שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב
מסורה ללא גבול(נשלטת)
Yanny Bunny(מתחלפת)
ComingBackForU(שולט)
Marigold
Abusive(שולט)
בן בסט
The Mentaliste(שולט)
Wilted flower
-Q-
RDK(שולט)
דני נשלט וכנוע(נשלט)
LittleRed RidingHood
נשאר(){PollyZ}
בולשיט
שליטהמוחלטת(שולט)
שליטה עצמית(שולט)
hermes הרמס
טוטאלוס(שולט)
soft touch
אבא ארוך(שולט)
masoul
פאם פטאל
lazyboy(אחר){U-man}
מבטיח ומקיים(שולט)
Blackk And White
Nati the bear(שולט)
עיסוי טנטרי מגבר
aum
טלי35(שולטת)
FANTAS84
I am I'm me(אחר)
UNlimited(אחר)
MasterOfDesire(שולט)
7bum(שולט)
wildvixen(נשלטת)
סטודנט שולט(שולט)
Sirene
Gaara(שולט)
Daniel-Rope(נשלט)
Nighthawk(שולט)
ברוטאלי
IMStrider(שולט)
a מק
Mobius(שולט)
joshee(שולט){ממי*}
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t}
צל_המענה(שולט)
קשקש(מתחלף)
שולט בך יפה(שולט)
eran4(שולט)
הקול(שולט)
הוא(שולט)
אומן החושים(שולט)
Truth Seeker
wimpsissy(נשלט)
לא סתם עוד עבד
Fritz The cat
המכשפה בג'ינס(מתחלפת)
זנבכבד
LOWNHI
eran pazi
piercer
skrnit
Ed-OFF
כלבת הבית(נשלטת)
תלתליתוש(נשלטת)
shipopoo(שולט)
עונה על כל שאלה(לא בעסק)
submissive puppy(נשלטת)
AdamG
לבנדר-
generative(שולט)
לרשותך אדוני
נשלט חמוד מתחיל
luckyboyy
MASTER HARGAMAN(שולט)
SlaveInMaking
כלבונת סקרנית(נשלטת){תומר ההוא}
devoted for her(אחר)
דניאלX(שולט)
King-Dom(שולט)
ספורטאי חתיך
dantkd
צופסטיקס
SeriousFun
אדון רווק כנהר(שולט)
זיו רון
BeIIe
Whim
shiri mimon
גבר M
pupil
Papii(שולט)
aizik
Sweet Daniell()
טרנסית קרוסית
שהכל נהיה בדברו(שולט)
תומר ההוא(שולט){כלבונת סקר}
I S Y D(שולט)
HexaDoe(אחר)
PromiscuousTransGirl
משתעבד(נשלט)
המפנק111
obb45678
עבד נצחי(נשלט)
A virginal suB(נשלט)
sage2k2
nicoo
ozs(אחר)
אדון מפתיע
סוליקר(מתחלף){שיר כאב}
mellory
סמית(שולט)
אדון אכזר מאד(שולט)
dr jekyll and MASTER hyde{♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦}
אדון בכלבה רעבה(שולט)
InSearchOfTheReal
Komem
BrutallDom
סטאר(מתחלף)
האיש בשחור(שולט)
CaveM
  •  ראשי
  • בלוגים
  • פורום
  • מגזין
  • חברים
  • רשימת קשר
  • אלבומים
  • לוחות
  • בילויים
  • צ׳אט

בין פראצ'ט, גיימן, ואדמס

כי בואו, מה זה האלווין בלי מרק דלעת?
(אני משתמש בסיר הכי גדול בבית, כי כשאני מכין מרק אני אוהב שהוא נשאר לאיזה יומיים-שלוש ככה. אבל אפשר כמובן לחלק את הכמות לקטנה יותר)

רכיבים:
3 חתיכות גדולות של דלעת (אפשר למצוא במקררים ברוב הסופרים)

1 דלורית

4-5 דלעות ערמונים

1 בצל בינוני

1 ראש שום

מיכל שמנת מתוקה לבישול (לא שמנת להקצפה!)

