, צליל של כניעה מוחלטת. היא הרגישה איך האוויר הקר של המזגן חודר עמוק לתוכה.

ד"ר שטרן עזב את ידית הספקולום והושיט יד אל מנורת הבדיקה שניצבה מעליו. הוא משך את הזרוע המתכתית של המנורה מטה, מכוון את האור הלבן והמסנוור ישירות אל תוך החלל שנפתח בפניו.

"זהו, אלי," הוא אמר. הקול שלו היה נמוך וקרוב מאוד, שקט יותר עכשיו כשלא היה צריך לצעוק עליה. "זה החלק הקשה, והוא מאחורייך. תמשיכי לנשום."

הוא רכן קדימה, קרוב מספיק כדי שהיא תוכל לשמוע את הנשימות שלו. הוא הביט פנימה. דרך כפות המתכת המבריקות, הוא ראה את דפנות הרקמה העדינה שלה, ואת צוואר הרחם הקטן והמוצק בקצה. הכל היה ורדרד, שלם ובתולי לחלוטין. לא הייתה שם שום חסימה או אנומליה מבנית. הקיר שהיא הרגישה לא היה אלא השרירים שלה עצמה שניסו להגן עליה.

הוא היה צריך פשוט להגיד לה שהכל תקין ולשחרר את הבורג.

אבל הוא מצא את עצמו משתהה. המראה של הבשר הרך והפועם הזה, שנחשף באלימות קלה תחת האור החזק, מול היבבות השקטות והשבורות שלה - כל אלה גרמו לזיעה על מצחו להאיץ. הוא בלע רוק, מרגיש את פעימות הלב שלו כבדות מהרגיל. מה קורה איתו?

אחרי רגע ארוך מדי, הוא הסתובב בחצי גוף אל מגש הכלים הקטן שלצידו.

"אני רואה שאין חסימה אנטומית," הוא אמר בקול מקצועי, מנסה לאסוף מחדש את השריון שלו. הוא שלף מתוך עטיפת נייר שקופה מקלון פלסטיק ארוך ודק, שבקצהו מברשת זעירה. "אבל אני אקח דגימה קטנה מצוואר הרחם כדי לוודא שאין דלקת או פתולוגיה אחרת שאנחנו מפספסים."

אלי רק הנהנה מתחת לידיים שלה, בוכה בשקט.

"את תרגישי עכשיו מגע שונה. לא לחץ, אלא יותר כמו גירוד עמוק," הוא הסביר, והחדיר את המקלון הארוך לתוך תעלת המתכת של הספקולום. "זה ייקח בדיוק שלוש שניות. תחזיקי מעמד."

אלי קפאה כשהרגישה את קצה המברשת הזעירה פוגש את צוואר הרחם שלה. זו הייתה תחושה זרה לחלוטין, עמוקה ומטרידה, כאילו מישהו נוגע בה מתוך הבטן. שטרן סובב את המקלון בתנועה סיבובית אחת מהירה, ואלי פלטה אנחה קטנה ורועדת, מקמרת את גבה יותר.

"זהו," הוא אמר, ושלף את המקלון החוצה באותה מהירות.

ד"ר שטרן שבר את קצה המטוש לתוך מבחנת פלסטיק קטנה וסגר אותה בנקישה. הצליל החד הדהד בחדר השקט. הוא הניח את המבחנה על המגש.

הוא היה צריך לסובב את הבורג עכשיו ולשחרר אותה. זהו. הפרוטוקול הסתיים. אבל היד שלו לא נשלחה בחזרה אל ידית המתכת. במקום זאת, הוא נשען שוב קדימה, ממקד את אלומת האור אל החלל שעדיין היה פעור לרווחה מולו.

המבט שלו נשאב אל טבעת הקרום שלה. הוא בחן את הרקמה העדינה, הוורדרדה והטהורה, שנמתחה עד קצה גבול היכולת שלה סביב כפות הפלדה. היא הייתה שלמה לחלוטין. הוא היה מהופנט. 

המבט שלו נדד מעט למעלה, אל מחוץ למסגרת המתכת המבריקה ונעצר על הכיפה הקטנה והוורדרדה שעטפה את הדגדגן שלה.

הוא נאלץ לאגרף את ידו הפנויה כדי לעצור את הדחף לשלוח אצבע, להפשיל את העור העדין ולחשוף את מה שמסתתר מתחתיו.

היא בת 22, הוא חשב לעצמו. אנטומית, אישה בוגרת. אבל הבעתה שלה, האופן שבו השרירים שלה נלחמו בו בעוצמה, עוררו בו דחף לא רציונלי. הוא רצה לקחת עליה חסות. ללמד אותה את הגוף של עצמה. לעטוף את הפחד שלה ולרסק אותו, עד שהיא תלמד להרפות לחלוטין תחת הידיים שלו.

הוא שחרר את האגרוף. הלטקס השמיע רחש דק. במקום לשלוח יד אל הבורג הקטן, לסיים את הבדיקה ולשחרר אותה מהכסא, הוא הרים את האצבע המורה שלו שנדמה שקיבלה חיים משל עצמה, וקירב אותה בזהירות אל הבליטה הזעירה שמעל הפתח.

לפני חודשיים. יום חמישי, 23 באפריל 2026 בשעה 13:39

(חלק א׳ כאן)

(חלק ב׳ כאן)

(חלק ג׳ כאן)

(חלק ד׳ כאן)

 

הידיים של אלי צנחו מפניה והעיניים שלה נפערו לרווחה כמו חתול מבוהל. היא פתחה את הפה כדי למלט צעקה, אבל הקול שלה בגד בה. במקום זה נמלטה ממנה יבבה קטנה וחנוקה. תחושת המלאות הייתה עבורה כל כך פתאומית וזרה. לחץ חדש שתפס חלל שלא עברו בו מעולם. היא קפאה, מפחדת אפילו לנשום, מנסה לעכל את התחושה של הדבר שחדר לתוכה.

