There is no perfect life. There are only perfect moments
רגעים שהיו
רגעים של הרגע הזה
תמיד אני
תמיד חלקים ממני
ולפעמים קטעים שמתגלים לנגד עיני ומאירים
אותי בצבעים ששמחה לגלות.
פרוצדורה, פרופורציה, מצב צבירה, איך אני נכנסת לתוך סיטואציה, היינו פה ביוני 2024. זה לא נסגר, הדיין והפוסק הרימו גבה,
לכל תהליך יש את הזמן והמקום הנכון. חזרתי מוכנה היום.
הוא רק מתחיל להבין, הגיע עם עיניים דומעות, הוא בכה כל הבוקר. שני אנשים, עושים את אותה פעולה שנבחרה בקפידה ורצון כמעט זהה ועדיין כל אחד מקבל ומבין ומעכל את התהליך אחרת.
חיבקתי אותו, אמרתי לו שאני אני רואה רק יופי, נתתי תאור של טבע ופירות שנופלים לאדמה ותהליך חדש של צמיחה, הוא אמר שאני ריאלית. אני ריאלית?
יצאנו להפסקה.
אז פתחתי את המחברת והדבר הראשון שנגלה לעיני זאת גלויה שקיבלתי במתנה ממשוררת שהייתי בסדנת כתיבה שלה בשבוע שעבר.
כמה סינכרוניות
כמה עומק ומחשבה ורגש יש בצעדים עדינים ורגישים כאשר אנו קשובים ללב שלנו.
קראתי, התרגשתי, הרגשתי את זה בכל גופי, וידעתי שאני בדרך שנכונה לי.
אני קוראת בספר על אישה ישנה, עתיקה, והמילים נבלעות בתוכי, שנים שנוסעות ברכבת בתקופה של מעבר להרים, מתחת לאבנים יקרות, שסיפורן מתחיל מתחת לשמש יוקדת ונגמר אל תוך האדמה, על תנועה ומחול, וחיפוש, וזמן שבתוכו 1933, וינה ובת גלים, ורכבת, וחשמלית, וגל - וגלית.
ואינני יכולה להפסיק את הקריאה, מסמנת מילים בתוכי, אותיות ומראות, פסים שחורים מתחת לשורות שרוקדות זכרונות של רגע שמתעורר בתוכי כאילו זה הרגע הזה.
ולקחתי לי רגע של מנוחה, שיניתי את קצב ומקצב חיי, אפילו המוזיקה השתנתה בתוכי, וגלים של שורשים עתיקים צפים ועולים, מימד אחר של זמן ותחושה ובתוך כל זה אני מרגישה שאני
רוצה
רוצה
רוצה
רוצה
ועוד רוצה
וזה מחלחל לי בגוף
זרמים של אש
המתנה
ציפייה
תנועה
השראה
ועוצרת וכותבת
ומבשלת
ויוצאת אל האדמה
לקרקע אותי
להנמיך את האש שתעמוד בקצב ההתפתחות של התבשיל שמתבשל בתוכי
ואני בפינת החדר
רוב היום שקטה
הטלפון שלי נדם
אולי שני אנשים שדיברתי קמעה
והרשתות סתומות אצלי
מתהלכת בחדרים של שקט ויצירה
משרישה שורשים, מגדלת ענפים רכים כל כך שיד אדם עלולה לחרב במידת העדינות הנשקפת.
אני נושמת ומתמסרת
לפעמים חושבת על חדר קטן ביוון על הים, כמה חודשים של שקט, וכמה פירות וירקות והרבה טיולים על החוף ודפים, דפים, פסי רכבת של מילים נודדות, וספרים של סיפורים וזמנים ואנשים שנשאו דגלם מתישהו אי שם במרחק הזמן. ושקט.
וגם אהבה, גוף אל גוף וצחוק וכוס יין אדומה מתקתקה. (כן, יודעת, אדום מתקתק )