יין לבן

כמה כפות שמן

2-3 גבעולי רוזמרין

אגוז מוסקט

קינמון

5-6  גבעולי שמיר

מלח

פלפל (עדיף פלפל לבן, אבל גם פלפל שחור זה אחלה)

 

הוראות:

מנקים את הדלעת, חוצים ומנקים החוצה את הגרעינים והסיבים מהדלורית ומדלעות הערמונים, ומסדרים בתנור על נייר אפיה עם הקליפה כלפי מטה.

מניחים ליד זה את גבעולי הרוזמרין ואופים ב 200 מעלות בערך חצי שעה. המטרה היא לאוו דווקא לרכך את הדלעות (אם כי לפעמים זה מספיק. בעיקר כשמדובר בדלעות הערמונים), אלא לתת להן מעט טעם אפוי ושיספגו את הטעם מהרוזמרין. בין אם הן רכות ובין אם לא, תוציאו אותן מהתנור ותנו להן להתקרר כמה דקות. אנחנו נצטרך לעבוד איתן טיפה עם הידיים, ועדיף שלא נקבל כוויה.

אחרי שהן קרות מספיק לעבודה, נקלף אותן, ונחתוך אותן לקוביות. מה גודל הקוביות? זה לא מאד חשוב. אני משתדל לכוון לבערך 2-3 ס"מ, כי לגדולות יותר יש פחות שטח פנים, וקטנות יותר נראה לי כמו סתם עבודה, אבל בתכלס, מה שיוצא.

בסיר, אנחנו נתחיל עם לטגן בצל קצוץ עד שהוא שקוף, קצת לפני שהוא מתחיל להזהיב אנחנו נוסיף שום פרוס, ואת הדלעות. ניתן לזה טיפה טיגון של 2-3 דקות, ונוסיף יין לבן. כמה? אידאלית בדיוק מספיק כדי שזה יראה כאילו יש לדלעות מגע טוב עם היין. בדרך כלל כוס אחת או שתיים אמורות להספיק. אנחנו לא רוצים יותר מדי יין, פשוט כי זה יגרום לשלב הבא להיות ארוך יותר.

עכשיו שהוספנו את היין, אנחנו נבשל את זה תוך כדי ערבוב מדי פעם בערך 10-15 דקות. המטרה היא לצמצם את כמות היין כמה שיותר. הוא לא יעלם לחלוטין, כמובן, אבל אנחנו פחות רוצים את הטעם של האלכוהול, והפתרון לזה הוא לאדות אותו. כשמרגיש לכם שרוב היין התאדתה (אפשר גם לטעום ולשים לב שכבר לא מרגישים טעם של אלכוהול), נשים את התבלינים, לא כולל השמיר, ומספיק מים כדי לכסות היטב את הדלעות ולתת לזה מראה כללי של מרק. נכסה, ונבשל 30 דקות נוספות.

עכשיו שהכל בושל היטב וכל הטעמים התערבבו, נוסיף את השמיר והשמנת המתוקה, וניתן לזה להתבשל 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.

מכאן, אפשר כמובן לטעום ולבדוק אם אתם רוצים לתקן את התיבול בצורה כלשהי.

המהדרין אוהבים בשלב הזה לטחון את המרק באמצעות מקל-בלנדר לכדי נוזל קרמי. אישית, אני לא מת על זה, אני יותר אוהב מרק "צ'אנקי" עם חתיכות, אבל זה כמובן תלוי בכם לחלוטין.

להגיש עם קרוטונים ו\או שקדי מרק.


להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י
מקובל עלי
אתר זה מיועד למבוגרים בלבד, אנא אל תגלשי/תגלוש בו אם טרם מלאו לך 18.
כמו כן אתר זה עושה שימוש ב-Cookies כדי להקל עליך את השימוש בו.