ד"ר שטרן לא הזיז את היד. הוא נשאר באותה התנוחה, מאפשר לה להרגיש את הנוכחות שלו בתוכה. דרך כפפת הלטקס, הוא הרגיש את השרירים שלה נסגרים על האצבע שלו בכוח, לופתים אותה. היא הייתה הדוקה בצורה שלא נתקל בה בעבר.

"את מאוד סגורה," הוא אמר בקול נמוך וענייני. "אני מרגיש את הלחץ של השרירים שלך על כל האצבע שלי. נסי להישאר רגועה, אני רוצה לבדוק שהכל תקין בפנים."

הוא התחיל להניע את האצבע בתנועות קטנות ומדודות. אלי הרגישה את החיכוך של הכפפה כנגד הדפנות שלה. כל תזוזה שלו שלחה זעזוע קטן של לחץ עמוק לתוך הבטן התחתונה. היא הפילה את ידיה ונאחזה בכיסא הברזל עד שפרקי אצבעותיה התחילו לכאוב.

"יש כאן הרבה יותר מדי מתח אלי," הוא מלמל לעצמו. הוא המשיך ללחוץ ולגשש. אלי הרגישה את הדופק שלה משתולל בתוך הגרון, ובאותו הקצב בדיוק היא הרגישה אותו פועם גם שם למטה, ישירות כנגד האצבע שלו. בכל פעם שהוא הסיט את האצבע בתוכה כדי ללחוץ על דופן אחרת, הנשימה שלה נעתקה מחדש. הפה שלה נותר פעור, מנסה לבקש שיפסיק, אבל שום צליל לא הצליח לצאת ממנה.

התחושה הייתה שונה מכל מה שדמיינה. ד"ר שטרן שתק, ורק הצליל הלח של כפפת הלטקס שלו נגד העור הרטוב מילא את השקט בחדר. היא הרגישה את כל אורך האצבע שלו, מהפתח ועד לקצה, כשהוא מותח את השרירים הסגורים שלה שוב ושוב.

דרך הלטקס הדק, ד"ר שטרן הרגיש הכל. הוא הרגיש את טבעת הקרום שלה - רקמה דקה ומתוחה שהגיעה לקצה הגבול שלה ולפתה את בסיס האצבע שלו כמו חוט תיל עדין. הוא הרגיש אותה רועדת תחת הלחץ וידע שכל תנועה לא זהירה עלולה לגרום לקרע שיבהיל אותה סופית. הוא לא רצה לבתק אותה ככה, בטח לא עם האצבע. הוא המתין שם בשקט, נותן לשרירים שלה להתרגל אליו.

בקצה האצבע שלו, הוא יכול היה להרגיש את המבנה המוצק של צוואר הרחם. הוא הרגיש איך כל לחיצה קטנה שלו שם גורמת לכל הגוף שלה להידרך אל הכיסא. השרירים שלה לא הפסיקו להילחם בו. הם ניסו למחוץ את האצבע שלו, לדחוק אותה החוצה במאבק נואש. הוא השתהה שם, מאפשר לאצבע שלו להמשיך לחקור אותה, להרגיש את החום שלה נספג לתוך הכפפה.

"טוב אלי," הוא אמר בקול שקט וסמכותי. "עכשיו אני הולך לבדוק איך השרירים שלך מגיבים לתנועה. אני הולך להוציא ולהכניס את האצבע בקצב מדוד ואיטי."

לפני שהספיקה לעכל את המילים, היא הרגישה את התנועה. בכל פעם שהאצבע החליקה ממנה החוצה, היא הרגישה ריקנות קרה ופתאומית. היא נותרה לרגע פעורה, מחכה שוב לרגע שבו יחזור למלא אותה. הגב שלה התקמר מעל המזרן בתנועה אוטומטית.

ואז הגיע הלחץ שוב. האצבע נדחפה פנימה בבת אחת, מחליקה על הג'ל הרטוב ומותחת את הדפנות מחדש. בכל כניסה העיניים שלה נפערו מחדש והנשימה שלה נעתקה לרגע. הצליל שנשמע בחדר הפך לקצבי ומכני - צליל רטוב, עקבי, שהלך והגביר מהירות. בכל פעם שהאצבע שלו חדרה שוב לעומק, אלי הרגישה את בסיס האצבע שלו נחבט בקרום המתוח שלה. הצליל הלח בתוך השקט שבחדר הדהד בראשה כמו צעקה.

"יופי. השרירים שלך ממש לומדים את התנועה," הוא מלמל והמשיך להכניס ולהוציא את האצבע במהירות. אלי הרגישה איך הגוף שלה נכנע לקצב הזה. היא כבר לא נלחמה בו. היא רק שכבה שם, פשוקה ופעורה, מחכה להרגיש שוב את המתיחה בתוכה. השרירים שלה, שבתחילה ניסו להדוף אותו, החלו עכשיו להיצמד אל הגומי כשהוא יצא, כמעט מתחננים למנוע ממנה לצאת.

היא לא יכלה לשלוט בזה. בכל פעם שהרגישה את המגע העמוק, היא חשה זעזוע שעובר לאורך עמוד השדרה כמו גל של אש קרה, גורם לאגן שלה להתרומם מעט מהמזרן לקראתו. זה היה מאבק אבוד. הגוף שלה כבר לא שאל אותה כלום, רק הגיב בצייתנות.

"הנה, את רואה?" ד"ר שטרן אמר, והפעם הקול שלו היה נמוך יותר. הוא לא הפסיק את התנועה המדודה פנימה והחוצה שוב ושוב. "ההתנגדות נעלמה לגמרי. את נותנת לי להיכנס בדיוק כמו שצריך."

הוא החליק את האצבע שוב ושוב בקצב ריתמי מושלם, ממלא ומרוקן אותה בלי לעצור, כל תנועה זהה לקודמתה.

ד"ר שטרן הגביר את הקצב. התנועות שלו הפכו קצרות וחדות יותר. הוא דחף את האצבע עמוק פנימה, סובב אותה בכוח נגד הדפנות ומשך אותה החוצה עד לפתח בבת אחת.

