סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ראש השבט מספר...

שהפנטזיה של שנינו הופכת למציאות אחת...

כל הסיפורים הם אמת..האמת שלי..

הסיפורים..חלקם מציאות..חלקם בחלקם..וחלקם לא...
לפני 3 שנים. 24 באוקטובר 2020 בשעה 7:41

   

 

השבוע כמות הפרי בגינה היתה גדולה מכדי לצרוך.. הכנתי הרבה ריבה.. יצא מעולה. התחלתי ליבש תבלינים.

הכנתי עגבניות עם פלפל חריף והרבה תבלינים והכנסתי חלק להקפאה.

              רציתי לספר על עצלות וסיפרתי על עבודה..

      הגינה שעלה הגג בנויה בצורה מאד קלה נוחה וזולה.. מצאתי חביות.. אלו חביות הפלסטיק האפורות או הכחולות.  מידי פעם  מוצאים אותם מושלכים.

         כאן מגיע החלק של העצלות והחיסכון..

      אני מביא קרטונים שהושלכו בסופר . קרעי מזרון ספוג. ענפים וכל חומר אורגני בסביבה.

 ממלא את החבית במים ומחכה 24 שעות קודח חור בתחתית הכל שוקע. על זה אני שופך את דלי הקומפוסט מהבית. וכל  הזמן מוסיף עוד פסולת מהבית. לאחר מכן  דלי עם אדמה בה יש תולעים אדומות.

 ועל כל זה עוד אדמה לשתילה. אני מעביר לחבית עצים שהשרשתי או מצאתי במצב גרוע. תאנים מאד קל להשריש לכן יש לי כ15 עצי תאנה שונים בחבית אחת וכל הזמן יש פרי. לא הרבה פרי.  אבל זנים שונים של תאנים  השחורות האדומות והלבנות

 וכך מהאביב עד החורף יש תאנים על העצים שצמודים  יחד כמו עץ אחד.

 יש לי בגינת הגג הקטנה יותר מ25 עצי פרי שונים.כמה מאילו  שלא ניתן לקנות בחנות.. כמו פיטנגו ופגויה. בניהם, באותם העציצים או האדניות מאד צפוף, ישנם שתילי ירקות ותבלינים ועצי פרי במעורב.  אחד נוגע בשני..

         כל צמח תורם את המיקרו בקטריות באדמה. כיוון שהכל ממש מעורבב וכל פעם משהו אחר פורח ומניב. פשוט נוצרו קירות ירוקים שתמיד יש עליהם פרי כזה או אחר או ירק לסלט.

 אני לא מרסס.  ישנו איזון טיבעי עם הכנימות והאלו שטורפים אותם כיוון שזה על גג מנותק מהסביבה ומאדמה  אין מזיקים. גם אם היו בעבר עטלפים או ציפורים שהגיעו לאכול מהשסק או מהגויאבות וגם מהפופאיה כעת  חתולים מסתובבים ונראה שמפחידים אותם. הפרי נותר יפה ושלם על העץ.

אני אוסף מהגג השכן ששטוח וריק פעם בשנה את הפסולת שהשאירו ציפורים במשך הקיץ. זה הדשן הכי טוב שאפשר לבקש.

             לראות כיצד זרעים מצמחי תבלין כמו שמיר או כוסברה ופטרוזילבה פתאום עולים במקומות שונים מחדש. שום דבר לא הולך לאיבוד הכל חוזר לאדמה. אני לא נוגע ולא הופך. כל עלה יחזור לאדמה.

 הבריכה משמשת לאגור מים לגדל דגים  [לא למאכל.. עדיין] כאלו שיחסלו את זחלי היתושים שהיו  מציקים בקיץ..

            פעם פעמיים ביום עולה ואוסף את מה שנדרש לסלט  ופרי שיש בעונה.. להשקות. 10 דקות ביום בערך..

 והתמורה היא נפלאה..טעימה. גם אם נאלץ להתאמץ מאד לפעמים ולהכין ריבות או סלטים מהעודפים שלא אוכל לצרוך מידית.

 

restorator - אולי זה רק אני, אבל הפרי הכי עסיסי, זה הקשור אצלך על פלטת העץ בפוסט הקודם.
אבל מה אני מבין..
לפני 3 שנים
Bad Guy - מקסים!
לפני 3 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י