אז כן, זה עוד רחוק *מאד* מלהיות הפקת אנרגיה בצורה מסחרית.
עוד יש המון בעיות לא פשוטות בכלל שצריך לפתור כדי להגיע מהשלב הזה לשלב של הפקת אנרגיה מסחרית.
1- צריך למצוא דרך אשכרה לנצל את האנרגיה הזו, כי זה נורא נחמד לראות שיש פיצוץ שמייצר אנרגיה, אבל אם בסופו של דבר הוא לא מפיק חשמל, זה לא מעניין אף אחד.
2- צריך להבין איך להשיג את האיזוטופים הרלוונטיים של מימן בצורה מסחרית (שלמרות מה שיש מנסים להציג את זה כאילו זה פשוט מים, זה לא נכון, לא כל אטום מימן מתאים לתהליך הזה. צריך עבור זה דיטיריום וטריליום, שני איזוטופים די נדירים של מימן שצריך לייצר או למצוא דרך להפריד ממימן רגיל)
3- צריך להבין איך להפוך את התהליך לאוטומטי ומתמשך, כי עם כל הכבוד לאירוע אחד מבודד, כור חשמלי צריך לייצר כמות עצומה של אנרגיה בכל יום.
4- כמובן, צריך שכל זה יהיה רווחי אנרגתית. לא רק ברמה שהודיעו היום שהצליחו לעשות (הצליחו להפיק יותר אנרגיה מאשר הושקעה בתהליך ההיתוך), אלא ברמה שבעצם "משלמת" גם על כל התהליכים מסביב, כולל איבוד האנרגיה בזמן הניצול, ייצור ושינוע הדלק, ומערכות משניות כמו קירור, ושליטה ובקרה.
5- ולסיום, בעיה קשה שעדיין לא באמת פתרו בצורה איכותית היא, שנגיד ומצליחים לייצר את האנרגיה הזו, צריך גם דרך לשמור ולהוביל אותה. אין היום סוללות שיודעות להתמודד עם כמות עצומה מספיק של אנרגיה, ואין היום כבלים שיודעים להוביל אותה, בלי שתגרם "נזילה" מאד גדולה של איבוד אנרגיה.
מהסיבות האלו, מומחים עדיין טוענים שעם כל הכבוד לפריצת הדרך הזו, יש עוד דרך ארוכה, של אולי אפילו עשרות שנים, עד שנראה את כור ההיתוך המסחרי הראשון...
הכל נכון.
אבל מצד שני, פאק דיז שיט, הצליחו להפיק אנרגיה בהיתוך!!
עכשיו הגיע הזמן של טובי המוחות להתחיל לחשוב איך פותרים את הסוגיות האחרות. יהיה מעניין מאד לראות מה הם ימצאו.
אישית, אני סקרן מאד להמשיך לעקוב אחרי החרא הזה.
רק שפוטין לא יהרוס קודם את העולם.