נשימות קצרות ומהירות עלו מהגרון של אלי. הגוף שלה נדרך. בכל פעם שהאצבע שלו נחבטה בצוואר הרחם, הרגליים שלה רעדו בתוך התושבות הקרות. החיכוך הלח של הלטקס בתוכה הפך לרצף של צלילים מהירים, דביקים.

הוא לא עצר. הוא המשיך לסובב את האצבע בתוך התנועה הקצבית, מותח את הרקמות שוב ושוב. הבטן התחתונה של אלי התכווצה. זיעה התחילה לכסות את המצח שלה. היא כבר לא יכלה לנסות להסתיר את הפנים, הידיים שלה נשארו נעולות על מוטות הברזל בצידי מיטת הבדיקה והאגן שלה הוטח שוב ושוב לקראת היד שלו בכל כניסה.

"תנשמי, אלי. אל תעצרי," הוא פקד. הקול שלו היה קרוב יותר עכשיו.

הוא דחף את האצבע פנימה עד הסוף, סובב אותה שם בעוצמה והשאיר אותה לחוצה עמוק. אלי פלטה צעקה חנוקה והגוף שלה קפא בתנוחה מקושתת, רועד כולו תחת היד שלו.

ד"ר שטרן השאיר את האצבע לחוצה עמוק בפנים ובו זמנית הניח את ידו השנייה, העטויה גם היא בכפפה, על הבטן התחתונה שלה.

אלי הרגישה את הלחץ הכפול.

מלמטה, האצבע שלו דחפה את צוואר הרחם שלה כלפי מעלה. ומלמעלה, כף היד שלו נלחצה בחוזקה אל תוך הבטן, מנסה לפגוש אותה. היא נלכדה בין שתי הידיים שלו.

"עכשיו אני ממשש את הרחם," הוא אמר. הקול שלו היה שטוח, כמעט חסר אוויר בגלל המאמץ הפיזי.

הוא התחיל להניע את שתי הידיים בתיאום. כף היד החיצונית שלו גיששה בתוך הבטן שלה, לוחצת עמוק אל תוך השרירים, בזמן שהאצבע הפנימית המשיכה לזוז בתוכה פנימה והחוצה. אלי הרגישה דקירות חדות בבטן התחתונה. הנשימה שלה נקטעה. בכל פעם שהוא לחץ חזק יותר מלמעלה, הגוף שלה ניסה להתכווץ פנימה, אבל לא היה לה לאן לברוח.

הקול היחיד בחדר היה הצלילים הלחים שעלו מתוכה בכל תנועה של האצבע. ד"ר שטרן הידק את האצבעות שלו, מוחץ את הרקמות ביניהן. הראש שלה נזרק לאחור, העיניים שלה היו נעולות על התקרה הלבנה והפה שלה נשאר פעור בצעקה אילמת.

"עוד רגע אחד, אלי. אני חייב להרגיש את השחלות," הוא מלמל. הוא הסיט את הלחץ לצד ימין, דוחף את היד החיצונית עמוק כל כך עד שהיא כמעט יכלה להרגיש את צורת האצבעות שלו דרך העור.

"אני מרגיש את הלחץ," הוא אמר בלי להרפות. "זה נורמלי. אל תנסי להתנגד לזה."

הוא דחף את כף היד החיצונית עמוק יותר פנימה, מוחץ את השלפוחית שלה כנגד האצבע שנותרה בפנים. אלי הרגישה את הנוזל החם דוחק בפתח, מאיים לפרוץ החוצה בכל רגע.

"אני צריכה פיפי!" היא צעקה פתאום. הקול שלה היה גבוה ושבור, מתקרב לבכי. האגן שלה ניסה להתרומם מהמזרן במאמץ נואש לסגור את השרירים. "אני חייבת... בבקשה, תפסיק!"

ד"ר שטרן לא הזיז את הידיים. הוא נשאר נעול בתוך הבטן שלה, מחזיק את האיברים שלה לחוצים ביניהם.

"זה רק הלחץ של הרחם על השלפוחית," הוא אמר בקול יציב, כמעט אדיש לצעקה שלה. "תנשמי. אל תלחמי בי, זה רק ילחץ יותר."

הוא הסיט את האצבעות שלו שמאלה, עובר לשחלה השנייה. אלי הרגישה דקירה חדשה, עמוקה. היא נאחזה חזק יותר במוטות הברזל, נושמת בפרצים קצרים ומהירים, כשהיא מרגישה איך כל תנועה קטנה של הידיים שלו מעוררת שוב את הדחף הבוער למטה.

ד"ר שטרן המשיך ללחוץ. הוא לא הוריד את המבט מהבטן התחתונה שלה. בכל פעם שסובב את האצבע בתוכה, אלי הרגישה גל חדש של לחץ שדחק בפתח השלפוחית. היא הרגישה שהיא מאבדת שליטה.

"אני לא יכולה... זה הולך לצאת!" היא יבבה. הגוף שלה רעד כולו על המזרן.

"זה לא יצא," הוא מלמל, מתעלם ממנה. הוא הידק את האצבעות שלו בנקודה עמוקה בצד שמאל, לוכד את השחלה השנייה. אלי פלטה זעקה חנוקה. תחושה של צריבה חדה התפשטה לה באגן, מתערבבת עם הדחף הבוער להשתין. היא הרגישה איך השרירים שלה בוגדים בה, נרפים ונמתחים תחת משקל הידיים שלו.

הוא השתהה שם עוד רגע ארוך, מוודא שהמרקם תקין, בזמן שאלי שכבה מתחתיו בפה פעור ובנשימות כבדות.

ואז בבת אחת, הוא הרפה.

הוא שלף את האצבע החוצה בתנועה מהירה ומשך את היד מהבטן שלה. אלי הרגישה תחושה של ריקנות פתאומית, קרה. השרירים שלה נותרו פעורים לרגע, מנסים לעכל את התחושות. היא צנחה חזרה אל המזרן, רועדת, מרגישה את הדופק שלה פועם בתוך החלל הריק שהוא הותיר אחריו.

