infamous |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
שאלה למתעניינים בפסיכולוגיה-אתם חושבים שחלומות אומרים משהו?
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
infamous • 15 באוק׳ 2024
כתבתי בעבר על העובדה שאני הייתי ועודני בטיפול נפשי בגלל התקפי חרדה,הטיפול הנוכחי שאני נמצא בו הוא בגישת cbt,שבאמת מועיל.אם כי בעבר שמתי לב שכשהייתי בטיפול דינאמי,זה רק הגביר לי את החרדה ולא ידעתי למה,היום אני יודע שזה הגיוני כי בשלבים ההתחלתיים של הטיפול הרבה דברים מתחילים לצוף ועדיין לא מצאתם את דרכי ההתמודדות.על כל פנים,אני בזמן האחרון התחלתי לחזור קצת לפסיכודינמיקה,בין השאר מה שטוענים שחלומות משקפים במידה רבה את התת מודע.אז חשבתי להתחיל לכתוב מחברת חלומות,שבו אני אכתוב את החלומות שלי,ואנסה לפענח דרך האסוציאציות בחלום מה בעצם מתרחש אצלי בנפש.אם המטפלת שלי היא מטפלת קוגנטיבית התנהגותית אבל עם אוריינטציה דינאמית כלשהי (cbt אינטגרטיבי נגיד) היא תוכל לעזור לי עם זה ? ובכלל,יש ביסוס כלשהו שחלומות אכן אומרים משהו על התת מודע ?
|
|
חופש להיות |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
חופש להיות • 15 באוק׳ 2024
ביסוס מדעי בתחומים כאלה הוא נושא מורכב. פסיכולוגיה היא מדעי החברה ולא מדעים מדויקים, החלומות זה נושא עוד יותר שנוי במחלוקת ואי אפשר להצביע על הוכחה לאחד הצדדים..
בגדול פרויד טען שמידע מהלא מודע שלנו לא יכול להגיע בצורתו המקורית אל המודע מכיוון שהוא יעורר אצלנו חרדות וקושי להכיל אותו (פנטזיות שונות, זכרונות מודחקים, טראומות וכדומה) ולכן הוא מגיע בדרכים עקיפות שאחת מהן היא חלומות.. יש לפרויד ספר בנושא (פשר החלומות) שלא קראתי אבל כנראה מרחיב הרבה בעניין, ואם אתב מעוניין לנתח חלומות יש ממש שיטה ולכל אובייקט בחלום מייחסים תפקיד מסוים.. אם המטפלת שלך דינמית סביר להניח שהיא מכירה את הנושא השאלה אם מאמינה בו מבחינת האני מאמין הטיפולי שלה ורואה בו ככלי מתאים לתהליך שלכם.. בכל מקרה ממליץ לקרוא את סערת נפש של ד"ר יורם יובל, ספר נפלא בכללי אבל בעיקר כי יש שם פרק של פרשנות חלום של מטופלת שלו, ויש מידע נוסף באתר המעולה של בטיפולנט https://www.betipulnet.co.il/lexicon/%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9_%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA/ |
|
infamous |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
infamous • 15 באוק׳ 2024
תודה,חופש להיות.אני מכיר וקראתי הרבה חומר באתר בטיפולנט לגבי הנושא.הספר של פרויד שציינת גם הוא מוכר לי,הספר השני של ד"ר יורם לא.באופן כללי אני הייתי מגדיר את עצמי כאדם חסום שקשה לו להתחבר לרגשות שלו או אפילו לחוש אותן(המטפלת cbt שלי אפילו ציינה שאני דוחס רגשות בפנים וזאת אחת הבעיות),מה שמקשה עליי עוד יותר להבין את עצמי וכל שכן להבין פשר חלומות.מאחל לעצמי בהצלחה בזה.
