על פי התמרת פורייה, כל צורת גל בטבע, ניתן להרכיב מאוסף של סינוסים (וקוסינוסים) של תדרים שהם כפולות (הרמוניות) של התדר בסיסי של הדגימה. אחד מאופני השימוש נקרא בג'רגון המקצועי: התמרת פורייה או FFT שהוא Fast Fourier Transform. התמרת הגלים לתחום התדר. לכל תדר יש זמן מחזור, שניתן לחשב באופן מאד פשוט. משמעותו הפשטנית היא כל כמה זמן יש למשל שיא של גל הסינוס.
יש לי הרבה מה לומר על הנושא, אבל זו לא כוונתי בפוסט הזה. בפוסט הזה אעסוק בתדר הבסיסי של החיים, או באופן יותר מובן: זמן המחזור של התדר הבסיסי, שמשמעותו כל כמה זמן אנחנו מגיעים לשיא.
***
בתצפיותי גיליתי שזמן המחזור של החיים, הוא כ- 10 ימים. כן כן. מייד אסביר ואנמק.
קחו למשל ילדים קטנים, כל כ- 10 ימים הם (או אנחנו) חווים קפיצה משמעותית בהתפתחות.
קחו למשל יחסים בדסמים, כל כ-10 ימים יש אירוע מכונן ביחסים. לעיתים האירוע נחווה כקפיצה "לרעה" לכאורה, או קפיצה "לטובה" לכאורה. הייתי מסכם את ה"לטובה והלרעה", כאירוע מכונן.
טענתי הבסיסית היא: שהאירוע המכונן הזה, כל כ- 10 ימים, הוא קפיצה התפתחותית ביחסים. בואו נעזוב לרגע את הטרמינולוגיה של טוב או רע, לדעתי זה אירוע מכונן שניתן למנף אותו להתפתחות היחסים.
***
בהתנהלות שלי בחיים, אני מגיע מוכן לנקודת האקסטרים הזו, כמנוף לבניית התפתחות ביחסים. זה הרי כל כך קל להיות מוכן לאירוע, פשוט תספרו 10 ימים ותראו שזה מגיע.
כל מה שנשאר לנו הוא למנף את זה לעליית מדרגה.
אתמול היה לנו אירוע מסוג ה-10 ימים. מחר, (או אולי אפילו הערב) אתחיל לקטוף את הפירות שלו.
קוואבאנגה.