קול של הסרת כפפת לטקס נשמע בחדר.

"טוב מאוד," הוא אמר, והפעם נשמע צליל של פתיחת מגירת מתכת. "סיימנו עם החלק הזה. עכשיו נשאר להסתכל פנימה."

לפני חודשיים. יום שלישי, 21 באפריל 2026 בשעה 15:11

(חלק א׳ כאן)

(חלק ב׳ כאן)

(חלק ג׳ כאן)

 

אלי לחצה את הידיים על העיניים חזק עד שראתה כתמים צבעוניים. השקט בחדר היה מוחלט, מלבד הזמזום המונוטוני של המזגן והנשימות הקצרות שלה. היא ניסתה לעצור את הנשימה, אולי אם לא תזוז היא פשוט תיעלם משם.

אבל אז היא הרגישה את הכפפה שלו.

ד"ר שטרן השתמש באצבע ובאגודל כדי לפשק את השפתיים החיצוניות.

אלי לא האמינה שזה באמת קורה לה. שמישהו זר מסתכל ככה, תחת אור חזק כל כך, במקום שאפילו היא לא העזה להביט בו מעולם! היא הרגישה איך הוא פותח אותה לאט לאט לרווחה, פוער אותה, מותח את העור, לא משאיר אף חלקה חבויה. האוויר הקר של המזגן פגש אותה והיא הרגישה כל תנועה קטנה של האצבעות שלו.

זה היה חשוף בצורה בלתי נסבלת. הידיים שלה נתלשו מהעיניים ונשלחו מטה בתנועה חדה, מנסות באופן נואש להסתיר, להזיז את הידיים שלו.

לא לא לא... אני חושבת שהכל בסדר דוקטור," היא פלטה בקול רועד, כמעט נחנקת. "לא הייתי צריכה לבוא הנה. אני בסדר, באמת."

"אלי, ידיים למעלה," ד"ר שטרן אמר בלי להזיז את היד שלו ממנה. הקול שלו היה יבש וענייני. "אל תגעי לי בידיים, זה סטרילי. תחזירי אותן למעלה, בבקשה. עכשיו.״ המבט שלו בעיניים הלחיץ אותה. 

״אני ממש מבקש שלא תעשי את זה יותר אלי״, הוא אמר בקול נוזף.  

היא החזירה את הידיים אל הפנים, לוחצת אותן על העיניים חזק יותר מקודם. היא הרגישה איך הדמעות מטפסות מהגרון לעיניים, מבקשות לפרוץ החוצה. למה היא מתנהגת כמו ילדה קטנה? למה היא לא מסוגלת להירגע?

ד"ר שטרן שתק במשך רגעים ארוכים. אלי הרגישה איך האצבעות שלו ממשיכות לפשק את השפתיים שלה עוד ועוד, מותחות את העור עד הקצה תחת האור הלבן והקר. היא שמעה את החריקה הקלה של השרפרף שלו כשהוא רכן קצת יותר קדימה.

"תראי, חיצונית הכל נראה תקין," הוא מלמל בסוף. "המבנה האנטומי שלך בסדר גמור."

אבל הוא לא שחרר את האחיזה. האצבעות שלו נשארו שם, ממשיכות להחזיק אותה מולו פתוחה לחלוטין.

למה הוא לא משחרר כבר את האצבעות? היא שאלה את עצמה בלב. למה הוא ממשיך להסתכל לשם כל כך הרבה זמן? למה זה לא נגמר?!

אחרי דקות שהרגישו לה יותר כמו שעות, היא הרגישה שהוא סוף סוף מרפה והרשתה לעצמה לשחרר נשימה ארוכה של הקלה.

ואז היא שמעה את זה.

צליל חריקה קטן של פקק פלסטיק נפתח, ואז רעש של נוזל שנסחט משפורפרת. אלי קפאה. היא לא העזה לשאול את ד"ר שטרן מה הוא עושה, אבל היא הרגישה את זה מהר מאוד. קור פתאומי ורטוב נמרח ממש בפתח שלה. 

הקור הזה הקפיץ אותה כאילו נכוותה מאש. הגוף שלה נדרך בבת אחת והיא זינקה לישיבה בתנועה כל כך מהירה שהרגישה את הראש שלה מתחיל להסתחרר. היא פלטה קול קטן של בהלה וניסתה להוריד את הרגליים מהתושבות, אבל ד"ר שטרן הקדים אותה. הוא תפס בברכיים שלה והחזיק אותן במקום בכוח.

"אלי!" הוא קרא, כמעט בצעקה. "את מוכנה להירגע? זה בסך הכל ג'ל!"

הוא המשיך ללחוץ את הברכיים שלה כלפי מטה, מקבע אותן לברזלים הקרים. המבט שלו היה קשה.

"אם תעשי את זה עוד פעם אחת, אלי, אני אאלץ להשתמש ברצועות כדי להחזיק את הרגליים שלך במקום," הוא אמר בקול תקיף ומאיים. "זה מה שאת רוצה? שאני אקשור אותך לכיסא?"

"לא," אלי מלמלה, הקול שלה רעד והיא הרגישה את הדמעות עומדות בגרון. "לא, בבקשה."

"אז אני ממש מבקש ממך להתחיל לשלוט על עצמך ולהירגע," הוא אמר והרפה לאט מהאחיזה בברכיים שלה. "תשכבי חזרה ותנשמי. אני לא יכול לעשות את העבודה שלי כשאת משתוללת ככה."

אלי צנחה חזרה למזרן. היא הרגישה מושפלת, ילדותית, חסרת אונים. היא שוב כיסתה את העיניים בידיים רועדות, מנסה לנשום עמוק.

"עכשיו," הוא אמר ביובש, "אני הולך להחליק אצבע אחת פנימה. את איתי אלי?"