|
|
YourDaddyFromHell(סדיסט) |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
YourDaddyFromHell(סדיסט) • 15 באוק׳ 2024
מאז שאני ילד אנו 90 אחוז לא חולם וכבר שכן יש חלום זה סיוטים בעיקר
|
|
הוא(שולט) |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
הוא(שולט) • 15 באוק׳ 2024
אנחנו חולמים על מה אנו רוצים ועל מה אנו מפחדים
|
|
infamous |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
infamous • 15 באוק׳ 2024
אני לא יודע אם זה מסתכם אך ורק במה שאנחנו רוצים או מפחדים ממנו,לשיטתו של פרויד, כידוע הוא חילק את התודעה לכמה תחומים:המודע,מה שידוע לנו כעת ובהכרה שלנו,הסמוך למודע שזה שזה דברים שאנחנו כן יכולים להזכר בהם אבל די רחוקים והתת מודע,שזה תכנים שקבורים עמוק בפנים.אם נתעלם רגע מהעובדה שפרויד היה שנוי במחלוקת מבחינה מדעית,כי התיאוריה שלו מעולם לא הוכחה ולא יכולה גם להחקר באמצעים אמפיריים,אני מודה שזה מעניין אותי מאוד ומסקרן לדעת מה יש שם בפנים,שבעצם מעצב את כל מה שאני היום.במיוחד אם התת מודע הוא בעצם רוב הנפש שלי.
|
|
FootJunky |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
FootJunky • 15 באוק׳ 2024
חלום הוא תסריט מאת התת מודע.
ישנם בגדול 3 סוגי חלומות, כל אחד בעל מטרה אחרת: 1) חלום תהליכי - הדרך של התת מודע לעבד נתונים, לעבור תהליך 2) חלום התראתי - חלום שתפקידו לעורר תשומת לב אצל החולם למשהו שעלול לסכן אותו או להיטיב עימו 3) חלום נבואי (הם נדירים). מומלץ מאוד לכתוב את החלום בשניה שמתעוררים, לפרטי פרטי פרטי פרטים. כל פרט יכול להיות חשוב. יש ערך גדול בפתרון חלומות והבנת התסריט. מסתתרים שם סודות מדהימים. |
|
Bonnie Ray |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
Bonnie Ray • 15 באוק׳ 2024
קודם כל לחלומות יש משמעות. יש כל מיני תיאוריות. לפעמים אני חושבת עם עצמי מה המשמעות של החלומות שלי.
ממליצה על הפודקאסט- מסע אל הנפש. יש שם כמה פרקים על חלומות מאוד מעניינים! אותו פודקאסט מתעסק גם בפסיכולוגיה דינאמית ופסיכואנליזה. בתור מטופלת אני יכולה להגיד שיש לי העדפה לטיפול דינאמי כטיפול שחוקרים בו גם את העבר וגם את הלא מודע והמפגשים ביניהם. יש אי נעימות בטיפול הזה, הוא מעורר לפעמים מקומות לא נעימים בנפש, בעיקר כדי להכיר אותם, זה כזה שכבות של סלע שמתגלות. CBT- פעם מאוד לא אהבתי, אבל היום אני יודעת שיש טכניקות מסויימות שמאוד עוזרות. למשל, לגלות דפוסי חשיבה, להרגיע את עצמך כשיש מחשבות טורדניות או חרדה. ויש גם גישות כמו מיינדפולנס (קשיבות) וחמלה עצמית שאני ממליצה להכיר. זה בגדול, מדיטציה, התבוננות בנשימה וברגשות. יש כל מיני טכניקות. הכל אפשר למצוא ביוטיוב/ ספוטיפיי |
|
כאן ולא כאן |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
כאן ולא כאן • 15 באוק׳ 2024
חלומות, לדעתי, הם אכן מורכבים מתת המודע שלנו. אני לא מבינה גדולה, אני פשוט חולמת כל מיני דברים שאפילו שפילברג עלול להיות בהלם מהתסריטים שבהם ובפרט לאור התקופה שאני נמצאת בה. מאד מתחברת לאומץ שלך לנהל מחברת חלומות, מודה שאין לי את האומץ לכך ואילו אך בשל הרגישות הגבוהה של החלומות שלי.
|
|
masoul |
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
לפני חודש •
15 באוק׳ 2024
masoul • 15 באוק׳ 2024
יופי של שרשור. יופי של תגובות ושל דיון. באמת נפלא.
השקל תשעים שלי אומר שהחלומות באים מהנפש שלנו, עד כמה שאפשר ואם אפשר, כדאי להקשיב להם ולנסות להבין אותם, יש שם הרבה מאד חומרים חשובים שיכולים ללמד אותנו הרבה דברים חשובים על הפסיכה שלנו. וגם, הספר פשר החלומות של פרויד לא קל לקריאה, אבל הוא חשוב לדעתי בהבנה של משמעות החלומות עבורנו, אם מתאשר ולא קשה מידי, כדאי לדעתי לקרוא אותו. שוב. תענוג של תגובות ודיון. תודה על זה. |
|