בחנויות לכלי-בישול ואפייה ברחבי תל-אביב מודבקת לצד הקופה תמונה קטנה שלי, עם כיתוב לצדה בזו הלשון: "אין למכור ללקוח זה כל כלי שהוא, שכן מדובר במכור כבד, ואין לו כבר סנטימטר של מקום פנוי במטבח (או בארון המצעים, שם הוא נוהג להחביא את מכונת הלחם)".
מתחת יש כוכבית קטנה:
"אם הלקוח יטען שההגבלה כבר אינה בתוקף כיוון שנפטר מחלק מכליו הישנים, יש לענות לו שהוא משקר במצח נחושה".
מתחת שתי כוכביות:
"אם הלקוח יבקש להתקשר להנהלה כדי להוכיח את טענתו בדבר ביטול ההגבלה, קרוב לוודאי שהצליח לחדור לרשת התקשורת שלכם, ולגרום לכך ששיחת הטלפון תמותג לא להנהלה שלכם אלא לחנווני השכן אפרים, אותו דאג לשחד מבעוד מועד. אל תתפתו להאמין לו".
על אף כל האמור לעיל, לפני זמן מה נתקלתי בחנות זו או אחרת בגלגלת מתכת שחשבתי שיכולה להיות שימושית כאלטרנטיבה ידידותית (וזולה) לגלגל כאב, ומאחר ואינה תופסת מקום רב החלטתי לרכוש אותה. ברם, היום, באמצע הכנת עוגת קרם-שניט לחג, החלטתי לבדוק שמא היא מתאימה גם לחיתוך בצק. ואכן, הפלא-ופלא, היא עבדה מעולה, יותר טוב מכל סכין שף. לא ברור לי איך הסתדרתי בלעדיה עד כה. ובכן, דעו לכם, אם יש לכם אביזר כזה, אל תתקבעו על השימוש הבדס"מי שלו. הוא יכול לשמש גם לחיתוך בצק.
(ובעודי כותב שורות אלו, אני תוהה, האם באותו האופן יכולתי להשתמש בגלגל הכאב (כלומר זה האמיתי) לצורך חירור הבצק טרם אפייתו? צריך לבדוק).
שנה טובה לקוראיי בפרט וליושבי הכלוב בכלל.