היא לא הצליחה להנפיק אפילו צליל. רק הנהנה בשקט.

ד"ר שטרן קירב את קצה האצבע לפתח שלה, גישש בזהירות, מאפשר לה להתרגל לתחושה של משהו שמבקש לחדור אליה. הוא הניח את האצבע ברכות על הסף, מעביר אותה בתנועות חקרניות קטנות על פני העור המתוח והרטוב, למעלה ולמטה. דרך הכפפה הדקה, הוא הרגיש כבר את ההתנגדות המוחלטת של השרירים שלה, את האופן שבו השרירים שלה כבר מתכוננים להתנגד אליו. הוא הבין באותו הרגע שלא מדובר בחרדה רגילה של מטופלת. הוא הבין שלבחורה הצעירה ששוכבת מולו מעולם לא חדר דבר. שהמקום הזה, שהוא בוחן עכשיו תחת האור החזק, הוא טריטוריה שאיש לא דרך בה מעולם. אפילו לא היא.

עם כמה שהוא רצה לסיים את הפגישה ולנסוע הביתה לויסקי ולפורנו, הוא מצא את עצמו משתהה שם עוד רגע ארוך. קצה האצבע שלו רק נח על הכניסה, מרגיש את פעימות הדם שלה דרך שכבת הגומי והג'ל. אלי הרגישה איך האוויר הקר של המזגן צורב את הפתח הפעור שלה. היא הרגישה את האצבע שלו נעה בסיבובים קטנים ועדינים  סביב הפתח, נכנסת-לא נכנסת. היא הייתה בטוחה שהוא יכול לשמוע את הלב שלה הולם בקצה הבהונות.

"אני הולך להחליק רק את קצה האצבע פנימה, אלי," הוא אמר, והפעם הקול שלו היה שקט יותר, כמעט זהיר. "לאט מאוד. את תרגישי לחץ, אולי מתיחה קלה. נסי לא להילחם בזה."

ד״ר שטרן דחף סנטימטר אחד בקושי, בתנועה איטית כל כך שאלי הרגישה כל מילימטר של הגומי הכחול מחליק כנגד הבשר שלה. היא רצתה לקפוץ שוב מהכסא, אבל היא ידעה שאם תעשה את זה שוב ד״ר שטרן יקיים את האיום שלו ויקשור אותה לכסא. מותר לו בכלל לעשות את זה?

טוב," הוא אמר בשלווה, והקול היציב שלו הרגיש לה כמו סטירה בתוך כל הסערה הזו. "פרק ראשון בפנים. תנשמי עמוק, אלי. תני לשרירים להתרגל."

ד"ר שטרן נשאר דומם כשפרק האצבע שלו עטוף בשרירים הקפוצים שלה. הוא הרגיש את הרעד שעובר בה, את האופן שבו הגוף שלה נלחם בו כאילו הוא מנסה להדוף רעל. הוא נאנח בשקט, מבין שכל עוד היא במגננה כזו, הוא לא יצליח להתקדם מילימטר בלי לגרום לה לברוח מהכסא.

"אלי, תקשיבי לי," הוא אמר, הקול שלו היה נמוך וסמכותי, "זה לא יעבוד ככה. את נלחמת בי, והשרירים שלך פשוט נועלים את האצבע שלי בחוץ."

הוא לא הזיז את קצה האצבע מתוכה. "אנחנו ננסה משהו אחר. אני רוצה שתכווצי את השרירים שלך סביב האצבע שלי. הכי חזק שאת יכולה. כאילו את ממש מנסה למחוץ אותי פנימה."

אלי קפאה. היא לא הבינה למה הוא מבקש ממנה לעשות את הדבר שהיא הכי מפחדת ממנו -להרגיש אותו עוד יותר!

"תכווצי, עכשיו," הוא פקד.

היא עצמה את עיניה חזק מתחת לידיים שלה וגייסה את כל כוחה. היא הרגישה את השרירים הקטנים והבתוליים שלה נסגרים סביב הגומי החלקלק, לוחצים על האצבע שלו בייאוש. זה היה מאמץ מרוכז שגרם לכל הגוף שלה לרעוד על הכיסא.

"טוב מאוד," הוא מלמל, "ועכשיו... בבת אחת... פשוט תרפי."

ברגע שהיא שחררה, קרה משהו שהיא לא ציפתה לו. המתח שנבנה התפוגג בבת אחת, והשרירים שלה צנחו לתוך רפיון פתאומי, מותירים את הפתח שלה רך וחשוף הרבה יותר מקודם. לפני שהיא הספיקה להבין מה קורה, היא הרגישה את התנועה שלו.

"בדיוק ככה," אמר ד״ר שטרן, ובלי להסס הוא החליק את האצבע עמוק יותר, כובש את הפרק השני והשלישי בתוך החלל שנפתח לו.

לפני חודשיים. יום ראשון, 19 באפריל 2026 בשעה 13:42

(חלק א׳ כאן)

(חלק ב׳ כאן)

 

המרחב מאחורי הפרגוד היה צפוף. אלי פתחה את הכפתור של הג'ינס בידיים רועדות. היא משכה אותו למטה יחד עם התחתונים ודחפה אותם מהר לתוך התיק שלה. האוויר של המזגן הכה בה מיד. היא משכה את שולי החולצה שלה למטה, מנסה לכסות את מה שאפשר.

היא הסתובבה לכיסא הבדיקה שהיה מרופד בעור שחור. משענות המתכת לרגליים בלטו באוויר. היא תפסה את קצה גליל הנייר בראש הכיסא, חתכה חתיכה ארוכה מדי ופרסה אותה על המושב. היא החליקה את הנייר שוב ושוב, מיישרת את הקמטים במהירות.

בסוף היא התיישבה על קצה המושב. הנייר רשרש תחתיה והרגיש מחוספס ולא נעים. היא הצמידה את הברכיים חזק והמתינה.

מעבר לפרגוד נשמע רעש של גלגלי כסא זזים ואז צעדים.

