בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

בין פראצ'ט, גיימן, ואדמס

לפני 13 שנים. 20 בדצמבר 2010 בשעה 8:07

הפעם שום דבר מצחיק, אלא טיפ קטן ופשוט לימים הטרופים האלו שבהם כמעט אי אפשר להשיג חמאה. הרי איך להכין בעצמכם בקלות מאד חמאה בבית. (כל התהליך כולו לוקח אולי 10-15 דקות)

מה צריך:
שמנת מתוקה (יש בימינו כמה סוגים בחנויות, תוודאו שאתם לוקחים את זה עם ריכוז השומן הגבוהה ביותר, נדמה לי שזה השמנת של יטבתה, אבל אל תסמכו על זה, כי אולי זה השתנה)
מלח (חצי כפית על כל 400 גרם שמנת בערך, אבל בעיקרון לפי הטעם)
מיקסר חשמלי כלשהו עם אפשרות הקצפה אוטומטית (אם אין אז גם פעולת ערבוב זה אפשרי בתנאי שהיא מהירה מספיק)
מים זורמים
מסננת דקה וגדולה (כזאת שמסננים איתה קוסקוס)

שלב ראשון מערבבים את השמנת והחלב, ואז שמים בפעולת ההקצפה המהירה ביותר האפשרית. לא נוגעים, אבל כן מסתכלים.
מחכים עד שהקצפת שתווצר תקרוס ותהפוך לגושים, זה קצת יראה כמו ביצה מקושקשת.
ממשיכים עוד כחצי דקה-דקה עד שניתן לראות שהגושים מתחילים להפרד מהנוזל שאיתם.
עוצרים את המיקסר.
אוספים את הגושים למסננת וסוחטים אותם טוב טוב. מתחילים לנסות לדחוס אותם לגוש אחד תוך כדי ששוטפים אותם מתחת למים קרים זורמים. בשלב מסויים המים שיצאו מהמסננת יהיו נקיים וצלולים וזה גם הזמן בערך בו הגושים יצליחו להתארגן לכם לגוש אחיד ויפה.

מזל טוב.
יש לכם חמאה.
סחטו אותה היטב משאריות המים, נגבו בנייר סופג (אם אין, אפשר גם מגבת נקיה מאד), ושמרו עטוף בנייר (או מגבת) במקרר.

בתיאבון.

Master Bruce - אגב, לתוצאה איכותית וטובה יותר, אפשר להשאיר לפני הכל את השמנת מחוץ למקרר לבערך 12 שעות. זה יתן לחידקים בתוכה את ההזדמנות לפרק עוד יותר את הקשר בין החומרים השונים לשומן וכך השמנת תווצר יותר בקלות ותהיה עשירה וטעימה יותר, בעקבות החומצה הלקטית שהחידקים מייצרים.
לפני 13 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י