"מוכנה?" הקול של ד"ר שטרן שאל.

"כן," אלי אמרה.

הפרגוד הוסט הצידה בתנועה אחת. ד"ר שטרן עמד שם, הכפפות כבר מתוחות על הידיים שלו. הוא הביט בה יושבת על קצה הכיסא, מכווצת ומכסה את עצמה. הוא לא נראה מופתע. הוא נראה רק חסר סבלנות.

"תשכבי אחורה," הוא אמר בקול ענייני. "ותניחי את הרגליים על המשענות.״

אלי נשכבה לאחור. הנייר מרשרש תחתיה בכל פעם שניסתה קצת לזוז. היא בהתה בתקרה הלבנה.

"אני יכולה... אני יכולה פשוט לפשק את הרגליים דוקטור? בלי הברזלים האלה?" היא לחשה.

ד"ר שטרן קירב את הכיסא שלו. "אני מבין שזה מביך, אלי," הוא אמר בקול ענייני, כמעט משועמם. "אבל תאמיני לי שאני עושה את זה כל כך הרבה שנים שזה כבר ממש לא מרגש אותי. אין לי דרך לבדוק אותך כמו שצריך אם לא תשתפי פעולה."

הוא חיכה רגע. "את רוצה שאעזור לך?"

"כן," היא אמרה בקושי.

ד"ר שטרן לא היסס. הוא אחז בקרסול שלה ואז בעקב. המגע של הכפפות היה חלק וקר על העור שלה. הוא הרים את הרגל שלה במהירות והניח אותה על תושבת המתכת. אחר כך עשה את אותו הדבר עם הרגל השנייה.

אלי הרגישה את המתכת הקרה של התושבות. היא משכה בייאוש את שולי החולצה שלה למטה, מנסה לכסות את עצמה, וכשזה לא עבד היא שלחה את הידיים למטה, מנסה להסתיר את מה שנחשף.

ד"ר שטרן נאנח קלות. "אלי, אין לי הרבה זמן בשבילך היום. המזכירה כבר הלכה ואני רוצה לסיים. את מוכרחה להתגבר על המבוכה הזאת אם את רוצה שזה יסתיים מהר. תורידי את הידיים."

אלי הזיזה את הידיים לאט, כאילו הן עשויות ברזל. הדופק שלה הרגיש כל כך חזק עד שיכלה לשמוע אותו באוזניים שלה. בסוף היא הרימה את הידיים והניחה אותן על העיניים שלה, לוחצת חזק כמו ילדה. היא רק רצתה לדמיין שהיא לא שם. 

היא שמעה את הגלגלים של השרפרף שלו כשהוא התקרב עוד יותר, ואז את הנקישה של מנורת הבדיקה שהוסטה ממקומה. החום של המנורה הגיע אל הירכיים שלה.

"אלי," הקול של ד"ר שטרן נשמע קרוב מאוד עכשיו, מהמקום שבו ישב בין הרגליים הפשוקות שלה. "אני צריך שתרדי עם הטוסיק טיפה אליי, לקצה של המיטה. את יכולה לעשות את זה בשבילי?"

אלי לא הזיזה את הידיים מהעיניים. היא רק הניעה את הראש בסירוב קטן.

"אלי, באמת," הוא אמר, והפעם היה אפשר לשמוע את קוצר הרוח בקול שלו. "אנחנו לא נסיים עם זה לעולם אם תמשיכי ככה. רק תתקדמי קצת לקצה, כדי שאני אוכל לראות מה קורה שם. בואי."

אלי נשארה קפואה. הידיים שלה עדיין לחצו על העיניים, והיא הרגישה שהיא בקושי מצליחה לשאוף אוויר. היא רצתה לזוז, היא באמת רצתה, אבל הגוף שלה פשוט סירב להקשיב.

"אלי, אני יכול לעזור לך עם זה?" הקול של ד"ר שטרן היה יבש. הוא לא חיכה לתשובה מילולית.

היא הנהנה בקושי.

ד"ר שטרן התרומם מהשרפרף שלו. הוא שלח את שתי הזרועות שלו קדימה, העביר אותן מתחת לברכיים המורמות שלה ומשך אותה לכיוונו בהחלטיות. אלי הרגישה את הגוף שלה מחליק על הנייר עד שהישבן שלה הגיע ממש לקצה המיטה.

הוא חזר והתיישב על השרפרף, מתמקם שוב בין הרגליים הפשוקות שלה. היא שמעה את החריקה הקלה של גלגלי הכיסא כשהוא התקרב עוד כמה סנטימטרים, ממש עד אליה. המנורה הרגישה רותחת על העור שלה.

"יופי," הוא אמר, והפעם היה אפשר לשמוע הקלה קטנה בקול שלו. "עכשיו אפשר להתחיל. אני הולך לבדוק אותך עכשיו, אלי. תנשמי."

לפני חודשיים. יום שבת, 18 באפריל 2026 בשעה 7:27

(חלק א׳ כאן)

אלי הניחה את היד על הידית. המתכת הייתה קרה. הדלת נפתחה והאוויר הקפוא של המזגן הכה בה מיד. היה שם ריח של חומרי חיטוי, חריף וסטרילי. הכל היה לבן מדי, מנוכר. מבהיל.

המזכירה ישבה מאחורי דלפק גבוה. היא לא הרימה את המבט, רק המשיכה להקליד בקדחתנות. הנקישות של הציפורניים שלה על המקלדת מילאו את החלל השקט. אלי עמדה שם וחיכתה. 

"ערב טוב," אלי אמרה. הקול שלה יצא חלש מדי. היא כחכחה בגרון וניסתה שוב. "יש לי תור לד״ר שטרן."

המזכירה סיימה להקליד שורה, לחצה חזק על העכבר ורק אז הסתכלה על אלי מעל המשקפיים. מבט קצר וחסר סבלנות.

"שם?"

"אלי. אלי גולדשטיין."

"את האחרונה שלו להיום," המזכירה אמרה. היא שלפה דף מהמדפסת והניחה אותו על הדלפק עם עט פלסטיק. "תמלאי פרטים, היסטוריה רפואית וסיבת הביקור. אני אקרא לך."

היא חזרה למסך שלה. אלי לקחה את הטופס והלכה לפינה הכי מרוחקת בחדר ההמתנה. היא התיישבה על כיסא הפלסטיק הנוקשה והביטה בדף. 'סיבת הביקור'. הידיים שלה רעדו כל כך שהיא בקושי הצליחה להחזיק את העט.

אלי רכנה מעל הדף. אלי גולדשטיין, 22. היא סימנה "לא" על כל המחלות הרגילות, עד שהגיעה לשאלה ההיא. "האם את פעילה מינית?". היא בהתה במשבצת הריקה והרגישה את הדם עולה לה ללחיים. שקר יהיה פתטי. הוא הרי רופא, הוא יראה את האמת תוך דקה וזה יהיה עוד יותר מביך. היא סימנה איקס קטן ומעוך בתיבת ה-לא והפכה את הדף מהר.

היא החזירה את הטופס לדלפק. המזכירה אפילו לא אמרה תודה, רק לקחה אותו והניחה בערימה.

עברו עשר דקות. אחר כך עשרים. החדר היה ריק לגמרי, והשקט התחיל לעלות לה על העצבים. היא בהתה בשעון שעל הקיר, מקשיבה לתקתוק המכני שלו. 19:15. למה הם תמיד מאחרים? כאילו שהזמן שלה לא שווה כלום. היא הרגישה את הדחף המוכר פשוט לקום וללכת. לעזאזל עם הבדיקה הזאת, היא תחזור הביתה, תנעל את הדלת ותשכח שכל זה קרה.

היא כבר הזיזה את התיק שלה, מוכנה לקום, כשתנועה ליד הדלפק עצרה אותה. המזכירה נעמדה, כיבתה את המסך ושלפה תיק עור קטן מהמגירה. היא הרימה את שפורפרת הטלפון וחייגה.

"דוקטור שטרן? סיימתי להיום. הפציינטית האחרונה כאן, מחכה בחוץ. אני זזה הביתה."

היא הניחה את הטלפון, זרקה מבט אחרון לכיוון של אלי ויצאה דרך דלת הזכוכית. אלי שמעה את הנעילה של הדלת החיצונית. זהו. היא נשארה לבד במסדרון השקט, ורק האור שיצא מתחת לדלת של ד"ר שטרן הראה שמישהו עדיין בחדר.

הדלת נפתחה. זוג יצא החוצה, האישה ליטפה לעצמה את הבטן והם התקדמו לעבר היציאה מבלי להבחין בה.

"לילה טוב," קול עמוק נשמע מהפתח.

אלי הרימה את הראש. ד"ר שטרן עמד שם. הוא היה גבר גבוה, באמצע שנות החמישים לחייו, עם שיער כהה שהאפיר קצת בצדדים. הוא לא היה מגולח, והזיפים הכהים על הפנים שלו גרמו לו להיראות עייף, כאילו הוא שם ימים ארוכים. הוא לבש חלוק לבן מעל חולצה כחולה של מותג מוכר, והשרוולים שלו היו מקופלים עד המרפקים.

הוא ניגש לעמדת המזכירה, לקח את הטופס שהשאירה לו על הדלפק והעיף בו מבט מהיר. הוא נראה חמור סבר, כאילו כל מה שהוא רוצה זה לסיים כבר עם הפציינטית האחרונה וללכת הביתה.

"אלי גולדשטיין?" הוא שאל מבלי להרים מבט לכיוונה. 

"כן," היא אמרה. הקול שלה עדיין היה חלש.

"בואי פנימה."

הוא הסתובב וחזר לתוך החדר. אלי קמה, לקחה את התיק שלה ונכנסה אחריו. הדלת נסגרה מאחוריה.

החדר היה קטן יותר ממה שחשבה. הריח של חומרי החיטוי היה פה אפילו חזק יותר, מעורב בריח של נייר ושאריות קפה מהבוקר. ד״ר שטרן התיישב מאחורי שולחן עץ כבד וסימן לה עם היד על הכיסא שמולו. אלי התיישבה, מניחה את התיק על הברכיים שלה.

הוא עדיין לא הרים אליה את המבט. הוא הניח את הטופס על השולחן ועבר עליו עם עט, מסמן לעצמו דברים בעיגולים קטנים. השקט בחדר היה מעיק. רק הרעש של המזגן נשמע ברקע.

"אלי," הוא אמר סוף סוף. הקול שלו היה נמוך, כמעט מחוספס. הוא הרים את הראש והביט לה ישר בעיניים. סוף סוף. "בת 22. פעם ראשונה אצל גינקולוג?"

"כן," היא בלעה את הרוק.

הוא הנהן לאט, ואז חזר לדף. הוא עצר בשורה שהיא מילאה בקושי.

"כתבת שאת לא פעילה מינית." הוא אמר את זה כעובדה, לא כשאלה. העיניים שלו חזרו אליה, בוחנות, מנסות להבין אם היא מסתירה משהו. "בכלל?"

אלי הרגישה את החום מתפשט לה על כל הפנים. "בכלל."

הוא הניח את העט על השולחן בנקישה קלה ושילב את הידיים. "טוב. ומה מביא אותך לכאן היום, אלי? יש בעיה ספציפית או רק בדיקה שגרתית?

אלי הרגישה את הגרון שלה נחנק. היא השפילה עיניים לרצפה. "אני לא בטוחה מה הבעיה. זה פשוט... זה מרגיש כאילו משהו חסום שם, למטה..." היא לחשה. "ניסיתי... להשתמש בטמפון וזה פשוט לא נכנס. כאילו יש שם קיר." היא הרימה אליו מבט מהיר, כמעט מתחנן. "אני מפחדת שמשהו אצלי לא בסדר."

ד״ר שטרן לא נראה מופתע. הוא המשיך להביט בה ברוגע המנוכר שלו, בוחן את הפנים הבוערות שלה. 

"אני מבין," הוא אמר סוף סוף. הקול שלו היה נמוך והחלטי. "אל תדאגי, אלי. אנחנו נפתור את זה."

הוא קם מהכיסא. הוא היה גבוה הרבה יותר ממה שנראה כשישב. הוא הצביע לכיוון פרגוד בד לבן בפינת החדר.

"לכי לשם. תורידי הכל מהמותניים ומטה. יש שם סדין נייר, תפרסי אותו ותעלי על כיסא הבדיקה. אני אגיע עוד דקה."

הוא הסתובב לשולחן צדדי והתחיל לעטות כפפות לטקס. הרעש של הגומי שנמתח על הידיים שלו היה הדבר האחרון שהיא שמעה לפני שנכנסה מאחורי הפרגוד.

לפני שלושה חודשים. יום שישי, 17 באפריל 2026 בשעה 16:31

אלי ישבה על קצה המיטה דקות ארוכות, קפואה. גופה היה עטוף במגבת לבנה שהודקה היום חזק מהרגיל, כאילו ניסתה לשמור על עצמה עוד רגע לפני היציאה. שיערה הארוך עדיין נטף מים, משאיר כתמים קטנים שהתפשטו לאט על הסדין הלבן.

היא ניסתה להרגיע את עצמה בכל דרך אפשרית: שתי נשימות מהירות מהאף ונשיפה ארוכה ומאולצת מהפה, ואז ספירה איטית לאחור מעשר, תוך שהיא מתמקדת בתחושת הקור של המים שנטפו לה במורד הגב. אבל הדופק שלה מיאן לרדת; היא יכלה להרגיש אותו הולם לה באוזניים, מזכיר לה שאין לה עוד הרבה זמן להתמהמה.

היא העירה את הטלפון ששכב לצדה. האור הלבן צרב את עיניה. 18:30. היא מוכרחה להתחיל להתלבש. את התור הקודם היא כבר פספסה - התקשרה ברגע האחרון בקול רועד והמציאה מקרה חירום מטופש כדי לחמוק מהמפגש. הפעם, היא ידעה, אין לה לאן לברוח. המרפאה מחכה. אין ברירה.

היא התרוממה מהמיטה בתנועה כבדה, ניגשה אל הארון ופתחה אותו לרווחה. מה לובשים לבדיקה ראשונה אצל רופא נשים? השאלה הדהדה בראשה בחוסר אונים. היא התלבטה אם ללבוש שמלה שתקל על המבוכה, אבל המחשבה על הבד המתנופף גרמה לה להרגיש חשופה מדי עוד לפני שיצאה מהבית.

בסוף, היא נצמדה למוכר: הבגדים שבהם הרגישה הכי מוגנת. תחתוני כותנה פשוטים ולבנים, חזייה חלקה, וג'ינס קצר ששוליו כבר נפרמו מרוב כביסות. מעל הכל היא משכה חולצת טי-שירט אוברסייז דהויה, כזו שבלעה את קימורי גופה והסתירה את החזה שלה מהעולם. בתוך השכבות האלו היא הרגישה, ולו לרגע, שהיא מצליחה להיעלם שוב.

הדרך למרפאה הרגישה הרבה יותר ארוכה ממה שהייתה באמת. אלי ניסתה להפעיל את הרדיו, מחפשת את הפלייליסט הקבוע שהיא בדרך כלל שרה איתו בקול רם בדרך לעבודה, אבל הצלילים נשמעו לה פתאום זרים, כמו רעש לבן ועמום שרק הגביר את הלחץ בתוך הרקות שלה. היא כיבתה אותו והשקט שנותר בתוך חלל הרכב היה כבד אפילו יותר.

היא הדקה את אחיזתה בהגה עד שפרקי אצבעותיה הלבינו, מנסה להשקיט את הרעידות הקלות בברכיים שלה. כל פנייה שקירבה אותה לבניין המשרדים גרמה לבטן שלה להתהפך. היא הרגישה כאילו היא לא נוהגת אל עבר בדיקה שגרתית, אלא מסגירה את עצמה לידיים זרות, למקום שבו לא יהיה לה שום דבר להתחבא מאחוריו.

היא חנתה את הרכב וכיבתה את המנוע, אבל נשארה לשבת עוד רגע בחושך שהחל לרדת על המדרכה. כשיצאה סוף סוף, הרגליים שלה הרגישו בוגדניות, רכות ועשויות מג'לי, כאילו הן מסרבות לשאת את משקל גופה אל עבר הבניין.

היא משכה את רצועת התיק אל הכתף, מהדקת אותו אל צדה כמשקולת מייצבת, והחלה לצעוד. 'די, אלי, תירגעי!' כמעט נזפה על עצמה, הצליל של קולה בשקט של הערב הפתיע אותה. 'תפסיקי להיות כל כך דרמטית. זו בדיקה שגרתית, חמש דקות וזה נגמר. הם כבר ראו הכל, אלי. הרופאים האלו... הם ראו כבר אלף נשים בדיוק כמוך.'

היא ניסתה להיאחז במחשבה הזו גם בזמן שהמעלית עשתה את דרכה למעלה, מזמזמת חלושות בחלל המבנה השקט. כשהדלתות נפתחו, היא מצאה את עצמה עומדת מול דלת זכוכית כבדה וחלבית. במרכזה, באותיות מתכת מוברשות וקרות, נכתב: 

ד"ר יואל שטרן מומחה למיילדות וגינקולוגיה. 

 

(יש מספיק ביקוש להמשך?)

לפני שלושה חודשים. יום שישי, 17 באפריל 2026 בשעה 8:42

האם הגבול של הפנטזיה הוא המציאות?

האם לדעתכם כל פנטזיה ראויה לצאת לאור ולהתממש, או שיש פנטזיות שהכוח שלהן טמון דווקא בהישארותן במחשכים?